Daniele J. Suissa is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Sentiments : L'incroyable vérité

1991 | Drama

Canada 1991. Drama van Daniele J. Suissa. Met o.a. Helen Shaver, Marie-Christine Barrault en Stephen Machut.

Zij is een gelukkige vrouw, haar carriëre is één groot succes, wat ook geldt voor die van haar man, die haar adoreert. Ondertussen is hun zoon een heel lief en braaf kereltje, heeft ze een zeldzaam goede vriendin enz, enz. Als ze zwanger is komt ze er echter achter dat ze seropositief is, en vanaf dat moment 'wordt haar leven een nachtmerrie' zoals het in familiekronieken heet. De titel van de serie verraadt al veel over de inhoud. Het is jammer dat een zo akelig actueel onderwerp een modeverschijnsel wordt voor scenarioschrijvers die het aan inspiratie ontbreekt. En als de Canadezen hun best doen, kunnen ze heel wat mierzoete rommel produceren! Alleen Barrault, als de vriendin, blijft overeind. Eerder onnozel dan

Martha, Ruth and Edie

1988 | Drama

Canada 1988. Drama van Daniele J. Suissa, Norma Bailey en Deepa Metha. Met o.a. Jennifer Dale, Andrea Martin, Lois Maxwell, Margaret Langrick en Jeff Christensen.

Drie om verschillende redenen alleenstaande vrouwen, Martha (Dale), Ruth (Martin) en Edie (Maxwell), gaan naar een seminar over zelfbewustzijn en zelfrespect. Ze raken met elkaar in gesprek en praten met elkaar over hun problemen en ervaringen. Ontroerende Canadese film, die is gebaseerd op drie verschillende korte verhalen en gedraaid door drie verschillende regisseuses voor elk segment; het geheel komt samenhangend en interessant over. Het is trouwens heel aardig om Maxwell, eindelijk bevrijd van haar James Bond-imago als Miss Moneypenny, eens te zien in een totaal andere rol van een vrouw, die pas weduwe is geworden. Edie als jong meisje wordt gespeeld door Langrick. Het scenario is van Janet Maclean, Anna Sandor en Barbara O'Kelly. Het camerawerk is van Douglas Koch.

The Rose Cafe

1987 | Romantiek

Verenigde Staten 1987. Romantiek van Daniele J. Suissa. Met o.a. Parker Stevenson, Linda Smith, Bronwen Mantel, Guy Provost en Pierre Lenoir.

Een romantisch driehoeksdrama met de mooie Smith als middelpunt voor wie alles van een leien dakje lijkt te gaan. Als zij op het punt staat haar eigen restaurant te openen, ontmoet ze een jeugdvlam en dreigt haar vaste relatie uit jaloezie de onderneming op de klippen te laten lopen. Smith vecht voor haar zaak, die tot een goed einde komt. Een simpele, voorspelbare film.

The Garnet Princess

1987 | Familiefilm, Fantasy

Canada 1987. Familiefilm van Daniele J. Suissa. Met o.a. Jean Le Clere, Liliane Clune, Claire Roger, Yvette Brind'Amour en Alan Moze.

De ouders van een meisje moesten wegens oorlog een klein koninkrijk ontvluchten en hebben vóór hun dood niet verteld wat haar afkomst was. De wees ontmoet een geheimzinnige man, die haar zegt dat ze van koninklijke bloede is. Ze kan niet geloven dat ze een prinses is, maar dan wordt ze door afgunstige lieden ontvoerd. Een onderhoudend modern sprookje voor de jeugd.