Tommy Johnsson

Acteur

Tommy Johnsson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Andra dansen

1983 |

Zweden 1983. Lárus Oskarsson. Met o.a. Kim Anderzon, Lisa Hugoson, Hans Bredefeldt, Tommy Johnsson en Sigurdur Sigurjónsen.

Een meisje geeft een jonge vrouw een lift naar haar geboortedorp in Noord-Zweden, waar haar mogelijk een erfenis wacht. Ze registreert onderweg de gebeurtenissen en landschappen met haar Polaroid en wordt door haar meer pragmatische reisgenote gered uit bizarre en verontrustende ontmoetingen. Dit speelfilmdebuut van de IJslandse regisseur is geïnspireerd - tot in de zwartwit-fotografie - op Wim Wenders' IM LAUF DER ZEIT, maar het mysterieuze landschap en de raak geobserveerde vrouwelijke hoofdrolspelers geven deze road movie een heel eigen toon en oorspronkelijkheid.

De gebroeders Leeuwenhart

1977 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Fantasy

Zweden 1977. Jeugdfilm van Olle Hellbom. Met o.a. Allan Edwall, Folke Hjort, Per Oscarsson, Lars Söderdahl en Tommy Johnsson.

In begin 20ste-eeuws Zweden sterven de broers Jonathan en Skorpan snel na elkaar. Ze zien elkaar gelukkig weer in Nangijala, een sprookjesland waar Jonatan zijn kleinere broer vaak over vertelde. Maar anders dan hij voorstelde, heerst er niet louter geluk. De zwarte ridder Tengil maakt de omgeving onveilig. De jongens besluiten er iets aan te doen. Avontuurlijke jeugdfilm naar het boek van Astrid Lindgren is spannend, mogelijk té spannend voor te jonge kijkers.

Bluff stop

1977 | Drama

Zweden 1977. Drama van Jonas Cornell. Met o.a. Björn Andrésen, Barbro Skarp, Keve Hjelm, Maj-Britt Nilsson en Agneta Ekmanner.

Een bijna volwassen jongen droomt van zijn entree in het 'echte leven', als concertpianist tezamen met zijn vriendinnetje. In de benepen burgerlijkheid van de jaren vijftig treft hij echter alleen loze façades aan, bij familie, docenten en zelfs bij generatiegenoten. De film geeft een echt treffend beeld van die tijd vol vermolmd waardenbesef, maar voegt daar niets nieuws of oorspronkelijks aan toe. Velen zullen nieuwsgierig zijn hoe Andresen - de symbolische Schoonheid uit MORTE A VENEZIA - zich heeft ontwikkeld: als een helemaal niet zo mooie jongen en een niet meer dan redelijk begaafd acteur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tommy Johnsson op televisie komt.

Reageer