Henry Edwards: regie en cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Quartet

1981 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1981. Drama van James Ivory. Met o.a. Alan Bates, Maggie Smith, Isabelle Adjani, Anthony Higgins en Suzanne Flon.

De jonge vrouw van een gearresteerde Poolse kunstdief wordt in het Montparnasse rond 1920 verzorgd door een rijk Brits echtpaar. Ze wordt de afhankelijke minnares van de man met medeweten van diens echtgenote - die zo haar huwelijk intact houdt - tot de Pool uit de gevangenis komt. Deze intelligente bewerking van een herontdekte roman van Jean Rhys geeft een zorgvuldig en stijlvol gereconstrueerd beeld van de internationale boh[KA2]eme in Parijs, maar is net te weinig bevlogen. Vooral omdat Bates zijn rol op z`n sloffen speelt en zijn fatale fascinatie niet waarmaakt. Zijn tegenspeelsters - vooral Adjani (ze werd hiervoor gelouwerd in Cannes) - zijn schitterend. Scenario van Ruth Prawer Jhabvala. Camerawerk van Pierre Lhomme. De fraaie decors zijn Jean-Jacques Caziot en de schitterende kostuums zijn van Judy Moorcroft.

Never Look Back

1952 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Francis Searle. Met o.a. Rosamund John, Hugh Sinclair, Guy Middleton, Henry Edwards en Terence Longdon.

Twee scenarioschrijvers, Guy Morgan en John Hunter, en regisseur Searle kwamen eraan te pas om dit verhaal over advocate John, die een oude vlam moet verdedigen om de strop te ontlopen wegens moord tot een geloofwaardig draaiboek te maken. Het werd echter geen meesterwerk, maar dat kan je ook niet verwachten van een Hammer-produktie. Reginald Wyer was verantwoordelijk voor de fotografie en werd daarin bijgestaan door Ken Hodges.

The Rossiter Case

1951 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1951. Mysterie van Francis Searle. Met o.a. Helen Shingler, Clement McCallin, Sheila Burrell, Frederick Leister en Ann Codrington.

Shingler is invalide en aan haar rolstoel gekluisterd. Burrell is jaloers en vals; ze intrigreert net zolang totdat McCallin, Shingler`s `verloofde` zich van haar afwendt zodat zij hem t.z.t. kan veroveren. McCallin zoekt echter zijn heil in de fles. Onderwijl is Shingler wantrouwig en besluit een bezoekje te brengen aan het eenzame landhuisje van Burrell. Het komt tot een heftige woordenwisseling en met het toevallig rondslingerende pistool van McCallin schiet ze, terwijl ze met bovennatuurlijke kracht uit de rolstoel komt, het kreng Burrell dood. Shingler weet op eigen kracht (met stoel en al) naar huis terug te keren. Uiteraard wordt McCallin verdacht, als zijn wapen bij het lijk wordt gevonden. Toch is de ontknoping van deze ouderwetse misdaadfilm die in de betere kringen speelt, nog verrassend positief. Hij is alleen niet meer zo flitsend. Naar de toneelthriller The Rossiters van Kenneth Hyde tot scenario omgebakken door John Hunter, Hyde zelf en regisseur Searle.

Dear Mr. Prohack

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Thornton Freeland. Met o.a. Cecil Parker, Hermione Baddeley, Dirk Bogarde, Sheila Sim en Glynis Jones.

Een belastingambtenaar is bedreven in de omgang met de fortuinen van anderen, maar gaat hopeloos stuntelen wanneer hij zelf plotseling rijk wordt. Een mislukte komedie naar de roman van Arnold Bennett. De laatste film van Freeland.

The Brass Monkey

1948 | Misdaad, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Thornton Freeland. Met o.a. Carole Landis, Carroll Levis, Herbert Lom, Avril Angers en Ernest Thesiger.

Beroemde radio-presentator raakt betrokken bij een bende die probeert een waardevol boeddhistisch voorwerp Engeland binnen te smokkelen. Een soort thriller, waarin de eens beroemde radio-ster en ontdekker van jong talent Caroll Levis de hoofdrol speelt. Het aardigst zijn nog de variété-nummers, met name die van de jonge Terry-Thomas.

Quartet

1948 |

Verenigd Koninkrijk 1948. Ralph Smart, Harold French, Arthur Crabtree en Ken Annakin. Met o.a. Basil Radford, Naunton Wayne, Mai Zetterling, Jack Watling en James Robertson Justice.

Een schitterende vierluik naar een viertal spirituele korte verhalen van W. Somerset Maugham die hij zelf inleidt. Ze hebben elk een eigen sfeer en rolbezetting. Het eerste verhaal is getiteld The Facts of Life en gaat over een naïeve jongeman die ten prooi valt aan een verleidelijk sloerie; de regie is van Smart met Radford, Wayne, Zetterling, Watling en Robertson Justice; het tweede The Alien Corn met Bogarde als een hoopvolle musicus, onder regie van French met Bogarde, Rosay, Lovell, Blackman en Browne; het derde is The Kite, waarin een jongeman zucht onder het juk van zijn vrouw en moeder van regisseur Crabtree met Baddeley, Shaw, Johns en Lee en het vierde is The Colonel's Lady, waarin de vrouw uit de titel haar man in verlegenheid brengt door een dichtbundel te laten verschijnen; de spelleiding is van Annakin met Parker, Travers, Swinburne, Thesiger, Aylmer, Edwards en Hyde White. Het succes inspireerde tot twee vervolgen: TRIO en ENCORE.

East of Piccadilly

1940 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1940. Misdaad van Harold Huth. Met o.a. Sebastian Shaw, Judy Campbell, Niall MacGinnis, Henry Edwards en George Pughe.

Een misdaad-verslaggeefster en een schrijver van thrillers ontmaskeren samen de moordenaar van een aantal prostituées in de Londense wijk Soho. Een ongewone verzameling van excentrieke personages in een voorspelbare plot. De toekomstige regisseur J. Lee Thompson werkte mee aan het scenario dat gebaseerd is op een boek van Gordon Beckles.

The Vicar of Bray

1937 | Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1937. Romantiek van Henry Edwards. Met o.a. Stanley Holloway, Felix Aylmer, Hugh Miller, K. Hamilton Price en Margaret Vines.

De despotische koning Charles I (Miller) wordt onder druk gezet door het parlement en hij doet beroep op de Ierse hertog van Brendon (Aylmer). Tevens maakt hij zich zorgen over het gebrek aan verantwoordelijkheid van zijn zoon, Prins Charles (Price). Brendon geeft de koning de raad om de priester van Bray (Holloway) in dienst te nemen als priv[KA1]e-leraar voor de prins. De priester verlaat zijn parochie tegen zijn zin, maar een bevel van de koning kan hij niet weigeren. De breuk tussen de koning en het parlement wordt onvermijdelijk en er dreigt een burgeroorlog. Terug in Bray is de priester getuige van de onmogelijke liefde tussen Norah Brendon (Vines) en Dennis Melross (Knight) wiens vaders in verschillende kampen strijden. Een erg trage romantische fantasie over de strijd tussen de Stuarts en Oliver Cromwell. Het geheel heeft weinig om het lijf, maar Holloway speelt zijn rol ontwapenend, ook al barst hij te pas en te onpas in zingen uit, wat niet erg geloofwaardig overkomt tegenwoordig. H. Fowler Mear baseerde zijn scenario op een verhaal van Anson Dyer. Fotografie is van William Luff.

Juggernaut

1936 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1936. Thriller van Henry Edwards. Met o.a. Boris Karloff, Joan Wyndham, Arthur Margetson, Mona Goya en Anthony Ireland.

Een fanatieke dokter heeft geen geld meer voor zijn onderzoeken naar verlammingsverschijnselen en raakt betrokken bij een moordkomplot om een rijke man te vergiftigen. Karloff komt sinister genoeg over (ook zonder vreemde make-up), maar verder is de film nogal middelmatig.

In the Soup

1936 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1936. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. Ralph Ince, Judy Gunn, Morton Selten, Nelson Keys en Michael Shepley.

Stuntelige advocaat spant zich met zijn vrouw in om een erfenis binnen te halen die hij alleen zou krijgen als hij ongehuwd bleef. Bijzonder aardige bewerking van Ralph Lumleys klucht. Komiek Ralph Lynn schittert als de sukkel-van-goeden- huize.

The Lad

1935 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. Gordon Harker, Geraldine Fitzgerald, Sebastian Shaw, Betty Stockfield en Jane Carr.

Een oplichter weet zich binnen te praten in een kapitale villa, waar hij op zoek wil gaan naar een gestolen halssnoer, dat ergens verborgen moet zijn. De rol van boef met een gouden hart is Gordon Parker op het lijf geschreven. Op het laatst helpt hij de vele problemen van het gezin op te lossen. Een beetje toneelmatig geregisseerde en zeer verouderde komedie.

Squibs

1935 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. Betty Balfour, Stanley Holloway, Gordon Harker, Margaret Yarde en Morris Harvey.

Een uitbundig bloemenmeisje op Piccadilly wordt eindelijk verliefd op een volhardende politieagent, al is haar vader het daar niet mee eens. De populairste ster van de Engelse 'stomme' film, Betty Balfour, doet veertien jaar later haar beroemdste rol nog eens over, nu met geluid. Balfour is nog steeds sprankelend in deze plezierige muzikale komedie. Ook Stanley Holloway is van grote klasse. De nostalgische charme wordt alleen geweld aangedaan door de erbarmelijke choreografie!

Scrooge

1935 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. Seymour Hicks, Donald Calthrop, Robert Cochran, Mary Glynne en Oscar Asche.

Londen, 1843. Op Kerstavond krijgt Ebenezer Scrooge bezoek van drie geesten: Verleden, Heden en Toekomst. De schokblik in donkere spiegels doet de aartsvrekkige lommerdhouder zijn leven beteren. Eerste geluidsfilm naar A Christmas Carol bezuinigt ongegeneerd op Dickens' verhaalstoffering en personages, maar biedt Victoriaanse sfeer per strekkende meter. Hicks, hier zowel de jongere als oudere Scrooge, had de figuur al in theater en zwijgende film gespeeld. Heerlijke vertolkingen, decors en kostuums, opmerkelijk stijlvol camerawerk.

Lord Edgware Dies

1934 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1934. Mysterie van Henry Edwards. Met o.a. Austin Trevor, Jane Carr, Richard Cooper, John Turnbull en Michael Shepley.

Bewerking van de beroemde gelijknamige roman van Agatha Christie (1933). De titel zegt het al: er moet worden ontdekt wie George Alfred St. Vincent Marsh, de vierde baron van Edgware (oef!), heeft vermoord en waarom. Een magistrale intrige, die vrijwel letterlijk en met weinig filmtechnische fantasie in beeld is gebracht door een onbekende en vergeten regisseur. Bovendien blijft Trevor, die de beroemde Belgische detective Hercule Poirot speelt, als een graatje in de keel steken! Dankzij het zeer Britse spel van de andere acteurs en de zwarte humor, kan de film toch nog met een zeker plezier worden bekeken.

D'ye ken John Peel?

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Henry Edwards. Met o.a. Stanley Holloway, Winifred Shotter en John Garrick.

Bewerking van de beroemde gelijknamige roman van Agatha Christie (1933). De titel zegt het al: er moet worden ontdekt wie George Alfred St. Vincent Marsh, de vierde baron van Edgware (oef!), heeft vermoord en waarom. Een magistrale intrige, die vrijwel letterlijk en met weinig filmtechnische fantasie in beeld is gebracht door een onbekende en vergeten regisseur. Bovendien blijft Trevor, die de beroemde Belgische detective Hercule Poirot speelt, als een graatje in de keel steken! Dankzij het zeer Britse spel van de andere acteurs en de zwarte humor, kan de film toch nog met een zeker plezier worden bekeken.

D'You Ken John Peel?

1934 | Komedie, Musical, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1934. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. John Garrick, Winifred Shotter, Stanley Holloway, John Stuart en Leslie Perrins.

1815. Na de slag van Waterloo wachten de Britse soldaten in Brussel op verdere orders. Binnen drie dagen zullen ze terug naar Engeland gaan. Iedereen is blij, behalve Toinette (Lawson), de mascotte van het 23e regiment, o.l.v. de populaire majoor John Peel (Gerrick). De beroepsvalsspeler Mr. Craven (Perrins) had beloofd met haar te trouwen, maar laat haar nu vallen. Peel dwingt het onbetrouwbare individu zijn belofte na te komen. Craven zweert zich te zullen wreken. Terug in Londen staat Craven bekend als Sir Charles Hawksley, maar ook onder die naam is hij een even grote bedrieger. Zo wint hij alle bezittingen van Francis Merrall (Carson). Hij is wel bereid tot een compromis: als Francis zijn dochter Lucy (Shotter) zo ver kan krijgen dat ze met hem in het huwelijk treedt, vervalt zijn schuld. Toeval wil echter dat ook John Peel op het meisje verliefd is en hij Hawksley zonder problemen herkent. Ouderwetse muzikale komedie die de hedendaagse toeschouwer niet meer kan boeien. De film heeft zeer weinig te bieden aan originaliteit of spel. Erg theatraal en overnadrukkelijk, bevolkt met houten personages. De enige die eruit springt is Halloway, die tevens met Sam, Pick Up Thy Musket het enige amusante nummer brengt. H. Fowler Mear bewerkte het toneelstuk van Charles Cullum dat reeds in 1908 een eerste keer verfilmd werd door Arthur Gilbert. Fotografie is van Sydney Blythe. In Amerika uitgebracht als CAPTAIN MOONLIGHT, naar een nevenpersonage in de film.

The Flag Lieutenant

1932 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1932. Oorlogsfilm van Henry Edwards. Met o.a. Henry Edwards, Anna Neagle, Sam Livesey, Michael Hogan en O.B. Clarence.

Een luitenant houdt zich dapper staande tegen beschuldigingen van lafheid, wanneer zijn heldendaden verkeerd uitgelegd worden. Een bloedeloze herverfilming van een populair drama uit de WOI.