Gary Allen

Acteur

Gary Allen is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Amazing Stories: Hell Toupee

1986 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1986. Horror van Irvin Kersner. Met o.a. Tony Kienitz, Cindy Morgan, Stanley Brock, Gary Allen en James Avery.

Een man met een onbesproken levenswandel verandert plotseling zonder dat hij daar reden voor lijkt te hebben, in een maniakale moordenaar. Kienitz, een jonge advocaat, vermoedt dat de toupet die de man kort voor zijn verandering aankocht er iets meet te maken heeft. Hij gaat op zoek naar het haarstukje dat spoorloos verdwenen is. Knappe, vermakelijke aflevering van deze reeks die kwalitatief behoorlijk hoog scoort. Alles draait rond één grap maar die wordt niet langer gerekt dan nodig is. Er wordt een tikkeltje teveel geschmierd door de acteurs, maar dat benadrukt de komische intenties van het scenario van Gail en Kevin Parent. Een originele vondst, leuk verteld. John McPherson stond achter de camera.

The New Maverick

1978 | Western

Verenigde Staten 1978. Western van Hy Averback. Met o.a. Charles Frank, Susan Blanchard, James Garner, Jack Kelly en Susan Sullivan.

Bij de begrafenis van zijn broer ontmoet Bret Maverick (Garner) zijn neef, die beweert dat hij nog geld van oom Bart krijgt. Zoals altijd is Garner platzak, maar hij neemt neef Frank wel op sleeptouw. Ze krijgen het aan de stok met een corrupte rechter die een treinroof organiseert waarbij Garners geld gestolen wordt. Bovendien begint hij te vermoeden dat zijn broer nog steeds in leven is. Poging om de succesrijke tv-serie uit de periode 1957-61 weer leven in te blazen. De magie ervan is echter grotendeels verloren gegaan, ook al spelen dezelfde acteurs opnieuw de broers. De humoristische dialogen in het scenario van Juanita Bartlett maken nog wel wat goed van deze pilot. Camerawerk van Andrew Jackson. Een derde poging werd ondernomen met de kortdurende tv-serie BRET MAVERICK in 1981. In 1994 onderging MAVERICK een remake tot grootschalige speelfilm, met Mel Gibson in de hoofdrol en Garner in een bijrol.

The Life and Assassination of the Kingfish

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Robert Collins. Met o.a. Edward Asner, Nicholas Pryor, Diane Kagan, Fred Cook en Dorrie Kavanaugh.

Asner valt op in deze gedramatiseerde documentaire als de controversiële Huey Long en stijgt boven het clichéscenario uit door middel van zijn rol die op zichzelf een krachttoer is.

Black Shampoo

1975 | Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1975. Erotiek van Greydon Clark. Met o.a. John Daniels, Tanya Boyd, Joe Ortiz, Skip Lowe en Gary Allen.

De eigenaar van een chique kapsalon, gespeeld door Daniels, verzorgt de coiffures van zijn rijke cliëntèle, bevredigt bovendien hun seksuele behoeften en verricht daarbij ook enig detectivewerk. Weergaloos staaltje van exploiterende cinema en plagiaat. Een curieuze mix van Hal Ashby's SHAMPOO en Tobe Hoopers THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE.

The Wicked Die Slow

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van William K. Hennigar. Met o.a. Gary Allen, Steve Rivard, Jeff Kanew, Sussanah Campbell en Yolanda.

Een duistere produktie wat herkomst aangaat. Allen en Kanew achtervolgen de aanranders van Allens vriendin, vier Indianen. Onderweg krijgen ze ook nog met een bende outlaws te maken die mensen overvallen en vrouwen aanranden. De wraak is zoet: de leider dient een langzame dood te sterven - daar heeft de titel dan ook betrekking op. Allen en Kanew schreven het zelf allemaal bij elkaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gary Allen op televisie komt.

Reageer