Zsuzsa Töreky

Acteur

Zsuzsa Töreky is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Csere Rudi

1988 | Familiefilm, Fantasy

Hongarije 1988. Familiefilm van Tamás Fejér. Met o.a. Szabolcs Mátyássy, András Dragonya, Attila Epres, Péter Cseke en János Horkay.

In een vakantiekolonie ontmoet de eenzame twaalf-jarige Rudi een jongen, met wie hij vriendschap sluit, waardoor ze beiden een plezierige tijd doormaken. Dan komt het bericht dat hun grootvaders met elkaar gebrouilleerd zijn en dat zij niet meer met elkaar mogen spelen. De jongens besluiten niet bij de pakken te gaan neerziten en hun opa's een lesje te leren. Een goedbedoeld pleidooi voor verdraagzaamheid over een primitief conflict, waarmee kinderen in Westeuropa weinig voeling hebben. Degelijk gemaakt alsof het een ouderwetse voorlichtingsfilm betreft.

Csók, anyu

1986 | Drama

Hongarije 1986. Drama van János Rózsa. Met o.a. Dorottya Udvaros, Róbert Koltai, Kati Lajtai, Simon G. Gévai en Sándor Gáspaár.

Het portret van een op het oog goed georganiseerde, streberige burgermansfamilie, die in werkelijkheid langs elkaar heen leeft. Dit alles, w.o. weinig fraaie zaken zoals een buitenechtelijk zijsprongetje en de diepe malaise van tienerdochter Lajtai, wordt waargenomen met de ogen van spijbelend zoontjelief Gévai, die iedereen door een zelfgemaakte periscoop vanuit een kast beloert. Het gezin komt even tot bezinning door de dood van oma, maar daarna gaat alles weer zijn gangetje. Hoewel een dergelijk familiebeeld door de omwenteling in Hongarije allang is achterhaald, is de film door zijn rake typeringen toch de moeite van het bekijken waard. Scenario van Miklós Vamos en camerawerk van Elemér Ragályi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zsuzsa Töreky op televisie komt.

Reageer