Vladimir Lebedev

Componist

Vladimir Lebedev is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Viva, Castro!

1993 | Drama

Rusland 1993. Drama van Boris Frumin. Met o.a. Pavel Zharkov, Yulia Sobolevskaya, Sergei Dontsov, Natalya Konnova en Dreiden.

Levitin (Dontsov), de vader van Kolia (Zharkov) weet in 1965 ternauwernood te ontkomen aan arrestatie wegens heling van gestolen juwelen. Als de militia hem niet te pakken kan nemen, wordt zijn moeder (Konova) in zijn plaats opgepakt. Een jaar later keert Levitin die leverkanker heeft, terug. De zoon probeert een ontmoeting te regelen tussen zijn vader en moeder en hoopt dat het mogelijk is door het op handen zijnde bezoek van Fidel Castro aan de stad. Hier tussendoor loopt het subplot van de aanvankelijk onbeantwoorde liefde tussen Kolia en zijn zanglerares Vika (Sobolevskaya); op het moment dat zij Kolia kust, sterft Levitin en kan Kolia zijn moeder alleen nog maar afscheid laten nemen van een overledene, nadat hij de bewakers met drie flessen wodka had omgekocht en toegang tot de gevangenis had gekregen. Een intrigerende, maar melancholische film, die op het filmfestival van Locarno voor de Gouden Luipaard werd genomineerd, maar de prijs niet kreeg. Sommige versies zijn 4m langer.

Zhitie Aleksandra Nevskogo

1991 | Muziek

SU 1991. Muziek van Georgi Kuznetsov. Met o.a. Anatoli Gorgul, Viktor Pomortsev, Aleksandr Cheskidov, Vaclav Dvorzhetski en Arsen Umuraliev.

Deze 'autobiografie' van Alexander Nevski, in de stijl van een geïllustreerde hagiografie, is een van de eerste pogingen de oude Russische literatuur nieuw leven in te blazen. Hij schrijft over de grote gebeurtenissen tijdens zijn leven: de moeilijke onderhandelingen met de Mongolen, die Rusland veroverd hebben, de intriges van de stadsbestuurders en tenslotte de grote overwinning aan de Neva. Blijf er niet voor op.

Gruz "300"

1989 | Oorlogsfilm

SU 1989. Oorlogsfilm van Georgiy Kuznetsov. Met o.a. Romuald Antzis, Alexandr Danil'chenko en Alexandr Cheskidov.

Een journalist uit het westen verzamelt stof voor een artikel. Hij trekt op met een groep Afgaanse rebellen en hij ziet wat het lot is van de sovjet-soldaten, als ze worden gepakt. Ook is hij getuige van het opblazen van en brug. Een afschuwelijke oorlogsfilm, gemaakt vlak voordat de Russen zich uit Afganistan terugtrokken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Lebedev op televisie komt.

Reageer