Carlos Gardel

Acteur, Componist

Carlos Gardel is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Little Dieter Needs to Fly

1998 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1998. Documentaire van Werner Herzog. Met o.a. Dieter Dengler en Eugene Deatrick.

Dieter Dengler was reeds als kind in Duitsland getuige van de gruwelen van een oorlog. Zijn grote passie was vliegen, maar na WO II was dit in Duitsland onmogelijk, dus trok hij na zijn studies naar Amerika, waar hij, na heel wat pogingen eindelijk een opleiding in de marine kreeg als piloot. Amper was de oorlog in Viëtnam uitgebroken of ook Dieter werd ingeschakeld om te bombarderen. Tijdens een van die opdrachten in 1966 werd hij boven Laos neergeschoten. Als bij wonder overleefde hij de crash, maar hij werd door de Viëtcongs gevangen genomen. De volgende zes maanden waren een hel van ontbering en martelingen, tot hij er met enkele andere lotgenoten in slaagde te ontsnappen. Na een onmenselijke tocht doorheen de jungle, op blote voeten, werd Dieter als enige overlevende gered. Herzog laat de man vrij praten over deze periode en volgt met hem het traject dat hij tijdens zijn gevangenschap en ontsnapping aflegde. Hij brengt hem ook samen met Eugene Deatrick, de piloot die Dieter destijds gered heeft. Ondanks het feit dat er meer verteld dan getoond wordt grijpt de film toch naar de keel en luister je met afgrijzen naar het verhaal waarvan Dieter in het Engels met een Duits accent getuigt. Herzog zelf sprak de begeleidende tekst in, eveneens in het Engels. Montage is van Rainer Standke, Glenn Scantlebury en Joe Bini. Voor de fotografie zijn Peter Zeitlinger en Les Bank verantwoordelijk.

Tango Bar

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van John Reinhardt. Met o.a. Carlos Gardel, Rosita Moreno, Enrique De Rosas, Tito Lusiardo en José Luis Tortosa.

Hoewel de film een super melodrama is over de bekende driehoeksverhouding, is hij evenwel een interessant overblijfsel over de vermaarde dans uit de titel. Ricardo (Gardel), een frisse jongeman en een virtuoos op de dansvloer, opent een bar in Barcelona. Zijn partner is de schone Laura (Moreno) en hun leven wordt zuur gemaakt door haar voormalige vriend die bekend staat als een dief die niet terugdeinst voor moord. Gardel werd geboren als Charles Romuald Gard[KA2]es in Toulouse (Frankrijk) en emigreerde met zijn ouders toen hij twee jaar was naar Argentinië. Hij maakte onder de bezielende leiding van Eduardo Morera carrière als danser en zanger. Hij bracht een twaalftal platenopnames uit. De studiobonzen uit Hollywood merkten hem op in de gouden periode van de tango en Paramount draaide een aantal films met hem. Scenario van de film werd geschreven door Alfredo Le Pera, en William Miller legde het vast.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Gardel op televisie komt.

Reageer