Gabor Reviczky

Acteur

Gabor Reviczky is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hol Volt, Hol Nem Volt

1988 | Komedie

Hongarije 1988. Komedie van Gyula Gazdag. Met o.a. Arpad Vermes, Maria Varga, Frantisek Husak, Eszter Csakanyl en Szilvia Toth.

Een rebelse film, deze satire op een stukje malzinnige Hongaarse wetgeving, voor niet-Hongaren soms wat ondoorzichtig, maar met veel gein gemaakt en daardoor ook voor ons genietbaar. Het gaat over een wonderlijke wet, waarbij op papier 'vaders' worden toegewezen aan buitenechtelijk geboren kinderen. Zo'n kind verliest zijn moeder, gaat naar het adres dat op zijn geboortebewijs staat, vindt daar een ontevreden verpleegster en gaat met haar op zoek naar zijn papieren vader. Ze ontmoeten een ambtenaar, die alle valse geboortebewijzen die hij ooit heeft ingevuld, verbrand heeft. Gedrieën trekken zij ten strijde tegen de bureaucratie, tot ze vluchten met behulp van een adelaar. Een charmante allegorie, met vaart en verve gebracht.

Circus Maximus

1980 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland/Hongarije 1980. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. Agi Margittay, Gabor Mate, Gabor Reviczky, Ferenc Bacs en Imre Antal.

In het laatste jaar voor de capitulatie van nazi-Duitsland smokkelt de directrice van een klein rondreizend circus mensen uit bezet Hongarije naar Croatisch Joegoslavië. De vluchtelingen posteren als artiesten en een oude beer, wiens gezellin gestorven is, houdt de schijn op van het circus. Terwijl de circusbazin met het geld van de vluchtelingen zich in leven houdt, wordt haar wankele bestaan door haar zwakbegaafde zoon in de waagschaal gesteld. Een van Von Radvayi's latere films die over oorlog en vrede, liefde en haat, onderdrukking en vrijheid alsmede het leven en de dood gaat. De film ontwikkelt zich als onderhoudend drama en draagt in de finale zijn boodschap uit. Het scenario is van Judit Mariassy en Karoly Makk. Het camerawerk is van Sandor Sara. Redelijke regie en dito spelprestaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gabor Reviczky op televisie komt.

Reageer