Karin S. de Boer

Producer

Karin S. de Boer is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Jannes

1999 | Documentaire, Biografie, Sportfilm

Nederland 1999. Documentaire van Rein Hazewinkel. Met o.a. Hans Jansen, Rob Clerc, Harm Wiersma, Auke Scholma en Harke van der Wal.

Jannes van der Wal, geboren in 1956, was een stil kind. Hij liet zich in 1970 reeds opmerken met artikels waarin hij damcombinaties ontleedde. Na zijn studies besloot hij beroepsdammer te worden, wat in die tijd zeker niet wiedes was, want in de damsport was weinig geld te verdienen. In 1982 werd hij echter wereldkampioen dammen in Sao Paulo. Jannes werd vooral bekend als levensgenieter en losbol en was de gast in vele tv- shows. Hij werd vooral beroemd toen hij, op weg naar een tornooi, in de trein in slaap viel, zodat hij de wedstrijd miste. Jannes stierf in 1996 aan de gevolgen van leukemie, kort nadat hij met 'doordammen' een nieuw systeem ontwikkeld had om de sport levendiger te maken. Door een aaneenschakeling van archiefopnamen, w.o. het gedenkwaardige interview met Mies Bouwman en zijn optreden in 'Klasgenoten', en gesprekken met andere dammers die met hem gespeeld hebben wordt een portret opgehangen van Jannes, een grillige en onberekenbare kerel, die echter ieders sympathie wist te winnen. Het werd een verhaal van passie en volharding, een zoektocht naar de zin van het leven. Hazewinkel won met zijn script de scenarioworkshop van het IDFA in 1997. Montage is van Sander Vos en fotografie van Stijn van Santen.

To Sang Fotostudio

1997 | Documentaire, Korte film

Nederland 1997. Documentaire van Johan van der Keuken. Met o.a. Lee To Sang, Ho Yuk-Mui, Yolanda Hanenberg, Hans van de Wetering en Daniella Hanenberg.

De Albert Cuyp in Amsterdam. Een mengelmoes van rassen en culturen. Eén ding hebben ze echter allen gemeen: ze laten zich fotograferen in de fotostudio van To Sang. Lee To Sang werd in 1938 geboren in Kanton, groeide op in Hong Kong en leerde fotograferen in Paramaribo. Hij keerde nog een maal terug naar Hong Kong waar hij zijn vrouw Ho Yuk-Mui ontmoette om met haar definitief naar Suriname te gaan. Na de onafhankelijkheid ging hij zoals zovelen anderen naar Nederland, waar hij in de bekendste volksbuurt van Amsterdam zijn fotowinkel opende. Zijn grote droom is, al zijn tijd te kunnen besteden aan schilderen. Van der Keuken maakte met zijn documentaire een portret van een doodgewone man, een Chinees die in Amsterdam leeft en die er foto's maakt van de meest uiteenlopende mensen: Indiërs, Turken, negers, Chinezen, Pakistanen en noem maar op. De portretten zijn bijzonder: ze worden geretoucheerd volgens methodes, die dateren van 1880 en zo krijgen de klanten geflatteerde foto's, gelijk schilderijen. Belachelijk, maar niet om te lachen en toch weer leuk. Het werd gelijktijdig een film over deze uiteenlopende culturen, die allemaal samenkomen in de smeltkroes Amsterdam. Van der Keuken liet zich voor zijn scenario inspireren door het boek To Sang van Willem van Zoetendaal. Montage is van Barbara Hin en van der Keuken, die tevens achter de camera stond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karin S. de Boer op televisie komt.

Reageer