Vivian Rich

Acteur

Vivian Rich is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Hell's Valley

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Alvin J. Neitz. Met o.a. Wally Wales, Virginia Brown Faire, Walter Miller, Franklyn Farnum en Vivian Rich.

Het scenario van Neitz (alias Alan James) had niet zo veel om het lijf, maar het gaf Wales alle gelegenheid in actie te komen. En daar ging het in deze Big-4 western om. William Nobles was de cameraman.

Idaho

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Robert F. Hill. Met o.a. Vivian Rich, Mahlon Hamilton, Frank Lackteen, W.T. Quinn en Roy E. Bassett.

Serial in tien hoofdstukken. Een familie gaat in het wilde westen op zoek naar rijkdom en geluk. Eerst wordt de zoon vermoord, daarna zijn vader. Dochter Rich verkleedt zich als een jongen om zo de daders op te sporen. Hamilton helpt haar daarbij.

The Lone Wagon

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Frank S. Mattison. Met o.a. Matty Mattison, Vivian Rich, Lafe McKee, Earl Metcalf en Gene Crosby.

Eén van een serie van acht westerns die regisseur Mattison maakte met Matty. Niemand weet of het dezelfde persoon is. Ze waren goedkoop gemaakt en hebben geen indruk nagelaten. Mattison was tevens de scenario-schrijver, die hier het verhaal vertelt van een Spaanse gids die een familie uit de Zuidelijke staten naar het westen leidt dwars door Indianengebied. De dochter des huizes wordt ondertussen verliefd op de held. Regis seur Mattison bleef filmen, maar Matty verdween in 1925 als acteur. Elmer Dyer was de cameraman.

The Last Straw

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van Dennison Clift en Charles Swickard. Met o.a. Buck Jones, Vivian Rich, Jane Talent, Colin Kenny en Charles Le Moyne.

Dit is het debuut bij Fox van de in 1891 geboren Charles Frederick Gebhard, die in 1918 begon in bijrollen in de Tom Mix-western WESTERN BLOOD en met deze film zijn stercarrière startte. Hij behoorde rond 1930 tot de allergrootsten in de filmwereld. Deze eersteling was maar een matige western, door Clift en Swickard geschreven naar een verhaal van Harold Titus. Vernon Walker was de cameraman.

The Man from Montana

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van George Marshall. Met o.a. Neal Hart, Vivian Rich, George Berrell, Edward J. Peil en Betty Lamb.

Narigheid rond een mijn in het Wilde Westen. Harvey Gates bewerkte een verhaal van Marshall zelf, die het grote voorbeeld werd voor Hart - maar aangezien Marshall nimmer tot de echt groten van de western heeft behoord, heeft ook Hart nooit de kans gehad met ruime budgets te laten zien waartoe hij regietechnisch in staat was.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vivian Rich op televisie komt.

Reageer