Shuli Rand

Acteur

Shuli Rand is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Eretz Hadasha

1994 | Drama, Oorlogsfilm

Israël 1994. Drama van Orna Ben-Dor Niv. Met o.a. Ania Bukstein, Michael Phelman, Eti Ankri, Shuli Rand en Rami Dannon.

Jan (Phelman) en zijn acht-jarige zusje Anna (Bukstein) komen vier jaar na afloop van WO II terecht in een transitkamp voor vluchtelingen in Isra[KA3]el na allerlei omzwervingen door Europa. Ze hopen dat hun moeder niet is omgekomen in een concentratiekamp en maken kennis met allerlei mensen, die gelijkwaardige problemen hebben. Het leven in het kamp is hard en de kleine misdaad (inlcusief prostitutie) tiert welig. Jan wil eruit en krijgt zijn kans om naar een kibboets te gaan, maar Anna is te jong. Ze voelt zich door Jan verraden en weigert zich te laten adopteren. Tenslotte komt er ook voor haar een oplossing. Het speelfilmdebuut van Niv, die eerst documentaires maakte, staat stijf van de sentimentele clichés, die het allemaal zeer ongeloofwaardig maken. Ook de spelprestaties zijn maar zo- zo. Het scenario is van Kobi Niv en het camerawerk is van Amnon Zlayet.

Ha chayim alpy agfa

1992 | Film noir, Drama

Israël 1992. Film noir van Assi Dayan. Met o.a. Gila Almagor, Irit Frank, Shuli Rand, Avital Dicker en Danny Litani.

In de nachtkroeg van Almagor en Frank breekt de pleuris uit, als een stel dronken soldaten de boel gaan verbouwen, die met een tragische schietpartij eindigt. De film probeert binnen een handeling die twaalf uur beslaat, een beeld te geven van de zelfkant van de Israëlische maatschappij. Beide bardames houden er relaties op na die als twijfelachtig bestempeld zouden kunnen worden en culmineren in een groot niets. Frank is een dwangmatige fotografe, vandaar de titel. Een interessante film met sterk spel van de hoofdrollen. Op de geluidsband is Leonard Cohen te horen. De stemmige zwart-wit fotografie is van Yoav Koush. Dayan is de in 1945 geboren zoon van de vermaarde Israëlische generaal, die later politicus werd. Gesitueerd in Tel Aviv.

Hameuad

1990 | Komedie

Israël 1990. Komedie van Daniel Wachsmann. Met o.a. Shuli Rand, Ronit Elkabetz, Zvi Shissel, Shabtai Conortti en David Danino.

Een jonge man weigert zijn vader op te volgen als rabbijn. Hij geeft de voorkeur aan een leven op de straat. Met een vriend geeft hij goochelvoorstellingen. Tijdens een ontmoeting met een vrouwelijk 'medium' raakt hij er van overtuigd dat hij over echte magische krachten beschikt, en gedrieën organiseren ze een telepathiespektakel waarbij ze op afstand voorwerpen in brand steken. Het succes is verpletterend. Hij gaat terug naar zijn eigen dorp. Ondanks verzet van de rabbijnen wordt hij een beroemde genezer en zelfs een notabele. Aan het einde van de film weten we het nog niet: is hij medium of goochelaar? De in Amerikaanse films vaak behandelde relatie tussen kwakzalverij en religie wordt hier nog wat gecompliceerder door de rol van religieuze fanatici. Dit maakt het er voor westerse kijker niet altijd even duidelijk op, maar alles wordt levendig gebracht, met een humor die niet ontbloot is van sarcasme. Hoofdrolspeler Rand speelt zijn eigen autobiografie en komt dan ook zeer overtuigend over!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shuli Rand op televisie komt.

Reageer