Yasuko Sawaguchi

Acteur

Yasuko Sawaguchi is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Gojira tai Biollante

1989 | Sciencefiction, Horror

Japan 1989. Sciencefiction van Kazuki Omori. Met o.a. Kunihiko Mitamura, Yoshiko Tanaka, Masanobu Takashima, Megumi Odaka en Yasuko Sawaguchi.

Godzilla is in de vulkaan op het Oshima-eiland gevallen en is eindelijk onschadelijk gemaakt. Weefsels van het monster zijn echter in handen van een oliekartel in een Arabisch land. Dr. Shiragami wil dit weefsel onderzoeken, maar bij een bomaanslag verliest hij zijn dochter. Vijf jaar later leeft Shiragami teruggetrokken en bestudeert enkel nog planten. Biologische activisten dreigen ermee door een explosie in de vulkaan Godzilla terug te bevrijden als de regering het weefsel van het monster niet aan hen bezorgt. Dr. Kurishima roept de hulp in van Shiragami, die het weefsel mengt met een roos. Zo creëert hij een reuzeroos met een menselijke geest, een kruising van zijn dochter, Godzilla en de plant. Hij noemt de roos Biolante en door haar geroep lokt ze de inmiddels bevrijdde Godzilla naar haar toe, met de bedoeling hem te vernietigen. Camp-amusement met het populairste aller Japanse monsters, dat ditmaal de vegetarische toer opgaat, met een roos als tegenstander. Het verhaal springt van de hak op de tak en waarom er steeds een gewapende Arabier door het verhaal loopt mag joost weten. Omori schreef zelf het scenario. Koichi Kawakita stond in voor de speciale effecten. Fotografie is van Yudal Kato. Internationaal uitgebracht als GODZILLA vs. BIORANTE. Dolby Stereo. Tohoscope.

Taketori monogatari

1987 | Fantasy

Japan 1987. Fantasy van Kon Ichikawa. Met o.a. Toshirô Mifune, Ayako Wakao en Yasuko Sawaguchi.

Een boerenechtpaar ontdekt een baby in een gouden capsule. Enige tijd later verandert de baby in een buitengewoon mooie prinses waar drie edelen verliefd op worden. Zij geeft elk van hen een opdracht en belooft met diegene te trouwen die haar brengt waar ze om gevraagd heeft. Dit op een Japanse legende uit de 9e eeuw gebaseerde verhaal is zowel wat betreft de regie en de vertolking als de kleding en de fotografie een uitstekende film.

Gojirà 1985

1985 | Horror, Drama

Japan 1985. Horror van Kohji Hashimoto. Met o.a. R.J. Kizer, Raymond Burr, Ken Tanaka, Keiju Kobayashi en Yasuko Sawaguchi.

Godzilla brult en ontbloot zijn slagtanden. Op de ministeries van defensie te Tokio, Washington en Moskou gaan de waarschuwingslampjes branden. In die knopjes en tanden steekt meer energie dan in de acteurs. Het monster dendert over Tokio en terroriseert de bevolking met zijn radioactieve adem. Een volkomen absurde film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yasuko Sawaguchi op televisie komt.

Reageer