Andrew Brown

Regisseur, Scenarist

Andrew Brown is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Bad Blood

1981 | Oorlogsfilm, Drama, Thriller

Nieuw-Zeeland 1981. Oorlogsfilm van Mike Newell. Met o.a. Jack Thompson, Carol Burns, Dennis Lill, Donna Akersten en Martyn Sanderson.

De achterdochtige boer Stanley Graham (Thompson) raakt na zijn huwelijk volledig geïsoleerd. Als hij weigert tijdens WO II zijn geweer in te leveren en hij door de politie wordt opjaagd de bush in, veroorzaakt dit een bloedbad. Naar een waar gebeurd incident, dat door de nazis indertijd misbruikt werd in hun oorlogspropaganda. Vanwege de geringe diepgang en de wat rommelige regie mist de film zeggingskracht. Het scenario is van Andrew Brown. Het camerawerk is van Gary Hansen.

Word Is Out

1977 | Documentaire

Verenigde Staten 1977. Documentaire van Peter Adair, Nancy Adair, Veronica Selver, Andrew Brown en Rob Epstein.

Schitterende, baanbrekende, intussen wereldvermaarde documentaire, bestaande uit gesprekken met 26 homoseksuele mannen en vrouwen. De eerste ernstige Amerikaanse film die homo's en lesbiennes niet als stereotypen beschouwt, maar laat doorschemeren hoe gewoon, normaal en banaal de levensstijl wel is van mensen die 'anders' zijn. Boeiend, open en objectief; een getuigenis van menselijke ervaringen, toegespitst op de emotionele, maatschappelijke en intermenselijke relaties van de geïnterviewden. De seksualiteit wordt haast geheel buiten beschouwing gelaten. Een pleidooi voor meer respect, begrip en tolerantie vanwege de heterofiele maatschappij. In de bioscopen met succes in roulatie gebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrew Brown op televisie komt.

Reageer