Renaat Grassin

Acteur

Renaat Grassin is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Zwervers in het land der dromen

1959 | Familiefilm, Fantasy

België 1959. Familiefilm van Hein Beniest. Met o.a. Rudi Mattens, Aloïs Overlaet, Helene Overlaet, Julienne De Bruyn en Renaat Grassin.

Dromend trekt een jongetje in het gezelschap van Tijl (Uilenspiegel?) met de hulp van twee ballons eeuwen terug naar de sprookjeswereld. Amateuristische, middeleeuwse kledij komt in zwart-wit niet tot zijn recht, ook de grimage laat te wensen over. Was destijds ook financieel een ramp.

Moeder, wat zijn we rijk

1957 | Familiefilm

België 1957. Familiefilm van Hein Beniest. Met o.a. Tom Pigmans, Elza van Cant, Rudi Mattens, Helene Overlaet en Willy Blomme.

Amateuristische, houterige gezinsfilm over een Vlaamse familie met financiële problemen. Afschuwelijk melodramatisch, bovendien gefinancierd door de Algemeen Beschaafd Nederlands-centrale met de bedoeling binnen te dringen in vrouwenorganisaties om moeders ertoe aan te zetten A.B.N. te spreken!

Vuur, liefde en vitaminen

1956 | Komedie

België 1956. Komedie van Jef Bruyninckx. Met o.a. Charles Janssens, Pim Lambeau, Julien Schoenaerts, Romain Deconinck en Gaston Vandermeulen.

De af en toe slapstickachtige lotgevallen van Janssens als wachtmeester bij de brandweer en weduwnaar met Lambeau als aantrekkelijke dochter. Op een bepaald moment willen drie vrouwen Janssens als echtgenoot strikken maar na een reeks paniekerige verwikkelingen besluit hij rustig brandweerman en weduwnaar te blijven. Zwak, weinig origineel scenario van Jeroom Verten. Soepele Janssens ten spijt eens te meer ondermaats vertoon. Ongewone rol van Schoenaerts als de jonge brandmeester die de ingénue Lambeau het hof maakt.

De klucht van de brave moordenaar

1956 | Komedie, Romantiek

België 1956. Komedie van Jef Bruyninckx. Met o.a. Charles Janssens, Paul Cammermans, Ketty van de Poel, Romain Deconinck en Co Flower.

Janssens als brave gevangeniscipier is diep ongelukkig als zijn cel leegloopt. Gelukkig wordt Cammermans opgepakt en opgesloten als de vermoedelijke dader van een moord. Maar hij blijkt onschuldig en trouwt dan maar Van de Poel, de dochter van de cipier. Mislukte Vlaamse klucht rond het thema 'gevangenis zonder gevangenen', gebaseerd op het gelijknamig, oerpopulair toneelstuk van Jos Janssen. Speelfilmregiedebuut van ex-acteur Bruyninckx. Filmdebuut ook van de Gentse komiek-toneelauteur Romain Deconinck.

Wit is troef

1940 | Komedie

België 1940. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Renaat Grassin, Raymond Braine, Toontje Janssens, Willy Vervoort en Nini De Boël.

Een volksklucht met populaire voetbalsportrivaliteit als blikvangers. Belgisch voetbalinternational Braine speelt de rol van een stervoetballer die verloofd is met de dochter van de baas van een verhuisfirma, die voortdurend in de clinch ligt met zijn vennoot die de supporter van een andere ploeg. Het filmdebuut van de Brusselse filmkomiek Grassin als 'Ketje' en van de populaire Yvonne Verbeeck.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Renaat Grassin op televisie komt.

Reageer