Alfonso Corona Blake

Regisseur

Alfonso Corona Blake is regisseur.
Er zijn 19 films gevonden.

Verano violento

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Erika Remberg, Guillermo Murray en Adriana Roel.

Een man wordt ten onrechte beschuldigd van moord op zijn vrouw. Dan blijkt dat de ware schuldige hun dochter is, die niet kon aanzien hoe slecht haar moeder haar vader behandelde. Er zitten ook wat scènes in uit korte films uit 1961 en 1962 die Armedaríz met regisseur Julián Soler opnam. Zeer onsamenhangend.

Arrullo de Dios

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Libertad Lamarque, César Costa, Jorge Rivero en Fanny Cano.

Nadat ze weduwe is geworden, ziet een vrouw zich gedwongen in de handel te gaan om haar kinderen te kunnen onderhouden. Zij mogen dit echter niet merken. Een larmoyant en moralistisch melodrama.

Los Malvados

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Emilio Fernández, Manuel Capetillo, Eric del Castillo en Irma Serrano.

Drie revolverhelden ontdekken een beroofde koets met daarin een oude man en diens kleindochter. De oude man belooft hen een kaart waarmee ze een grote schat kunnen vinden, als ze beloven het meisje te zullen beschermen. Een nogal wrede actiefilm. De naaktscènes met Serrano werden gecensureerd.

Fiebre de juventud

1965 | Komedie

Mexico/Ecuador 1965. Komedie van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Enrique Guzmán, Begoña Palacios, Rosa María Vázquez en Fernando Luján.

Twee jonge mannen die een succesvol muzikaal duo vormen leren twee mooie meisjes van goede komaf kennen. Ze worden verliefd, ondanks de grote karakterverschillen. Een oppervlakkige komedie, met een matig script en minimale regie.

Yo, el valiente

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Julio Alemán, Begoña Palacios, Emilio Fernández en José Elías Moreno.

Een jongen keert terug naar zijn dorp, vergezeld van een man genaamd Cuervo, met wie hij bevriend is geraakt. Hij heeft zijn leven gered met als doel de dood van zijn moeder te wreken. Daarvoor moet hij zijn jongere broer en andere verwanten het hoofd bieden. Spanning, ruwheid, goede dialogen en uitstekende acteurs.

Audaz y bravero

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Luis Aguilar, Lilia Prado, Ofelia Montesco en Dagoberto Rodríguez.

Een vrouw verlaat haar aanstaande echtgenoot en vlucht met de man van wie ze houdt. Vervolgens wordt ze beschuldigd van moord op de man van wie ze wegliep. Actie en een vleugje erotiek. Een tamelijk aparte film.

Santo en el museo de cera

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Claudio Brook, Rubén Rojo en Roxana Bellini.

Een psychopaat ontvoert slaapwandelaars teneinde die in zijn wassenbeeldenmuseum bij te zetten. Een van de meest opvallende films uit de Santo-serie, die kan bogen op een zeer goed gespeelde slechterik, veel sadisme en geestdrift en bovendien een trefzekere regie. Een van de meesterwerken van de fantastische Mexicaanse cinema.

El cielo y la tierra

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Libertad Lamarque, César Costa, Luz Márquez en Angélica María.

Een non krijgt de opdracht naar het huis van een familie te gaan om op hun zieke zoontje te passen. Al snel gaan alle familieleden van haar houden. Een draak op ieder gebied.

Pecado

1961 | Drama

Mexico/Guatemala 1961. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Jorge Mistral, Teresa Velázquez, Martha Elena Cervantes en Eric del Castillo.

In deze klassieke driehoeksverhouding heeft de vrouw twee mannen in hun begeerte meegesleept. Een typisch melodrama over `lage lusten`, gesitueerd in een tropische (toeristische) omgeving, waardoor de film veel weg heeft van een vakantieansicht. Ook heeft de film folkloristische elementen en wordt er een enkele keer een liedje gezongen (niet voor niets gaat het om een co-produktie met Guatemala).

El Mundo de los vampiros

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Mauricio Garcés, Erna Martha Bauman, Silvia Fournier en Guillermo Murray.

Een vampier uit Transsylvanië verrijst uit de dood in Mexico om de nakomelingen van zijn voorouderlijke vijand te vernietigen. Een van de meesterwerken van de Mexicaanse fantasiefilm, die binnen zijn zelfverzonnen classicisme zeer belangwekkende en inventieve hoogtes bereikt.

Yo pecador

1959 | Biografie, Drama, Musical

Mexico 1959. Biografie van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Pedro Geraldo, Libertad Lamarque, Javier Gómez en Pedro Armendáriz.

De biografie van de vermaarde Mexicaanse zanger José Mojica. Deze film illustreert perfect de diepe crisis die de Mexicaanse film destijds doormaakte.

Esposa o amante

1959 | Drama

Mexico/Argentinië 1959. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Libertad Lamarque, Jorge Mistral, Víctor Junco en Julia Sandoval.

Om een uitstekende baan in een fabriek te krijgen, trouwt een jongeman met zijn nicht, zonder op haar verliefd te zijn. Door zijn ambities breekt er al snel een staking uit op het bedrijf. Praktisch het enige dat de moeite waard is, is het spel van Lamarque.

Sed de amor

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Silvana Pampanini, Pedro Armendáriz, Ana Luisa Peluffo en Jaime Fernández.

In een vissersdorpje wonen twee zusjes bij hun oma. Eén van hen wordt verkracht door een vreemde, waarna niemand meer met haar wil trouwen. De Italiaanse actrice Pampanini wist waarschijnlijk niet waar ze aan begon. Een belachelijke film.

Lágrimas de amor

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Sergio Bustamente, Carlos López Moctezuma en Angel Merino.

Een eerlijke kassier van een bank gaat er uit liefde voor een revuezangeres toe over om te stelen en een moord te plegen. Een soort remake van DER BLAUE ENGEL, maar zonder enige overtuigingskracht. Alleen de hoofdrolspeelster is de moeite waard.

La Mujer y la bestia

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Carlos Cores, Rubén Rojo en Fanny Schiller.

Een vrouw krijgt een dubbele persoonlijkheid als gevolg van de verkrachting van haar dochter door verschillende spoorwegwerkers. Nogal cru, maar verder zeer de moeite waard.

La Torre de marfil

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Marga López, Yolanda Varela, Ernesto Alonso en Anita Blanch.

De tragedie die zich voltrekt tussen twee geliefden, beiden getrouwd. Een ambitieus melodrama, met zorg afgewerkt, iets zeer ongewoons in de toenmalige Mexicaanse film.

Cabaret trágico

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Columba Domínguez, Kitty de Hoyos, Carlos Baena en Elsa Cárdenas.

Een journalist vlucht een revue binnen om niet van moord verdacht te worden. Melodramatische situaties en dialogen in een bijzonder zwakke film.

Felicidad

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Gloria Lozano, Carlos López Moctezuma, Fanny Schiller en Armando Sáez.

Een leraar op leeftijd begint een verhouding met een meisje dat als ambtenaar werkt op het Ministerie van Financiën, maar wordt door zijn schoonzoon verraden. Corona Blake had een sociaal drama gebaseerd op de roman van Emilio Carballido voor ogen, maar hij kwam niet verder dan dit deerniswekkende melodrama.

El Camino de la vida

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Humberto Jiménez Pons, Ignacio García Torres, Rogelio Jiménez Pons en Mario N. Navarro.

Een jongeman, die in zijn jeugd in aanraking met de Kinderrechter is gekomen, wijdt zijn leven aan de heropvoeding van jonge delinquenten. Correcte film, met alleszins geslaagde beelden, hoewel iets te paternalistisch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alfonso Corona Blake op televisie komt.

Reageer