Andrei Tolubeyev

1945 -2008 Acteur

Andrei Tolubeyev (1945-2008) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

L'inondation

1994 | Drama

Frankrijk/Rusland 1994. Drama van Igor Minaïev. Met o.a. Isabelle Huppert, Boris Nevzorov, Masha Lipkina, Svetlana Kruchkova en Andrei Tolubeyev.

Deze film speelt in de jaren 1920 in Petrograd (zo werd Sint Petersburg toen genoemd). Sophia (Huppert) is getrouwd met arbeider Trofim (Nevzorov), maar het echtpaar is kinderloos. Ondanks een gezond seksleven wil het niet lukken en Sophia is bang dat Trofim haar in de steek zal laten. Als hun buurman, een meubelmaker, plotseling overlijdt, is diens dochter, Ganka (Lipkina), een weesje. Sophia haalt haar man over het dertien- jarige meisje te adopteren, zodat hij haar niet zal verlaten omdat ze (nog) steeds geen kinderen hebben. Als de tijd voortschrijdt gaat Trofim het bed delen met zowel Sophia als Ganka. Tijdens een overstroming van de Newa raken ze geïsoleerd en de getergde, opofferende Sophia neemt verschrikkelijk wraak. Fraaie zonder protserigheid, gestileerde film, waarin de door Christian Tullio-Altan en Noëlle Boisson vaardig gemonteerde beeldreeksen zonder al te veel dialoog het tempo bepalen. Huppert's rol is bepaald een krachttoer en de regisseur weet tot vlak voor het einde sentimenteel melodrama te vermijden. Het scenario is van regisseur Minaïev en Jacques Baynac naar de in 1929 verschenen roman van Yevgyeni Zamyatin die in 1931 zijn exil in Frankrijk vond. Voor de mooie fotografie tekende Vladimir Pankov. De film bevat Frans dialoog.

Rebro Adama

1990 | Komedie

SU 1990. Komedie van Vyacheslav Krishtofovich. Met o.a. Inna Churikova, Marya Golubkina, Andrei Tolubeyev, Andrei Kasyanov en Yelena Bogdanova.

Een verhaal over een grootmoeder, een moeder en twee dochters die samenwonen. Ze hebben veel dingen met elkaar gemeen: ze zijn bijzonder vriendelijk van aard, en ze kunnen het geen van allen vinden met hun man. Het scenario is van Vladimir Kounine naar de novelle van A. Kouratkine (Vrouwenhuis). Het camerawerk is van Pavel Lebedev. Meervoudig bekroond op kleine festivals. Derde speelfilm van de regisseur.

Korruptsiya

1990 | Mysterie

SU 1990. Mysterie van Alexey Polyakov. Met o.a. Andrei Tolubeyev, Vladimir Antonik, Elena Borzova, Sergey Prokhanov en Alexandr Blok.

Een recht-op-en-neer detectiveverhaal met ingrediënten als een vermoorde dame, een kriminele echtgenoot, een onschuldig meisje dat verleid wordt en verwijzingen naar een oppermachtige communistische mafia.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrei Tolubeyev op televisie komt.

Reageer