Enrico Bomba

Regisseur, Scenarist, Producer

Enrico Bomba is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Cervantes

1967 | Biografie, Avonturenfilm

Spanje/Frankrijk/Italië 1967. Biografie van Vincent Sherman. Met o.a. Horst Buchholz, Gina Lollobrigida, José Ferrer, Louis Jourdan en Francisco Rabal.

Levensverhaal van de jonge Miguel de Cervantes, die later faam zou verwerven met de literaire klassieker 'Don Quichot´. Voordat hij zich aan het schrijven wijdde, werd hij namens koning Philips II naar paus Pius V gestuurd om hulp te vragen voor de Spaanse strijd tegen de Moren en beleeft op zijn missie diverse avonturen. Romantische biopic is historisch niet al te accuraat, maar wel visueel aantrekkelijk en spectaculair. Ook bekend onder de titel Young Rebel.

Agente segreto 777 - invito a uccidere

1965 |

Italië 1965. Enrico Bomba. Met o.a. Lewis Jordan, Mark Damon, Hélène Chanel, Claude Lange en Umberto Raho.

Een wetenschapper, die naar een formule voor het verbinden van metalen zoekt, komt om bij een auto-ongeluk maar of het echt een ongeluk was, valt te betwijfelen. Geheim agent 777 is toevallig in de buurt van het voorval, en vindt de revolutionaire formule in de portefeuille van de wetenschapper. Hij krijgt de zaak toevertrouwd, maar het blijkt een verraderlijk klusje. Een beschamend slechte James Bond-imitatie.

Il Ratto delle Sabine

1961 | Avonturenfilm, Komedie

Italië/Frankrijk 1961. Avonturenfilm van Richard Pottier. Met o.a. Roger Moore, Mylène Demongeot, Scilla Gabel, Luisa Mattioli en Giorgia Moll.

Romulus heeft met vrienden Rome gesticht, maar het ontbreekt hun aan vrouwen om het voortbestaan te verzekeren. Van de naburige Sabijnen ontvoeren ze de dochters, die zich daar alleen in schijn tegen verzetten. Een dreigende oorlog wordt dan ook met vrouwelijk raffinement voorkomen. De legende van de Sabijnse maagdenroof was al eerder onderwerp van allerlei kluchtbewerkingen en deze is niet meer of minder geestig dan de voorgangers. Een deel van de uitvoerige sterbezetting is zich ál te duidelijk bewust dat men leuk moet zijn; een ander deel lijkt dat helemaal niet in de gaten te hebben en is des te grappiger.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Enrico Bomba op televisie komt.

Reageer