Elisabetta Pozzi

Acteur

Elisabetta Pozzi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Maledetto il giorno che t'ho incontrato

1992 | Romantiek, Komedie

Italië 1992. Romantiek van Carlo Verdone. Met o.a. Carlo Verdone, Margherita Buy, Elisabetta Pozzi, Giancarlo Dettori en Stefania Casini.

Aanstekelijke, grappige love-story, opgenomen in Milaan, Londen en Cornwall. Verdone werkt aan een biografie van rockmuzikant Jimi Hendrix. Als zijn vriendin wegloopt, ziet hij het niet meer zitten. Hij gaat naar de psychiater en ontmoet daar een al even neurotische actrice (Margherita Buy). Er bloeit iets moois op, maar jaloezie drijft de twee weer uit elkaar. Als hij in Londen op het spoor komt van nieuwe gegevens voor zijn Hendrix-biografie, ontmoet hij haar opnieuw. Samen gaan ze naar Cornwall op zoek naar de waarheid over de dood van Hendrix. Toch nog een gelukkig einde - leuk voor de kijkers. Ook bekend als DAMNED THE DAY I MET YOU.

Maggio musicale

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Ugo Gregoretti. Met o.a. Malcolm McDowell, Elisabetta Pozzi, Pierandrea Baglioni, Shirley Verrett en Chris Merritt.

Na meer dan twintig jaar komt regisseur Gregoretti terug met een half autobiografische film over een toneelregisseur, Ferraioli, die weer gaat filmen. Ferraioli is in Toscane bezig met de regie van La Bohème als hij een veertienjarig jongetje ontmoet dat een werkstuk over hem wil maken. De regisseur speelt voor oom en brengt de jongen onder in een hotel. Door dit contact raakt Ferraioli ervan overtuigd dat hij weer films moet gaan regisseren.

Chiara e Francesca

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Pino Passalacqua. Met o.a. Elena Sofia Ricci, Mattia Sbragia en Elisabetta Pozzi.

Een verhaal dat speelt in de betere kringen: Francesca (Ricci), een jonge vrouw met een kind, is opnieuw zwanger. Haar dokter raadt haar een abortus aan, omdat een tweede bevalling vanwege haar gezondheid te riskant zou zijn. Ze krijgt het gevoel dat iedereen, van haar man tot haar moeder, tegen de komst van een nieuwe baby is. Ze vlucht naar een buitenhuis en neemt haar kind mee. Ze laat haar beste vriendin Chiara (Pozzi) komen en zegt dat ze haar zwangerschap wil uitdragen, al spant de hele wereld tegen haar samen. Een akelig pretentieuze en slaapverwekkende film.

Colomba

1981 | Drama, Historische film, Romantiek

Frankrijk/Italië 1981. Drama van Giacomo Battiato. Met o.a. Anne Canovas, Jean Boissery, Elisabetta Pozzi, Alain Cuny en Umberto Orsini.

Een Corsicaanse kolonel wordt gedood, waarna zijn dochter zich wil wreken op de familie. Daarmee bestaat namelijk een eeuwenoude vete, hoewel er geen bewijs voor hun schuld is. Ondanks de verzoeningspogingen van de lokale prefect en de weigering van Colomba's broer om bloed te vergieten, lokt zij incidenten uit waardoor hij de wapens wel ter hand móét nemen. In deze zorgvuldig gemaakte tv-bewerking in drie delen van Prosper Merimée's wraakroman tijdens Napoleons regime wordt met een bij het onderwerp passende pathos geacteerd. De titelrol wordt verrassend goed gespeeld door de jonge Canovas.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elisabetta Pozzi op televisie komt.

Reageer