Benoît Ferreux (1955) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

L' Enfant secret

1982 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1982. Drama van Philippe Garrel. Met o.a. Anne Wiazemsky, Henri de Maublanc, Yvan Lindenmayer, Edwige Gruss en Cécile Bailly.

Film over de destructieve relatie tussen een jonge filmmaker en een actrice-met-kind die resulteert - voor beiden - in depressies en zenuwtoevallen. De Franse [KL]underground[KLE] avantgardist past de statische en fragmentarische stijl van zijn eerdere films toe op een conventioneel auto-biografischer scenario, dat er schijnbaar emotieloos wordt geacteerd door de hoofdrollen (die niet toevallig ontdekkingen zijn van Robert Bresson). Het effect is hypnotiserend en indringend voor wie zich ervoor open wil stellen, of, als dat niet het geval is, van een opperste verveling.

Premier voyage

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk 1979. Familiefilm van Nadine Trintignant. Met o.a. Marie Trintignant, Vincent Trintignant, Patrick Chesnais, Richard Berry en Lucienne Hamon.

Na de dood van haar moeder ontvlucht een meisje met haar vijf-jarig broertje het vooruitzicht van aparte pleeggezinnen; ze gaan de vader zoeken, een booteigenaar in Antibes. Na een lange tocht (te voet en liftend) en de nodige avonturen onderweg wordt het doel bereikt. De sympathiek opgezette film heeft kwaliteit door het opmerkelijke spel van de kinderen van de regisseuse, maar mist overtuigingskracht door het ontbreken van ontberingen onderweg zodat de aandacht moet worden vastgehouden door loze suspense-effecten (meer nog in de nadrukkelijke muziek dan in de scènes). Het happy end komt als een opluchting, minder vanwege medegevoel met de jonge helden dan om het feit dat de film eindelijk afgelopen is.

Madame le juge: 2 + 2 = 4

1978 | Misdaad, Mysterie

Frankrijk 1978. Misdaad van Claude Chabrol. Met o.a. Simone Signoret, Jean-Claude Dauphin, Didier Haudepin, François Perrot en Michel Vitold.

In deze aflevering krijgt Signoret de gelegenheid een rol te spelen van de onderzoeksrechter met een warm moedergevoel. Als de achttien-jarige Ferreux beschuldigd wordt van de dubbele moord op zijn ouders, twijfelt zij eraan of hij schuldig is. Ze bouwt buiten de rechtbank-sfeer een vertrouwensrelatie op met de wees, die de indruk wekt een ongelukkige jeugd te hebben gehad. Finaal bekent hij haar de dader te zijn en uit verveling gehandeld te hebben. Een puik scenario van de regisseur naar de figuren van Raymond Thevenin en sterk spel van de hoofdrollen. De titel slaat op het feit dat een plus een geen twee hoeft te zijn.

Mélodrame

1976 | Romantiek, Komedie

Frankrijk 1976. Romantiek van Jean-Louis Jorge. Met o.a. Martine Simonet, Vicente Criado, Maud Molyneux, Benoît Ferreux en Manuela Miranda.

Een zowel grappige als nostalgische reconstructie van de Hollywood-liefdesgeschiedenis tussen Pola Negri en Rudolph Valentino, die uiteindelijk een homoseksueel blijkt te zijn, inclusief de grappige aanslag van Pola op een regisseur. Terecht gebruik van zwart-wit dus. Een vrij gecompliceerde opbouw die de kijker voortdurend op het verkeerde spoor zet maar een ontroerende film met meer dan één titel. Tot op heden helaas de enige film van deze cineast. Ook bekend als VALENTINO.

Ça n'arrive qu'aux autres

1971 | Drama

Frankrijk/Italië 1971. Drama van Nadine Trintignant. Met o.a. Catherine Allégret, Benoît Ferreux, Danièle Lebrun, Dominique Labourier en Serge Marquand.

Na het verlies van hun dochtertje sluit een echtpaar zich op in hun woning en houdt de buitenwereld letterlijk en figuurlijk op afstand om met gesloten ramen en bij kaarslicht geheel in hun verdriet op te gaan. Als het overlevingsinstinct weer boven komt moeten ze het leven dat is doorgegaan, opnieuw ontdekken. De autobiografische elementen in het scenario van de regisseuse -die zelf twee jaar eerder haar negen maanden oude baby verloor -maakt de film niet overtuigender, door een al te decoratieve aanpak. De emotionele inzet van Deneuve week destijds verrassend af van haar onderkoelde imago. (Overigens wordt het dochtertje in de film 'gespeeld' door een jongetje.) Camerawerk van William Lubtchansky.

Le souffle au coeur

1971 | Drama, Komedie

Frankrijk/Italië/Duitsland 1971. Drama van Louis Malle. Met o.a. Lea Massari, Benoît Ferreux, Daniel Gélin, Michael Lonsdale en Ave Ninchi.

Dijon 1954. De vijftienjarige Laurent woont met zijn ouders en broers in een fraai huis. De vader van Laurent heeft een drukke dokterspraktijk, zijn jonge moeder kan haar rebellerende zoons nauwelijks de baas. Als bij Laurent een hartruis wordt geconstateerd, vertrekt hij met zijn beschermende moeder naar een rustoord. Daar wordt de relatie tussen moeder en zoon wel erg intiem. Het incestthema van de film zorgde bij de première voor nogal wat ophef, maar daaraan was regisseur Malle (Les amants) wel gewend. Genomineerd voor een Oscar.