Stefano Molinari: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Arsène Lupin: Les souterrains étrusques

1995 | Actiefilm, Komedie

Canada​/​​Frankrijk​/​​Zwitserland​/​​Italië​/​​Cuba​/​​Polen 1995. Actiefilm van Vittorio De Sisti. Met o.a. François Dunoyer, Vittoria Belvedère, Pier Paolo Capponi, Augusto Zucchi en Stefania Orsola Garrello.

Gentleman-inbreker Lupin (Dunoyer) bevindt zich in Italië wanneer er een priester vermoord wordt. Hij raakt door het geval geïntrigeerd, neemt de identiteit aan van het slachtoffer en besluit de zaak uit te pluizen. In Rome wordt hij ontvangen door een prelaat die in hem de dode herkent. Lupin ontdekt dat de priester voor rekening van het Vaticaan een onderzoek instelde naar de verdwijning van talrijke Etruskische schatten. Weer een kolfje naar de hand van de 'verleider met de duizend gezichten', die in een mom van tijd een andere identiteit kan aannemen. Best verteerbaar voor wie spannend amusement zoekt zonder verdere pretenties. En je kan af en nog lachen ook. Scenario van Jacques Nahum en Christian Watton naar een verhaal van Richard Caron, gebaseerd op het personage van Maurice Leblanc. Nino Celeste fotografeerde. Aflevering van de reeks LES NOUVEAUX EXPLOITS D'ARSENE LUPIN.

Teste rasate

1993 | Drama

Italië 1993. Drama van Claudio Fragasso. Met o.a. Gianmarco Tognazzi, Franca Bettoja, Fabienna Gueye, Giulio Base en Flavio Bucci.

Marco (Tognazzi) is 22 jaar oud en zeven keer van school gewisseld. Hij heeft ruzie met zijn inhoudsloze vrienden en zijn moeder, vanwege haar tirades over het zoeken van een baan. Hij brengt zijn tijd in bars door en heeft een verhouding met een Somalische hulp in de huishouding (Gueye). Hij ontmoet in de buurt een neo-nazistische skinhead, die bekend staat als de F[KA3]uhrer (Base). Deze treedt zijn zinloze bestaan binnen. Zonder veel overreding, sluit hij zich aan bij de groep skinheads en is bereid zijn haar in model te laten knippen. Marco jongleert tussen zijn dubbelle bestaan maar als zijn fascistische hartstocht toeneemt, ontstaan er onoplosbare conflicten. Het scenario is niet evenwichtig genoeg in het aantonen van plaatselijke spijbelaars als volslagen hopeloze figuren met als contrast de skinheads, die model staan voor een organisatie met een doel en onderlinge steun. De film slaagt er evenwel wel in de opkomst van het neo-fascisme aan te vallen waarbij een tastbare jeugdcultuur in het Italië van de jaren 1990 ontbreekt. Tognazzi, Bettoja en Base geven goed acteerwerk ten beste. Regie en cameravoering zijn zwak. Ook bekend als SKINHEADS.

Hudson Hawk

1991 | Actiefilm, Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Michael Lehmann. Met o.a. Bruce Willis, Danny Aiello, Andie MacDowell, James Coburn en Richard E. Grant.

Hudson Hawk (Willis) ontwaakt in een ambulance die met hoge snelheid over de Brooklyn Bridge rijdt en ziet de triomfantelijke tronies van twee boeven die hem bewaken. Hij rijdt met de brancard-op-wieltjes de ambulance uit, haalt dan allerlei auto's in, ontwijkt kogels, praat met medeweggebruikers, gooit een muntje in de gleuf van een tolpoortje en ziet dan toe hoe ambulance en boeven fraai exploderen. Realistisch is het script, waar Willis aan mee schreef, niet. Ook nogal warrig, overigens: een meesterinbreker wordt gedwongen om kunstvoorwerpen te stelen, terwijl hij wordt achtervolgd door boeven, de CIA en het Vaticaan. Vermoeiend.