Peter Winther

Editor

Peter Winther is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Du Forsvinder

2017 | Drama

Denemarken 2017. Drama van Peter Schønau Fog. Met o.a. Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Teis Bayer, Meicke Bahnsen en Michael Nyqvist.

Na de operatie voor een hersentumor is schooldirecteur Frederik (Kaas) nooit meer dezelfde. Maar is de verduistering van ruim een ton schoolgeld - gedaan toen de tumor nog niet ontdekt was - hem nu aan te rekenen of niet? Fog pakt het in deze film bijna wetenschappelijk aan. Met lange, bespiegelende voice-overs van Frederiks vrouw Mia (een heel goede Dyrholm), en een rechtszaak waarin de voors en tegens nog eens breed worden uitgemeten. Intrigerend, maar ook afstandelijk. De in juni 2017 overleden Michael 'Millennium' Nyqvist speelt Frederiks advocaat Bernard, op wie Mia stiekem verliefd wordt.

Ik ben William

2017 | Familiefilm

Denemarken 2017. Familiefilm van Jonas Elmer. Met o.a. Alexander Magnússon, Rasmus Bjerg, Stinne Henriksen en Amina Arrakha.

De tienjarige William woont bij zijn oom. Best leuk. Maar Nils (Bjerg) is een heel aparte oom: emotioneel een beetje wisselvallig, een man die andere mensen oplicht en ook nog eens schulden maakt bij duistere types. Ondertussen heeft William zo z’n eigen dingen aan zijn hoofd. Energieke Deens familiefilm heeft een leuke hoofdrol van de blonde Magnússon als een jochie dat met zijn oom in eigenaardige situaties terecht komt. Film met vrolijke visuele grapjes deed het goed in het circuit van jeugdfilmfestivals.

Sepideh

2013 | Documentaire

Denemarken/Noorwegen/Zweden/Duitsland/Iran 2013. Documentaire van Berit Madsen. Met o.a. Anousheh Ansari en Sepideh Hooshyar.

Sepideh Hooshyar droomt er sinds de plotselinge dood van haar vader van om astronaut te worden; als ze 's nachts door haar enorme telescoop naar het heelal tuurt, is ze dicht bij hem. Maar astronaut worden is nog niet zo eenvoudig voor een Iraans meisje, blijkt in deze onderhoudende documentaire, al helemaal niet als er geen geld is om te studeren. Ten einde raad wendt het pientere kind zich tot de succesvolle Iraans-Amerikaanse zakenvrouw Anousheh Ansari, die in het najaar van 2006 de eerste vrouwelijke ruimtetoerist was.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Winther op televisie komt.

Reageer