Carlos Romero

Regisseur, Acteur

Carlos Romero is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Oficio de muchachos

1987 | Drama, Komedie, Romantiek, Familiefilm

Spanje 1987. Drama van Carlos Romero. Met o.a. Luis Reine, Tony Cantó, Victoria Vivas en Mercedes Alonso.

De belevenissen, positieve zowel als negatieve, tijdens een zomervakantie hebben tot gevolg dat een aantal jongens en meisjes uit verschillende sociale klassen zich bewust worden van de realiteit van dit leven. Zoals de samenvatting al duidelijk maakt is dit een bovenal pretentieuze film, met bijzonder slecht camerawerk. Een hele slechte film. Regisseur Romero, wiens volledige naam luidt Carlos Romero Marchent, deed het beter als acteur: hij speelde in bijna dertig films, terwijl zijn regiedebuut beprekt bleef tot onderhavige prent. Agfacolor.

The Treasure of San Bosco Reef

1968 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1968. Familiefilm van Robert L. Friend. Met o.a. Roger Mobley, James Daly, Anthony Alda, Nehemiah Persoff en Robert Sorrells.

Bij het duiken stuit Mobley op een schat. Lieden met kwade bedoelingen willen het voor zichzelf buitmaken.

The Tenderfoot

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Byron Paul. Met o.a. Brandon De Wilde, Brian Keith, James Whitmore, Richard Long en Donald May.

De onervaren Jim Tevis (De Wilde) wordt in Fort Buchanan in dienst genomen door Mose Carson (Keith) die als scout het leger dient dat onder bevel staat van kapitein Ewell (Whitmore). Een zeer plezierige en onderhoudende western die in verkorte vorm (ruim 30m werden weggesneden) in Europa in de bioscopen werd vertoond. Het scenario van Maurice Tombragel is gebaseerd op de roman Arizona in the '50s van James H. Tevis. Camerawerk van William Snyder.

Island of the Blue Dolphins

1964 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1964. Avonturenfilm van James B. Clark. Met o.a. Celia Kaye, George Kennedy, Ann Daniel, Carlos Romero en Larry Domasin.

Een waar gebeurd verhaal over een Indiaans meisje (Kaye) dat achtergelaten is op een onbewoond eiland, waar ze vriendschap sluit met wilde honden. De film speelt in het begin van de 19e eeuw.

The Young Land

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van Ted Tetzlaff. Met o.a. Patrick Wayne, Yvonne Craig, Dennis Hopper, Dan O'Herlihy en Roberto De La Madrid.

Deze aardige, kleine western werd geproduceerd door Patrick Ford, zoon van John, en C.V. Whitney - ook altijd de partner van John. De zoon van John Wayne speelt de hoofdrol en Fords cameraman Winton C. Hoch werd terzijde gestaan door Henry Sharp. Dimitri Tiomkin schreef de muziek. We zien veel Ford/Wayne-gezichten, zoals Curtis, Gonzalez en Lyons. Hopper is het misdadige manneke dat vindt dat Mexicanen best neergeschoten mogen worden. Sheriff Wayne verdedigt de rechten van de Mexicanen in het Californië dat zojuist bij de VS is gekomen. Het scenario van Norman Shannon Hall naar een verhaal van John Reese neemt scherp stelling tegen de discriminatie van de Mexicaanse bevolking binnen de VS.

Gold, Glory and Custer

1959 | Western

Verenigde Staten 1959. Western van Georg Waggner. Met o.a. Clint Walker, Liam Sullivan, Andrea Martin, Edward Kemmer en Julie Adams.

Deze western werd alleen in de Europese bioscopen uitgebracht. In werkelijkheid zijn dit drie aan elkaar geplakte afleveringen uit de tv-serie CHEYENNE met Walker in de titelrol. Het betreft twee afleveringen van dezelfde titel van 4 en 11 jan. 1960, alsmede de aflevering PRAIRIE SKIPPER van 5 mei 1959. De film werd in 1963 in roulatie gebracht. Walker is een scout in de tijd van de Indianen-opstanden. Custer (Atwater) wordt door Sitting Bull (McDonald) en de zijnen vernietigd. Daarbij komt het proces rond Majoor Reno (Sullivan) die van lafheid werd beticht. Men heeft de zaak historisch zeer redelijk in de hand gehouden, de film is onderhoudend. Het scenario is van routinier Gerald Drayson Adams, muziek voor de serie was van Paul Sawtell en Bert Shefter. Het camerawerk deden Edwin Du Par en Harold Stine.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Romero op televisie komt.

Reageer