Siro Marcellini

Regisseur, Scenarist

Siro Marcellini is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

L' Eroe di Babilonia

1963 | Avonturenfilm

Frankrijk/Italië 1963. Avonturenfilm van Siro Marcellini. Met o.a. Gordon Scott, Geneviève Grad, Andrea Scotti, Moira Orfei en Piero Lulli.

Koning van Babylon wordt vermoord door zijn broer die schrikbewind uitoefent, waarbij maagden en krijgsgevangenen aan goden worden geofferd. Groep revolutionairen haalt wettige kroonprins uit Perzië om strijd tegen tiran aan te voeren. Scenario biedt genoeg wendingen om aandacht voor tamelijk armetierig spektakel enigszins geboeid vast te houden. Ex-Tarzan Scott heeft meer acteerervaring dan andere body-builders en ook dat blijkt voordeel.

Il Colpo segreto di d'Artagnan

1962 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/Frankrijk 1962. Avonturenfilm van Siro Marcellini. Met o.a. George Nader, Magali Noël, Georges Marchal, Massimo Serato en Allessandra Panaro.

Nieuwe avonturen van de helden van Alexandre Dumas. D'Artagnan en Porthos moeten een complot tegen Koning Lodewijk XIII ontrafelen en ontdekken dat diens broer er achter zit. Redelijk onderhoudende schermavonturen, met een weinig homogene rolbezetting.

I cavalieri del diavolo

1959 | Historische film, Avonturenfilm, Romantiek

Italië 1959. Historische film van Siro Marcellini. Met o.a. Frank Latimore, Gianna Maria Canale, Anunzio Gallo en Gabriella Palott.

Een redelijk cape-en-degen-werkje over de strijd tussen kapitein der cavalerie Latimore en zijn rivaal Hertog Gallo om de hand van de schone gravin Canale. Wel wat toneelmatig en voorspelbaar, maar niet zonder humor.

Il Bacio del sole

1958 | Drama, Komedie

Duitsland/Italië 1958. Drama van Siro Marcellini. Met o.a. O.W. Fischer, Marisa Merlini, Lorella de Luca, Christian Wolff en Ingrid Stenn.

Een jonge priester sluit zich in 1945 bij Napolitaanse schooiers aan en geeft zich als één van hun uit, om hen terug op het rechte pad te brengen. Hij brengt ze onder in een huis aan de stadsrand en weet uiteindelijk zowel de publieke opinie als de rebelse leider van de bende voor zich te winnen. Deze goedbedoelde film deed bij de première al ouderwets aan, maar heeft enige authentieke trekjes die toch weer worden ondermijnd door zeer weinig Italiaans acteren en het voorkomen van Duitse co-produktie-acteurs.

Siamo ricchi e poveri

1953 | Romantiek

Italië 1953. Romantiek van Siro Marcellini en Roberto Amoroso. Met o.a. Hélene Rémy, Gaby André en Giacomo Rondinella.

Rino (Rondinella) en Lucia (André) zijn geliefden en leiden een bescheiden bestaan in Napels. Hij heeft een prachtige stem en een beroemde Franse zangeres, die verliefd op hem wordt, spiegelt hem een droomcarrière in de amusementswereld voor. Er zal onvermijdelijk een einde komen aan zijn verhouding met Lucia. Maar liefde overwint en wordt beloond met rijkdom.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Siro Marcellini op televisie komt.

Reageer