Penne Hackforth-Jones

Acteur

Penne Hackforth-Jones is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Tree

2010 | Drama

Australië/Frankrijk/Duitsland/Italië 2010. Drama van Julie Bertucelli. Met o.a. Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Marton Csokas, Christian Byers en Tom Russell.

Na de dood van haar vader meent de achtjarige Simone hem te 'horen' in de majestueuze vijgenboom naast het huis. Liefst zit ze bovenin tussen de takken te luisteren, tot schrik van haar rouwende moeder. In Queensland Australië opgenomen familiedrama werkt dankzij het solide acteerwerk van de kleine Davies, en Gainsbourg als de weduwe die groot ontzag heeft voor de enorme boom maar er ook in meerdere opzichten hinder van ondervindt. Naar het boek Our Father Who Art in the Tree van Judy Pascoe.

Golden Fiddles

1990 | Familiefilm, Drama

Canada/Australië 1990. Familiefilm van Claude Fournier. Met o.a. Kate Nelligan, John Bach, Rachel Friend, Cameron Daddo en Charles Mayer.

Verarmde Australische boeren tijdens de depressiejaren (rond 1936) erven plots en onverwacht van een oudoom een fortuin waardoor zij zich in de stad gaan vestigen en er alle mogelijke fouten van de nouveaux-riches maken. Het brengt hen geen geluk: oudste zoon wordt een gokker, knappe dochter belandt bijna in de armen van iemand die zij niet liefheeft en het dochtertje dat viool speelt blijkt helemaal geen muzikaal genie te zijn. Gebaseerd op een novelle van Mary Grant Bruce maar deze Asutralisch-Canadese coproductie werd in een wijdlopige tante Betje-stijl verfilmd. Wordt ook vertoond in een versie 40m korter is, maar dat is nog veel te lang.

Image of Death

1977 | Thriller, Misdaad

Australië 1977. Thriller van Kevin Dobson. Met o.a. Cathey Paine, Cheryl Waters, Sheila Helpmann, Doreen Harrop en Tony Bonner.

Enigzins buitenissige, maar behoorlijk spannende thriller over een werkloze vrouw (Paine) met grote geldzorgen, die de identiteit aanneemt van van haar voormalige rijke schoolvriendin Waters die op haar lijkt, nadat ze haar vermoord heeft. Zelfs haar ex-man Bonner laat zich bij de neus nemen totdat ze door een andere vriendin van toen (Hackforth-Jones) herkend wordt, die dus meent dat de doodgewaande Paine nog leeft. De finale laat zich raden, maar het is goed gespeeld en strak geregisseerd. Naar een verhaal van Bruce Wishart.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Penne Hackforth-Jones op televisie komt.

Reageer