Maisa Abd Elhadi

Acteur

Maisa Abd Elhadi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Tel Aviv on Fire

2018 | Komedie, Drama, Romantiek

Israël/Luxemburg/België/Frankrijk 2018. Komedie van Sameh Zoabi. Met o.a. Kais Nashif, Yaniv Biton, Lubna Azabal en Maisa Abd Elhadi.

Palestijnse slacker Salam schopt het min of meer per ongeluk tot coscenarist van een Palestijnse soap die ook populair is onder Israëli's. Wanneer de Israëlische grenswacht die hij dagelijks passeert zich met het script gaat bemoeien, loopt de situatie al snel uit de hand. Verrassend opgewekte satire op het Israëlisch-Palestijnse conflict (en op soaps) is wat kluchtig en meanderend, maar ook verfrissend van toon en reuze sympathiek, met mooi komisch spel van met name Kais Nashif (Paradise Now) en Lubna Azabal (Incendies).

The Angel

2018 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 2018. Thriller van Ariel Vromen. Met o.a. Marwan Kenzari, Toby Kebbell, Hannah Ware, Sapir Azulay en Sasson Gabai.

Na handvol bijrollen in matige megafilms (Ben-Hur, The Mummy) speelt de Nederlandse acteur Marwan Kenzari eindelijk een hoofdrol, in de politieke thriller The Angel. En ondanks de soms wat springerige verhaallijnen houdt hij onze aandacht moeiteloos vast. Kenzari speelt Egyptenaar Ashraf Marwan, die in de jaren zeventig - onder codenaam The Angel - spioneerde voor Israël. Of was hij een dubbelspion? Regisseur Vromen (The Iceman) laat de waarheid netjes in het midden en leverde een spannende en intelligente spionnenthriller af. Geproduceerd door en voor Netflix.

The Reports on Sarah and Saleem

2018 | Drama

Palestijns Gebied 2018. Drama van Muayad Alayan. Met o.a. Sivane Kretchner, Mohammad Eid, Maisa Abd Elhadi, Kamel El Basha en Ishai Golan.

Sarah en Saleem hebben een dubbel onmogelijke verhouding. Niet alleen zijn ze beiden getrouwd; Sarah is Israëlisch, terwijl Saleem een in Oost-Jeruzalem wonende Palestijn is. Wanneer de veiligheidsdiensten zich er ook nog eens mee gaan bemoeien, raakt de scheidslijn tussen waarheid en bedrog steeds verder uit zicht. Spannend relationeel (melo)drama dat zich meer op de menselijke verhoudingen richt dan op de politieke dimensie. Soms wat stroefjes geacteerd. Een van de publieksfavorieten tijdens het IFFR 2018.

Dégradé

2015 | Drama

Palestijns Gebied/Frankrijk/Qatar 2015. Drama van Arab Nasser en Tarzan Nasser. Met o.a. Hiam Abbass, Victoria Balitska, Maisa Abd Elhadi, Nelly Abou Sharaf en Reem Talhami.

Twee kapsters en hun tien klanten zitten op een bloedhete dag vast in een schoonheidssalon in de Gazastrook, terwijl de Hamas-politie voor hun deur een maffiafamilie bevecht. Die heeft namelijk een jonge leeuw uit de dierentuin gestolen (een raar maar waargebeurd elementje). Maar ook zonder de beschietingen buiten is de sfeer binnen al explosief. Het kammerspiel, dat het debuut is van de markante identieke tweelingbroers Tarzan en Arab Nasser, wil een metafoor zijn voor het dagelijks leven in Gaza. Het matige script zorgt er echter voor dat de film vooral verrassingsloos in herhaling valt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maisa Abd Elhadi op televisie komt.

Reageer