Sogo Ishii

Regisseur, Scenarist

Sogo Ishii is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Yume no ginga

1996 | Thriller, Actiefilm

Japan 1996. Thriller van Sogo Ishii. Met o.a. Tadanobu Asano, Rena Komine, Niitaka Tatsuo, Kotomi Kyono en Kirika Mano.

De nog jonge Tomiko (Komine) bestuurt in een eenzaam traject dichtbij een grote stad een autobus. Het is monotoon werk. Ze krijgt een nieuwe collega, Niitaka (Asano). Alle vrouwelijke collega's van Tomiko zijn meteen dol op de vriendelijke, charmante jonge kerel, maar Tomiko heeft haar bedenkingen. Een tijdje geleden werkte haar beste vriendin Tsuyako als conductrice samen met Niitaka. De twee werden verliefd, maar bij een mysterieus busongeluk kwam Tsuyako om het leven. Niitaka zat toen achter het stuur. Tomiko zwoer om de dood van Tsuyako te wreken. Zo groeide ook haar belangstelling voor Niitaka. Een betoverend, dromerig mysterie in zwart-wit waarin vorm en inhoud perfect gecombineerd worden. Alle elementen vloeien in elkaar tot een geheel, van de bussen tot de personages, inclusief de straten, de uniformen en zelfs het weer. De film kent geen hoogtepunten. Het ritme is gestadig en rustig, zoals een gemiddelde busrit, maar het is wel de nachtmerrie van een doolhof, waar je niet meer uitkomt. Het schitterende scenario van Ishii is gebaseerd op de roman van Kyusaku Yumeno. Het camerawerk is van Norimichi Kasamatsu.

Mizu no naka no hachigatsu

1995 | Romantiek, Thriller

Japan 1995. Romantiek van Sogo Ishii. Met o.a. Rena Komine, Shinsuke Aoki, Masaki Takarai, Naho Toda en Reiko Matsuo.

In de Ishido-hogeschool wachten de jongeren vol ongeduld op het duiktornooi van Hakata. Maar Aoki en Takarai hebben meer aandacht voor Komine, een nieuwe leerlinge waar ze hun hart aan verliezen. Het meisje heeft echter enkel aandacht voor de training. Tijdens het tornooi verliest ze bij een sprong het evenwicht en komt vreselijk hard op het water neer. Daarna is ze dezelfde niet meer. Bovendien blijkt ze over bovennatuurlijke krachten te beschikken. Bevreemdende prent die begint als een romantische jongerenfilm, maar die geleidelijk verandert in een meeslepende uitstap naar een bizarre wereld. Een schitterende stijloefening geschreven door Ishii zelf. De fotografie was in handen van Norimichi Kasamatsu.

Tenshi no Kuzu

1994 | Thriller, Mysterie

Japan 1994. Thriller van Sogo Ishii. Met o.a. Kaho Minami, Takeshi Wakamatsu, Etsushi Toyokawa, Ryoko Takizawa en Masayuki Shionoya.

VV.

Angel Dust

1994 | Thriller

Japan 1994. Thriller van Sogo Ishii. Met o.a. Kaho Minami, Takeshi Wakamatsu, Etsuki Toyokawa, Ryoko Takizawa en Majayuki Sionoya.

Een gestoorde maakt de tunnels van de metro van Tokio onveilig. Detective Minami, specialiste wat sadistische moordenaars betreft, krijgt de zaak in handen. Haar probleem is, dat het enige spoor leidt naar Wakamatsu die ooit haar minnaar was. Ze heeft hem aan de kant gezet toen hij radikale ideeën over hersenspoelen begon te verkondigen. Hij brengt die denkbeelden nu blijkbaar in de praktijk. Minami heeft haar handen vol aan het onderzoek, waar geen einde aan lijkt te komen. Een Japanse SILENCE OF THE LAMBS die middels een bizarre love-story vertelt dat het in Japan beslist niet veiliger is dan in Amerika, want ook in het land van de rijzende zon lopen de maniakale seriemoordenaars rond. Een spannend scenario van Ishii en Yorozu Ikuta in beeld gebracht door Norimichi Kasamatsu.

Gyakufunsha kazoku

1984 | Komedie, Drama

Japan 1984. Komedie van Sogo Ishii. Met o.a. Katsuya Kobayashi, Misuko Baisho, Yoshiki Arizono en Youki Kudoh.

Zoals 'The Sex Pistols' dé punkband van Engeland waren, zo was Sogo Ishii dé punkregisseur van Japan. Gezien de kwaliteit van onder meer Gyakufunsha kazoku had hij wereldwijde faam moeten hebben, maar daar kwam het niet van. Onderdrukte razernij over loodzware moderne maatschappelijke eisen vindt explosieve uitwegen in deze gitzwarte familiekomedie. Het nieuwe huis van kostwinner Katsuhiko (Kobayashi) lijkt aan alle wensen van zijn gezin te voldoen - meer ruimte, meer spullen, enzovoort. Maar wanneer Katsuhiko termieten begint te bestrijden als een samoerai en een mansgroot gat in de keuken graaft, is de schone schijn voorbij. Ook vrouw, kinderen en opa zoeken wanhopig naar emotionele ventielen.

Gyakufunsha - kazoku

1984 | Komedie

Japan 1984. Komedie van Sogo Ishii. Met o.a. Katsuya Kobayashi en Mitsuko Baisho.

Een familie verhuist naar een droomhuis in een buitenwijk van Tokio. Helaas gaat er van allles mis als opa bij hen intrekt. Iedereen draait door en tenslotte breekt vader in een vlaag van waanzin het huis af.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sogo Ishii op televisie komt.

Reageer