Joseph J. Lilley: muziek.
Er zijn 12 films gevonden.

Time for Elizabeth

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Ezra Stone. Met o.a. Groucho Marx, Kathryn Eames, Eden Marx, Roland Winters en John Considine.

Ed Davis (Marx) is de manager van een bedrijf dat wasmachines produceert. De verkoop gaat zienderogen achteruit sinds de zwager van de baas zich met Eds leiding is gaan bemoeien. Een veteraan verlaat de firma. Als reden geeft hij op dat het tijd is voor Elizabeth, een rustig dorpje in New Jersey waar hij zich wil terugtrekken. Op dat ogenblik stelt Ed vast dat hij nog nooit van het leven genoten heeft. Hij zegt zijn baas wat hem op de lever ligt en wordt prompt ontslagen. Hij trekt met vrouwtje Kay (Eames) naar Florida. De leegheid van zijn nieuw bestaan begint hem echter al vlug te vervelen. Hij krijgt heimwee naar de stresserende bedrijvigheid van vroeger. Hij neemt een plaatselijke wasmachinezaak over onder de naam van zijn schoonzoon Richard (Considine). Een suikerzoet verhaaltje over een actieve man die niet in staat is van zijn rust te genieten. Dank zij de humoristische replieken van een onvervalste Groucho blijf je geboeid kijken, maar je geraakt nergens ontroerd of emotioneel bij het geheel betrokken. Alex Gottlieb baseerde zijn scenario op het Broadway-toneelstuk van Norman Krasna en Groucho. Een vroege kleurenproductie voor tv, gefilmd door Walter Strenge.

The Disorderly Orderly

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Glenda Farrell, Susan Oliver, Everett Sloane en Jack E. Leonard.

Verpleger Jerry in een chique kliniek voor de super-rijken. Hij doet zijn werk goed, behalve als hij te veel tegelijk moet doen, want dan komt er een ontstellende puinhoop van. Zuster Sharpe is smoor op de opbeurende Jerry, maar hij heeft uitsluitend oog voor Olivier, een voormalige klasgenote, die in het privé-ziekenhuis opgenomen is. Als haar centen op raken, beweegt Lewis hemel en aarde om geld bij elkaar te zamelen. Uiteindelijk ziet Jerry in dat Sharpe hem is voorbestemd, ondanks de dankbare Olivier. Amusante, suikerzoete Jerry-klucht met goede grappen, achtervolgingen, enz.

Roustabout

1964 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1964. Muziek van John Rich. Met o.a. Elvis Presley, Barbara Stanwyck, Leif Erickson, Joan Freeman en Sue Ane Langdon.

Elvis is een vrijbuitende zanger die zich bij de kermis van Stanwyck aansluit en de betekenis van hard werken en ware liefde leert kennen. Stanwyck en de overige rollen maken er een aardige Presley-zangfilm van.

Who's Minding the Store?

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Agnes Moorehead, Jill St. John, John McGiver en Ray Walston.

Lewis-komedie waarin een blunderende gek (raad maar wie!) losgelaten wordt in een warenhuis. De bijrollen zijn groots in hun welbekende komische typetjes, en er zit één vindingrijke scène in, maar de rest wordt gevormd door opgewarmde kliekjes uit het doorsnee kluchtenrepertoire.

Papa's Delicate Condition

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van George Marshall. Met o.a. Jackie Gleason, Glynis Johns, Laurel Goodwin, Juanita Moore en Murray Hamilton.

Corinne Griffith was een grote ster uit de zwijgfilms. Men roemde haar uiterlijk en bespotte haar intellect. Met het boek 'Papa's delicate condition' bewees zij, 20 jaar na haar vertrek uit Hollywood, over een geordend brein en een goede pen te beschikken. Regisseur Marshall, die nog werkte met Laurel & Hardy en W.C. Fields, maakte er een keurige familiekomedie van. Gleason laat redelijk zien waarom hij The Great One werd genoemd en dan doelen we niet alleen op zijn postuur. Hij speelt de papa van Corinne, die van een glaasje houdt en over wie zijn echtgenote zegt: 'Als hij te veel medicijnen inneemt, doet hij domme dingen.' Bijvoorbeeld een heel circus kopen als Corinne een pony wenst.

Fun in Acapulco

1963 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1963. Muziek van Richard Thorpe. Met o.a. Elvis Presley, Ursula Andress, Paul Lukas, Alejandro Rey en Elsa Cardenas.

Elvis is in deze film geen simpele stoere jongen (ook al is hij oa trapezewerker en badmeester) maar een gevoelige man met hoogtevrees, die in het verre Acapulco de dood van z'n broer komt verwerken. Met de vrouwen in z'n leven heeft hij het zonder meer getroffen. Niemand minder dan Ursula Andress, die een klein jaar eerder in Dr. No furore maakte, is een weelderige leading lady, en ook Elsa Cardenas, in de film een vrouwelijke stierenvechter, mag er zijn. De Latijns-Amerikaanse sound van liedjes als 'El Toro' en 'Margarita' moeten Elvis' dertiende, overigens geheel in Californië opgenomen film, de nodige couleur locale geven. (IdH/VPRO Gids)

Blue Hawaii

1961 | Muziek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1961. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Joan Blackman, Angela Lansbury, Iris Adrian en Roland Winters.

Plezierige Presley-film gesteund door Lansbury`s aanwezigheid als moeder van soldaat Chad Gates (Elvis) die naar de eilanden terugkeert en bij een reisbureautje gaat werken, dat uitstapjes op Hawaii organiseert.

That Certain Feeling

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. Bob Hope, Eva Marie Saint, George Sanders, Pearl Bailey en Al Capp.

Ongelooflijk slechte Hope-komedie, waarin hij een neurotische tekenaar van cartoons is. Sanders brengt nog wat leven in dit lauwe geheel. Bailey zingt het titelliedje. Gedraaid In VistaVision.

The Seven Little Foys

1955 | Biografie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1955. Biografie van Melville Shavelson. Met o.a. Bob Hope, Milly Vitale, George Tobias, Billy Gray en James Cagney.

Variété-artiest Eddie Foy werkt graag alleen. Wanneer er een Italiaanse vrouw in zijn leven komt die hem aan zeven kleine 'Foys' helpt, moet hij zich echter aanpassen. Plezierige biografie over Eddie Foy en zijn artiestengezin. Hope sprankelt in de hoofdrol, Cagney speelt een gastrol als George M. Cohen. Het tapdansen van beiden is groots.

White Christmas

1954 | Musical, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1954. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney, Vera-Ellen en Dean Jagger.

Crosby en Kaye zijn twee ex-officieren die met hun zang-en-dans act een bijna failliet wintersporthotel van een voormalige collega uit het leger nieuw leven willen inblazen. Ze krijgen gezelschap van twee charmante zusters die ook als entertainers hun boterham verdienen. Onder regie van Michael Curtiz (Casablanca) blijft dit romantische drama in kleurrijk Technicolor ondanks de vier leuke hoofdrolspelers nogal vlak, maar heeft veel leuke muziek: de klassieke meezinger 'I'm dreaming of a White Christmas' bijvoorbeeld. Overigens kreeg componist Irving Berlin een Oscarnominatie voor een ander liedje, 'Count Your Blessings Instead of Sheep'.

Scared Stiff

1953 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1953. Komedie van George Marshall. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Lizabeth Scott, Carmen Miranda en Dorothy Malone.

Nachtclubzangers Martin en Lewis worden door Scott uitgenodigd om haar te vergezellen op reis naar het door haar ge[KA3]erfde kasteel ergens in het Cara[KA3]ibische gebied. Alles lijkt hen voor de wind te gaan, maar wie zou er nu geloof hechten aan die geruchten over spoken die in het kasteel zouden rondwaren? Voorspelbare komedie met veel lawaai en weinig geslaagde gags. Beide komieken voeren hun bekende routine- nummertjes op. Het scenario van Herbert Baker en Walter de Leon is gebaseerd op het toneelstuk van Paul Dickey, voordien reeds verfilmd als THE GHOST BREAKERS met Bob Hope (1940) waarvoor de Leon trouwens ook co-scenarist was. Fotografie is van Ernest Laszlo.

The Stooge

1952 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1952. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Polly Bergen, Eddie Mayehoff en Marion Marshall.

Zanger en komiek Martin gaat solo ondanks de protesten van zijn manager Mayehoff en zijn vrouw Bergen. Zijn optreden wordt een flinke flop. Mayehoff besluit dat Martin moet optreden met een brok onbekend en onervaren talent, de wereldvreemde Lewis. De finale laat zich maar al te gemakkelijk raden: een reuze succes, maar dat geldt niet voor de film, want die is hooguit middelmatig.