Richard Horowitz: cast en muziek.
Er zijn 10 films gevonden.

Intersections

2013 | Actiefilm, Thriller

Frankrijk 2013. Actiefilm van David Marconi. Met o.a. Roschdy Zem, Frank Grillo, Jaimie Alexander, Marie-Josée Croze en Moussa Maaskri.

Een huwelijksreis in Marokko mondt uit in een dodelijke afvalrace nadat een nieuwbakken stel in de woestijn botst met een smokkelaar, een kidnapper, een baby, en een bewusteloze wie weet wat voor een man. Intersections is een solide actiefilm vol vermakelijke onwaarschijnlijkheden en zonder enige pretenties. Filmmaker Marconi, scenarist van Die Hard 4 en Enemy of the State, leefde zich uit in de Marokkaanse woestijn onder auspiciën van producent Luc Besson met Franse stuntcoördinatorgrootheid Dominique Fouassier (Ronin, The Ninth Gate) als arrangeur van wellicht de beste woestijnaanrijding ooit.

Love in the Medina

2011 | Romantisch drama

Marokko 2011. Romantisch drama van Abdelhai Laraki. Met o.a. Omar Lotfi, Ouidad Elma en Driss Roukhe.

'Je voeten zijn zacht als kalfsvlees,' fluistert viriele jonge slager Thami (Marokkaans tieneridool Lotfi) tegen een gewillig meisje, omlijst door de bonte pracht van de oude binnenstad van Casablanca, voor de toeschouwer verder aangedikt met sfeervolle half-traditionele strijkjes. Na verschillende zinnelijke omwegen, en aanvaringen met de gevestigde (familie)orde valt de rebelse jongeling voor de jonge (tweede) vrouw van een oude korporaal. Jnah l'hwa werd na een binnenlandse zegetocht als Love in the Medina omarmd door buitenlandse filmfestivals, waar de combinatie voedsel, erotiek en ondertitels steevast goed valt. Geslaagd sprookje.

Casanegra

2008 | Drama, Misdaad, Komedie

Marokko 2008. Drama van Nour Eddine Lakhmari. Met o.a. Anas Elbaz, Omar Lotfi, Mohamed Benbrahim en Driss Roukhe.

De 21-jarige Adil (Lotfi) wil zo snel mogelijk weg uit Casablanca, maar een visum kost vijfduizend euro. Karim (Elbaz), een jaar ouder, heeft ook geld nodig, om indruk te maken op een vrouw met een dure smaak. Ze krijgen een illegaal klusje aangeboden door de buurtpsychopaat Zrirek (Benbrahim). Casanegra trok in thuisland Marokko meer dan 300 duizend bezoekers. De belangstelling is wel te begrijpen: regisseur Nour-Eddine Lakhmari stopte zijn tweede speelfilm tjokvol controversiële onderwerpen, van alcoholisme, drugsgebruik en travestie tot huiselijk geweld, migratie en werkloosheid. Een amusante kruising tussen een sociale aanklacht en een zedenschets.

A Jihad For Love

2007 | Documentaire

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Australië 2007. Documentaire van Parvez Sharma.

De 21-jarige Adil (Lotfi) wil zo snel mogelijk weg uit Casablanca, maar een visum kost vijfduizend euro. Karim (Elbaz), een jaar ouder, heeft ook geld nodig, om indruk te maken op een vrouw met een dure smaak. Ze krijgen een illegaal klusje aangeboden door de buurtpsychopaat Zrirek (Benbrahim). Casanegra trok in thuisland Marokko meer dan 300 duizend bezoekers. De belangstelling is wel te begrijpen: regisseur Nour-Eddine Lakhmari stopte zijn tweede speelfilm tjokvol controversiële onderwerpen, van alcoholisme, drugsgebruik en travestie tot huiselijk geweld, migratie en werkloosheid. Een amusante kruising tussen een sociale aanklacht en een zedenschets.

Three Seasons

1999 | Drama

Verenigde Staten​/​​Vietnam 1999. Drama van Tony Bui. Met o.a. Harvey Keitel, Don Duong, Nguyen Ngoc Hiep, Tran Manh Cuong en Zoe Bui.

Fijngevoelig drama waarin het eigentijdse leven in grootstedelijk Vietnam wordt belicht aan de hand van een drietal vervlochten verhalen. Het meest bevlogen verhaal is dat van een jonge vrouw (Ngyuen Ngoc Hiep) die de poëzie van haar meester noteert omdat hij niet meer kan schrijven vanwege lepra. Harvey Keitel imponeert met een summier relaas over een voormalig soldaat die op zoek is naar de dochter die hij tijdens de oorlog verwekte. Three Seasons won op het Sundance Festival de publieksprijs, de cinematografieprijs en de juryprijs. Eerste onafhankelijke Amerikaanse productie die is geschoten op Vietnamese bodem, na het opheffen van het handelsembargo door Clinton.

Any Given Sunday

1999 | Sportfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1999. Sportfilm van Oliver Stone. Met o.a. Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid, James Woods en Jamie Foxx.

Klassieker in het canon der Amerikaanse sportfilms, voornamelijk dankzij Pacino's fameuze kleedkamerspeech. Pacino speelt de coach van een fictief American Football-team, die aan de hand van een arrogante nieuwe quarterback (Foxx) zijn kwakkelende ploeg naar nieuwe glorie probeert te leiden. Lange tijd vermoeit regisseur Stone (Platoon) ons daarbij met zijn op videoclips gestoelde hyperkinetische beeldstijl en een rammelend script. Maar in het laatste kwart komt alles prachtig samen, als teamgeest en individuele talenten zich met elkaar vermengen, en vindt hij dieptes en emoties die normaliter in sportfilms ontbreken.

Spanish Fly

1998 | Romantiek, Drama, Komedie

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Romantiek van Daphna Kastner. Met o.a. Daphna Kastner, Toni Canto, Martin Donovan, Danny Huston en Marianne Sägebrecht.

Nadat er positieve reacties waren gekomen op het artikel van Zoe (Kastner) over macho`s in het damesblad [KL]Vanity Fair[KLE] tekende Zoe een contract om een boek over de machocultuur te schrijven. De bakermat ervan bevindt zich in Spanje. Zoe vertrekt van New York naar Madrid om mannen te interviewen. Omdat ze nauwelijks Spaans spreekt, huurt ze als tolk Antonio (Cant[KA1]o) in. Antonio geeft opzettelijk een draai aan de antwoorden op Zoe`s bitcherige vragen. Zoe zoekt in Madrid haar collegeprofessor Carl (Donovan) op, die een Engelse boekwinkel is begonnen, maar hun relatie loopt op niets uit. Zoe laat zich verleiden door de flamencogitarist Julio (Castro), maar dat is zo`n ijdeltuit dat hij in bed in de spiegel kijkt of zijn haar nog wel goed zit en of zijn tanden wit genoeg zijn. Bovendien denkt hij serieus dat hij de beste minnaar ter wereld is. Een regelrechte ramp. Zoe`s ex-vriendje John (Huston) duikt ook nog even op, maar van het aanhalen van de vriendsschapsbanden is geen sprake. Als Zoe in het gezelschap van Antonio naar de Spaanse Costa del Sol gaat, komt het tot een toenadering en een onthulling over Zoe`s jeugd, die veel verklaart. Op dat punt is de film afgegleden naar een moeder-en-dochter verhaal (per telefoon met de stem van Mary McDonell, want Zoe`s moeder krijg je niet te zien). Het weinig opzienbarende scenario van regisseusse/hoofdrol Kastner (in haar tweede film) is idioot, de humor wordt als zout in de wonden gewreven en de romantiek is ver zoek. In cameo's maken Sägebrecht als Rosa en De Medeiros als Rossy hun opwachting. De film draaide een weekje in de Amerikaanse bioscopen, leverde aan de kassa vijftienduizend dollar op, om daarna geruisloos te verdwijnen. Het camerawerk is van Arnaldo Catinari. Dolby.

Broken Trust

1995 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1995. Drama van Geoffrey Sax. Met o.a. Tom Selleck, Elizabeth McGovern, William Atherton, Marsha Mason en Charles Haid.

Rechter Timothy Nash (Selleck), wiens vader en grootvader ook rechter waren, wordt door de FBI overgehaald om mee te doen aan een bezemactie door middel van een gefingeerde zaak. Het is de bedoeling twee leden van een regeringscommissie voor goede zeden (Atherton en McGovern) op heterdaad te betrappen en men verzekert hem dat alleen de ware schuldigen worden gestraft.

The Tower

1992 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van Richard Keller en Richard Kletter. Met o.a. Paul Reiser, Susan Norman, Richard Gant, Annabelle Gurwitch en Roger Rees.

De strijd op leven en dood tussen blunderbol Reiser en de supercomputer die een high-tech gebouw bestuurt. Al vele malen eerder vertoond. Norman doet mee om dit koele gedoe nog wat warmte te geven.

La Thune

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Philippe Galland. Met o.a. Sophie Aubry, Sami Bouajila, Martin Lamotte en Isabelle Petit-Jacques.

Om het Parijse slang van de titel te kunnen begrijpen moeten we het woord geven aan de hoofdrolspeler, Kamel (Bouajila), die 20 jaar is en in [KA1]e[KA1]en van de voorsteden van Parijs woont: `La thune` (wij zouden zeggen 'de knaak') is een groot probleem. Als je geen 'thune' hebt moet je al goed je best doen om honderd piek te vinden en soms is het even moeilijk om honderd piek te vinden als om een ton te pakken te krijgen'. Nadat hij al drie avondvullende films gemaakt heeft, waarvan er twee niet om aan te zien zijn, vervalt Galland opnieuw in dezelfde fout: er is geen scenario voorhanden, de dialogen zijn debiel en de gekunstelde scenes volgen elkaar lukraak op. Kortom, een pijnhoop met vage personages, die maar wat ronddobberen in een kleurloze impressie van de stad Parijs.