Friedhelm Werremeier: scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

Tatort - Trimmel hält ein Plädoyer

1978 | Mysterie

Duitsland 1978. Mysterie van Peter Schultze-Rohr. Met o.a. Walter Richter, Wolf Dietrich Berg, Karl-Heinz Vosgerau, Volker Eckstein en Hermann Günther.

Een lustmoordenaar houdt Hamburg in de ban. Vier jonge vrouwen werden al om het leven gebracht. Het laatste slachtoffer is prostitu[KA1]ee Angelika. Conny Schiefelbeck (Eckstein) valt als verdachte in handen van de politie. Conny houdt hardnekkig vol dat hij onschuldig is, en zijn advocaat Roland Zanck (Vosgerau) zet het politieapparaat onder druk en eist dat zijn cli[KA3]ent vrijkomt uit voorarrest. Dat gebeurt, maar dan slaat de seriemoordenaar weer toe, maar dit keer overleeft het slachtoffer. Ze kan de dader identificeren en het was Conny niet. Een kluif voor Kriminalhauptkommissar Trimmel, met verve gespeeld door Richter. Het komt tot een duel - een interessante woordenstrijd over de tegenovergestelde plichten van een advocaat en een cop - tussen Trimmel en Zanck (vandaar de titel). Gedraaid door Schulze-Rohr, een der initiatiefnemers van de TATORT-serie. Het scenario is van Friedhelm Werremeier, de geestelijke vader van Hauptkommissar Trimmel. Vosgerau is goed gecast als de chique, maar gladde strafpleiter die het opneemt tegen de hardnekkige, spitse smeris, die duidelijk uit minder milieu afkomstig is. Het camerawerk is van Nils-Peter Mahlau. Negende zaak van Trimmel. Rake sfeer van een inmiddels vervlogen tijdperk. Aflevering 86.

Tatort - Trimmel und der Tulpendieb

1976 | Mysterie

Duitsland 1976. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Walter Richter, Ulrich von Bock, Joachim Richert, Brian O'Shaughnessy en Rudolf Brand.

Een Nederlands getinte aflevering over een overval in Hamburg op een geldtransport. E[KA1]en van de gepakte daders laat zich ontvallen dat zij elkaar in REM zullen ontmoeten: dat kan in Remscheid, in Remagen of zelfs in Afrika zijn. Het gaat echter om een boorplatform in de Noordzee, het REM-eiland, dat ooit diende voor tv-uitzendingen van wat later de omroep TROS werd. In de film is het nog in gebruik voor de piratenzender Radio TV Noordzee. Als daar onverwacht twee bezoekers opdagen en de overvallers voor de voeten lopen, worden zij meteen gegijzeld. De schurken wachtten er op een bootje dat hen naar Engeland zou brengen. Kriminalkommissar Trimmel (Richter) moet willens nillens beroep doen op de Nederlandse politie, vertegenwoordigd door Lutz en Frank, die bijstand vragen aan de grensbewaking, de luchtmacht en de marine: Groenier van de kustwacht, Vroom van de koninklijke luchtmacht, Kous en Leddy van de marine. Het scenario is van Friedhelm Werremeier, die het personage van Kriminalkommissar Trimmel bedacht. Een buitenkansje om Lutz, ooit de zwerver Bas Boterbloem in een AVRO programma, Kous ([KL]Pension Hommeles[KLE]) en vooral Leddy (De Glazen Stad, De kleine waarheid, Kamer 17) terug te zien. Leddy, toen al een bekende Nederlander, was niet te beroerd om een rolletje te spelen in een krimi. Later zou Leddy een soort tv- coryfee worden dank zij de hitserie Zeg 'ns aaa van Annie M.G. Schmidt.

Tatort - Taxi nach Leipzig

1970 | Mysterie

Duitsland 1970. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Walter Richter, Renate Schroeter, Hans Peter Hallwachs, Paul Albert Krumm en Edgar Hoppe.

De eerste misdaadfilm uit de TATORT-serie. Een jongen met Westduitse schoenen aan wordt bij een wegrestaurant aan de autobahn bij Leipzig (in de DDR) levenloos aangetroffen. De Oostduitse autoriteiten vragen hun westerse collega`s te helpen op het ophelderen van de zaak en inspecteur Trimmel (Richter) uit Hamburg wordt ingeschakeld. Dan wordt het onderzoek stopgezet, hetgeen Trimmel helemaal niet bevalt. Vlak na zijn debuut werd de nieuwe inspecteur als `ietwat ordinair` omschreven (hij lurkt aan een fles bier, schreeuwt door de telefoon en ziet er slordig uit). Nu komt hij alleen maar des te realistischer over. De eerste is nog altijd een van de betere films uit de serie, die in 2002 de vijfhonderste aflevering op de buis zag komen. Het scenario is van Friedhelm Werremeier. Het camerawerk is van Nils- Peter Mahlau. Trimmel zou tot 1974 zeven zaken behandelen.