Andrei Fait

Acteur

Andrei Fait is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Pyshka

1934 | Komedie

SU 1934. Komedie van Mickail Room. Met o.a. Galina Sergeeva, Andrei Fait, Faina Ranevskaia en A. Goriunov.

Filmversie van het verhaal Boule de Suisse van Guy de Maupassant. Het verhaal speelt zich af in 1870 tijdens de bezetting van een deel van Frankrijk door de Duitsers. Tussen de 'respectabele' passagiers van een rijtuig dat zich tussen Parijs en Rouen verplaatst, bevindt zich een hoertje met de bijnaam 'Puff'. De passagiers in het rijtuig zijn geschokt door haar aanwezigheid, maar maken het al gauw weer goed. Als ze ontdekken dat de dame van plan is de nacht met een Duitse officier door te brengen, proberen ze gezamenlijk haar weerstand te breken, zodat ze hun reis kunnen vervolgen. Ze slagen in hun opzet, maar keren zich tegelijkertijd vol minachting van haar af. De film is het debuut van de befaamde regisseur Room. Het is een van de beste films van het tijdperk van de zwijgende film. De produktie werd in 1955 van geluid voorzien.

Velikii oetesjitel

1933 | Experimenteel

SU 1933. Experimenteel van Lev Koelesjov. Met o.a. I. Novoseltsev, Konstantin Kjokjlov, Galina Kravtsjenko, Andrei Fait en Vasili Kovrigin.

Dit verhaal over de veroordeelde Jimmy Valentine is gebaseerd op het leven en de verhalen van de schrijver O. Henry, die wegens verduistering drie jaar in de gevangenis doorbracht. Koelesjov geeft het contrast aan tussen de ware feiten en de weergave in de verhalen van O. Henry. Een low-budget film, die door de vermenging van feiten en fantasie en de zonderlinge humor vaak verwarring opwekt. Koelesjov is één van de eerste montage-theoretici en mentor van bekende regisseurs als Poedovkin.

Veselaia kanareika

1929 | Avonturenfilm

SU 1929. Avonturenfilm van Lev Kuleshov. Met o.a. Galina Kravchenko, Andrei Fait, Ada Voicick, Sergei Komarov en Vsevolod Pudovkin.

Tijdens een burgeroorlog ergens in Rusland opereert een ondergrondse bolsjewistische organisatie vanuit een stad die door een buitenlandse interventiemacht ingenomen is. Twee leden van de organisatie riskeren hun leven om de contraspionagedienst van de vijand te infiltreren. Ze komen in een valstrik terecht en worden bijna geëxecuteerd, maar een aantal kunstig vermomde helden slaagt er in hen te redden. De film is van belang, omdat er dramatische elementen en montagetechnieken van het Amerikaanse thrillergenre in verwerkt zijn.

Ledianoi Dom

1928 | Historische film

SU 1928. Historische film van Konstantin Eggert. Met o.a. P. Baksheev, N. Rybnikov, A. Dmokhovski, Vera Malinovskaia en Andrei Fait.

Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw aan het hof van Anna Ivanovna. Een zigeunermeisje wordt, op last van de tsarina, naar het paleis gehaald, waar ze verstrikt raakt in de hofintriges. Een jonge prins wordt verliefd op haar, zeer tot ongenoegen van de erfgename van de troon, die de prins voor zichzelf had gereserveerd. Zij geeft dus opdracht het zigeunermeisje te vergiftigen. Naar een bekende roman van Ivan Lazjechnikov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrei Fait op televisie komt.

Reageer