Ignacio López Tarso

Acteur

Ignacio López Tarso is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

Muelle rojo

1987 | Historische film, Biografie

Mexico 1987. Historische film van José Luis Urquieta. Met o.a. Ignacio López Tarso, Manuel Ojeda en Eric del Castillo.

Deze film werd geproduceerd door de co[KA3]operatie A.T.A. (Artistas y Téchnicos Acociados) en het 'Sindicato de Trabajadores del Puerto' Het is een saaie en geforceerde hommage aan de huidige leider van het genoemde syndicaat Gerardo Gómez Castillo. Zonder enig belang.

Pedro Páramo

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Carlos Velo. Met o.a. John Gavin, Ignacio López Tarso, Pilar Pellicer en Julissa.

Na de dood van zijn moeder gaat een man op zoek naar zijn vader. Geleidelijk komt hij er achter dat zijn vader een tiran is die een 'imperium' heeft opgebouwd door meisjes te verleiden en de grond van boeren in te pikken. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Juan Rolfo. Ondanks de goede plot en de goede bedoelingen is de film nogal stijf, onpersoonlijk en ontoegankelijk worden.

Tarahumara

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Ignacio López Tarso, Jaime Fernández, Aurora Clavel en Eric del Castillo.

Op het platteland in Mexico worden de Indianenvrouwen door het 'caciquismo' uitgebuit. Één van de beroemdste en meest geslaagde films van Alcoriza, die dikwijls als de tweede Luis Buñuel aangeduid wordt.

El gallo de oro

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Lucha Villa, Narciso Busquets en Carlos Jordán.

Een dorpsomroeper probeert aan geld te komen voor de begrafenis van zijn moeder door middel van een vechthaan die hij gekregen heeft. Een goed script, waaraan Gabriel García Marquez meewerkte, gebaseerd op een verhaal van Juan Rulfo, maar een slechte film van een talentloze regisseur.

Un hombre en la trampa

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Kitty de Hoyos, Evangelina Elizondo en David Reynoso.

Terwijl hij probeert zo vroeg mogelijk bij zijn vrouw in het ziekenhuis te komen, rijdt een man een jonge vrouw met een baby aan, die op de vlucht is voor de politie. Een film met Hitchcock- pretenties; de regisseur heeft veel lichteffecten gebruikt om het plot te dramatiseren.

El hombre de papel

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Ignacio López Tarso, Luis Aguilar, Columba Domínguez en Rita Macedo.

Een oude, eenzame man die niet kan spreken, wordt plotsklaps door het fortuin toegelachen, maar blijft desondanks vreselijk alleen. Fantasierijke regie en goed spel van de hoofdrolspeler.

Cri Cri el grillito cantor

1963 | Biografie, Muziek

Mexico 1963. Biografie van Tito Davison. Met o.a. Ignacio López Tarso, Marga López, Lupita 'Pelusa' Vidal en Adriana Roel.

Buitengewoon melodramatische en kinderachtige biografie van de zanger Gabilondo Soler 'Cri Cri'. De film is zo geïdealiseerd dat het wel een sprookje lijkt; er zitten ook enkele opnamen uit de Walt Disney-studio's in.

La Bandida

1962 | Drama, Romantiek

Mexico 1962. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz, Ignacio López Tarso, Emilio Fernández en Katy Jurado.

Tijdens de Mexicaanse revolutie vechten twee mannen om de liefde van een prostituée, die de bijnaam 'de Straatroofster' heeft. Het is een acceptabele variant op het verhaal van Carmen, waarin bij uitzondering enkele belangrijke acteurs uit de Mexicaanse filmwereld bijeen zijn gebracht.

Furia en El Edén

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Ignacio López Tarso, Columba Domínguez, Alma Delia Fuentes en Tito Junco.

In een dorpje arriveren een ingenieur en een jonge vrouw met niet erg goede bedoelingen. In zijn de laatste film probeerde De La Serna het hele verhaal te vertellen, wat de gekunstelde regie nog eens benadrukte. Het werd een film beladen met symbolen en pretenties.

Días de otoño

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Pina Pellicer, Ignacio López Tarso, Evangelina Elizondo en Adriana Roel.

Een jonge vrouw, verlaten door haar verloofde, verbergt dit voor haar collega's en haar chef, die verliefd op haar is. Gekunsteld en opgeblazen. De regie is somber en koud.

Corazón de niño

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ignacio López Tarso, Eduardo Fuentes, Arturo Alvarez en René Azcoitia.

Een nieuwe onderwijzer komt aan in een dorpje. Hij begrijpt zijn leerlingen, die een nogal triest leven leiden, en weet hen te helpen. Gebaseerd op de roman Cuore van Edmundo d' Amicis, maar veel gekunstelder dan de versie die Galindo in 1939 van het zelfde werk maakte.

Rosa Blanca

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Christiane Martel, Reinhold Olszewski en Rita Macedo.

Een plattelandsfamilie raakt zijn land kwijt aan een oliemaatschappij die vuil spel speelt. Deze film ging pas elf jaar nadat hij gemaakt was in première. Een demogogische sociale aanklacht, maar wel melodramatisch.

Macario

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Pina Pellicer, Enrique Lucero en José Gálvez.

In het Mexico van de koloniale tijd krijgt een Indiaan een visioen van God, de duivel en de dood. Een vreemd sociaal allegorisch drama, gemaakt door een regisseur gespecialiseerd in soap operas.

Juana Gallo

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. María Félix, Jorge Mistral, Luis Aguilar en Ignacio López Tarso.

Ten tijde van de Mexicaanse revolutie verandert een boerin in een revolutionaire als haar vader en haar verloofde vermoord worden. Deze film bedient zich van een Mexicaanse mythe om een andere mythe te dienen: María Félix die, met nogal lelijke schmink en in lelijke kleuren, een middelmatige acteerprestatie levert. Slechts het bespottelijke kon deze film van de verveling redden.

El Hambre nuestro de cada día

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Rosita Quintana, Pedro Armendáriz, Ignacio López Tarso en Carlos Ancira.

Een jongen die in zijn jeugd grote armoede heeft gekend, wordt schatrijk en maakt zich dan schuldig aan machtsmisbruik. Zeer macho en melodramatisch, met een vleugje maatschappijkritiek.

Vainilla, bronze y morir

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Elsa Aguirre, José Gálvez, Ignacio López Tarso en Luz María Aguilar.

Een rijk meisje wordt verliefd op een arme beeldhouwer, maar moet trouwen met een rijke ingenieur. De regisseur had meer oog voor de camera dan voor het verhaal, met als gevolg een mislukte film met mislukte rollen.

Chilam Balam

1955 | Historische film

Mexico 1955. Historische film van Iñigo De Martino. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Lucy González, Carlos Baena en Ignacio López Tarso.

Een jong aztekenmeisje, dochter van een profeet, moet samen met andere meisjes geofferd worden om regen af te smeken. Wat bedoeld was als een historisch epos over de ondergang van het Maya-rijk door de komst van de Spanjaarden, werd niet veel meer dan een volstrekt onbeduidend avonturendrama.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ignacio López Tarso op televisie komt.

Reageer