Mike Henry (1936): cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Smokey and the Bandit III

1983 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1983. Komedie van Dick Lowry. Met o.a. Jackie Gleason, Jerry Reed, Colleen Camp, Paul Williams en Pat McCormick.

Een wanhopige poging om nog meer humor uit deze formule te persen, met Gleason als opgefokte sherrif en Reed als zijn wrekende gerechtigheid. Aanvankelijk gefilmd met de titel SMOKEY IS THE BANDIT, waarin Gleason beide rollen speelt; toen dit verwarrend bleek bij het publiek van de avant-première, werd de 'tweede' Gleason door Reed vervangen.

Smokey and the Bandit II

1980 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Komedie van Hal Needham. Met o.a. Burt Reynolds, Jackie Gleason, Sally Field, Jerry Reed en Dom DeLuise.

In 1977 maakte voormalig stuntman Needham het onverwachte succes Smokey and the Bandit, een malle komische actiefilm over twee truckers die in Texas een lading bier moeten ophalen. Er ontstaat chaos wanneer ze lifster Carrie (Field) meenemen. In dit vervolg bestaat de vracht die binnen een etmaal moet worden vervoerd uit een olifant, die haar oogje (of liever: haar slurf) laat vallen op de onverstoorbare Bandit (Reynolds). Ook bekend onder de titel Smokey and the Bandit Have a Baby en Smokey and the Bandit Ride Again. In 1983 volgde nog een derde deel.

Smokey and the Bandit

1977 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1977. Komedie van Hal Needham. Met o.a. Burt Reynolds, Sally Field, Jerry Reed, Jackie Gleason en Mike Henry.

Vrachtwagenchauffeur Bo (Reynolds), bij vrienden bekend als 'Bandit', kan een grote som geld verdienen als hij zorgt dat 400 kratjes bier binnen 28 uur van Texas naar Georgia worden gebracht. Het bier mag eigenlijk niet vervoerd worden, als hij gepakt wordt gaat hij de nor in. Met hulp van een vriend (Reed), diens hond en een opgepikte juffrouw (Field) probeert hij uit handen van 'Smokey', de politie, te blijven. Pretentieloze, vaak nogal flauwe komedie. Inmiddels behoorlijk verouderd, en eigenlijk alleen geschikt voor liefhebbers van truckers en countrymuziek.

Adios Amigo

1975 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1975. Western van Fred Williamson. Met o.a. Fred Williamson, Richard Pryor, Thalmus Rasulala, James Brown en Robert Phillips.

Ongewone Western-komedie geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Williamson, die de eeuwige sul speelt naast oplichter Pryor. Geen seks of geweld in deze ongevaarlijke film; jammer dat alles niet beter op elkaar is afgestemd.

Soylent Green

1973 | Sciencefiction, Thriller, Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van Richard Fleischer. Met o.a. Charlton Heston, Joseph Cotten, Edward G. Robinson, Leigh Taylor-Young en Chuck Connors.

Charlton Heston is geknipt voor de rol van de nobele eenling, de gekwelde mens die in geval van verregaande kaalslag het hoofd boven water moet zien te houden. Hij deed dat in The Omega man, in The Planet of the Apes-films (waarbij hij oa wordt geconfronteerd met het ontluisterde Vrijheidsbeeld) en opnieuw en intenser in Soylent Green. In die sf-film heet hij Thorn, een detective die in het barre en boze New York anno 2022 de moord onderzoekt op de directeur van een machtig voedingsconcern (Cotten). Macaber wordt het als Thorn zich ontwikkelt tot een soort inspecteur van de keuringsdienst van waren. Edward G. Robinson speelde in Soylent Green zijn laatste rol als Thorns vriend Sol Roth.

Rio Lobo

1970 | Western, Avonturenfilm, Romantiek, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1970. Western van Howard Hawks. Met o.a. John Wayne, Jorge Rivero, Jennifer O'Neill, Jack Elam en Christopher Mitchum.

Wayne speelt de westernheld die hij vanaf zijn doorbraak Stagecoach (1939) zou personificeren, in dit verhaal over een ex-kolonel die na de Burgeroorlog een Texaans plaatsje moet bevrijden van gespuis. Hawks en Wayne maakten samen meerdere westerns, waaronder de klassieker Red River en Rio Bravo en El Dorado, twee films die veel weg hebben van Rio Lobo. Naar verluidt reageerde Wayne, toen Hawks hem het script wilde toesturen met: 'Doe geen moeite. Ik heb de film al twee keer gemaakt.' Bij Wayne's leeftijd - 63 jaar - wordt grappenderwijs stilgestaan.

More Dead Than Alive

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Robert Sparr. Met o.a. Clint Walker, Vincent Price, Anne Francis, Paul Hampton en Mike Henry.

Een bescheiden western over een revolverheld die als scherpschutter rondtrekt met een reizende show. Het scenario is van George Schenck. Het camerawerk is van Jacques Marquette.

Tarzan and the Jungle Boy

1968 | Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Actiefilm van Robert Day. Met o.a. Mike Henry, Alizia Gur, Ronald Gans, Rafer Johnson en Ed Johnson.

Een journaliste haalt Tarzan over een speurtocht te ondernemen naar de zoon van een geoloog die in de jungle vermist wordt. Er ontstaat een groot gevaar als ze betrokken raken tussen elkaar belagende wilde stammen. Hoewel Henry het niet zo slecht doet als de aapmens, is het een saaie film. Zie ook: 'Tarzan'- serie.

Tarzan and the Great River

1967 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van Robert Day. Met o.a. Mike Henry, Jan Murray, Manuel Padilla Jr., Diana Millay en Rafer Johnson.

Tarzan (Henry) moet naar het Amazonegebied, omdat een plaatselijk, oorlogszuchtig opperhoofd de duivelse cultus van zijn aartsvijand, de Luipaardmens, heeft overgenomen; hij overvalt omliggende dorpen en onderwept de bewoners aan het juk van de slavernij. Alsof dit nog niet genoeg is: tijdens de tocht door het oerwoud ontmoet Tarzan nog een weesjongen en een dokter, die de strijd heeft aangebonden met een epidemie. Het lijkt heel wat, maar het is niks. Op locatie gefilmd in Zuid-Amerika. Zie ook: 'Tarzan'-serie.

Tarzan and the Valley of Gold

1966 | Actiefilm

Verenigde Staten 1966. Actiefilm van Robert Day. Met o.a. Mike Henry, David Opatoshu, Manuel Padilla, Jr., Nancy Kovack en Don Megowan.

De voormalige football-ster Mike Henry trok het lendendoekje aan (na zich te hebben ontdaan van zijn kostuum en stropdas!) om op jacht te gaan naar kidnappers en juwelendieven, die een schat hopen te vergaren in de `verdwenen stad`. Deze `Tarzan`- film voor de jaren 1960-1970 is tamelijk goed, als je de aapmens kunt accepteren als een James Bond van het oerwoud. Uitstekende verfilming op locatie (in Mexico). Zie ook: 'Tarzan'-serie.