Igor Stravinski

Componist

Igor Stravinski is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

L'histoire du soldat

1990 | Musical, Muziek, Experimenteel, Documentaire

Frankrijk 1990. Musical van Pierre-Oscar Levy en Pierre Oscar Lévy. Met o.a. Jean-Luc Bideau, Alexandre Arbatt en Pierre Boulez.

Vergeet niet dat het script voor deze alom bekende film door Charles-Ferdinand Ramuz geschreven werd. Het verhaal gaat over de avonturen van een onbekende en rangloze soldaat tijdens de een of andere oorlog. De regisseur heeft een heuse visuele transpositie uitgevoerd en heeft zich niet beperkt tot de droge registratie van een muzikaal toneelstuk. Bovendien past de stem van Bideau prachtig bij de grote Zwitserse schrijver. Een volwaardig kunstwerk.

Hommage à Diaghilev et aux Ballets russes

1990 |

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1990. Brigitte Hernandez, Charles Picq en Colin Nears. Met o.a. MC. Pietragella en C. Jude.

Een hommage aan Serge de Diaghilev (1872-1929) met de zeer vakkundige verfilming van vier balletten, te weten Petrouchka, Noces, Le spectre de la rose en L'Après midi d'un Faune. Een nogal weelderig spektakel, waarin het specifieke karakter van deze kunst duidelijk tot uiting komt. Met medewerking van het Ballet de l'Opéra uit Parijs.

La Leggenda del Santo Bevitore

1988 | Drama

Italië/Frankrijk 1988. Drama van Ermanno Olmi. Met o.a. Rutger Hauer, Anthony Quayle, Sandrine Dumas, Dominique Pinon en Sophie Segalen.

Het tragische leven van Andreas Kartak, een alcoholist in Parijs in de jaren 1930-1940. Hij is een ex-mijnwerker die een gevangenisstraf uitzit voor moord. Na zijn vrijlating ontmoet hij een mysterieuze heer die hem 200 Franken geeft. Goede rol van Hauer. Gebaseerd op een boek van Joseph Roth. De film werd beloond met de Gouden Leeuw in Venetië. Scenario van regisseur Olmi. Camerawerk van Dante Spinotti.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Igor Stravinski op televisie komt.

Reageer