Ann Zacharias: regie en cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Testet

1987 | Drama

Zweden 1987. Drama van Ann Zacharias. Met o.a. Ann Zacharias en Jean-François Garreaud.

Een auteur- en vrouwenfilm avant la lettre: Zacharias produceerde, schreef, regisseerde en speelde de hoofdrol in deze non-film over een jong koppel dat praat en redetwist over de pas vastgestelde zwangerschap van de vrouw tót aan de abortus, die ook nog in beeld komt. Ondanks geloofwaardige vertolkingen te veel gezwets over 'la condition humaine' in tijden van atoomdreiging en milieuverontreiniging.

Pa liv och död

1987 | Drama

Zweden 1987. Drama van Marianne Ahrne. Met o.a. Lena Olin, Svante Martin, Leif Ahrle, Ann Zacharias en Cecilia Walton.

Een journaliste ontmoet in een kraaminrichting de dokter die haar vijftien jaar eerder zonder tekst of uitleg in de steek liet voor een andere vrouw. Tussen beiden lijkt opnieuw wat te groeien, maar het blijft beperkt tot een woordenorgie over de betekenis van het woord 'liefde'. Martin als dokter moet wel van hout zijn om niet voor de charmes van Olin te bezwijken. Te veel gepraat en te weinig leven.

Le Testament d'un poète juif assassiné

1987 | Drama, Historische film

Frankrijk 1987. Drama van Frank Cassenti. Met o.a. Michel Jonasz, Erland Josephson, Wojtek Pszoniak, Philippe Léotard en Vincent David.

Een trouwe bewerking van de roman van Elie Wiesel, die zoals bekend geobsedeerd en geïnspireerd wordt door de volkenmoord op de joden of liever gezegd volkenmoorden, want hier gaat het om de uitroeiing van de intellectuele joden onder het Stalinistische regime. De strenge en sobere regie maakt indruk, ook al zijn er teveel gesprekken en komt de historische context er door gebrek aan financiële middelen niet helemaal uit. Uitgezonderd Léotard, als altijd even mat, vallen de drie hoofdrolspelers op, aan wie het welslagen van de film dan ook goeddeels te danken is.

Flygnivȧ 450

1980 | Thriller

Zweden 1980. Thriller van Torbjörn Axelman. Met o.a. Thomas Hellberg, Ann Zacharias, Ernst-Hugo Järegård, Hȧkan Serner en Agneta Eckemyr.

In nabije toekomst heeft Zweedse regering energiebronnen genationaliseerd en zich bij OPEC aangesloten. Plantengroei en dieren ondergaan vreemde deformaties, bevolking krijgt geheimzinnige ziekte. Is dit gevolg van chemische besproeiing of invloed van nabijgelegen Amerikaans booreiland? Piloot en journaliste gaan op onderzoek uit. Oorspronkelijke politieke thriller (in Sjöwall-Wahlöö traditie) boeit door scenario en spel, al bereikt regie zeker niet het uiterste in spanning en effecten.

La Nuit tous les chats sont gris

1977 | Fantasy

Frankrijk 1977. Fantasy van Gérard Zingg. Met o.a. Gérard Depardieu, Robert Stephens, Charlotte Crow, Laura Betti en Ann Zacharias.

Een excentrieke Brit vertelt aan een twaalf-jarig nichtje zelf verzonnen avonturen van een jonge dief en rokkenjager. Naarmate de alcoholconsumptie van de verteller toeneemt gaat hij zich steeds meer identificeren met zijn creatie. De debuterende regisseur heeft onvoldoende greep op zowel de werkelijkheid als de fictie, zodat een verwarrende mengelmoes ontstond waaraan zowel het spel van Depardieu (die de film zelf produceerde) als de kwaliteit van de fotografie weinig kon verbeteren.

Les doigts dans la tête

1974 | Drama, Komedie

Frankrijk 1974. Drama van Jacques Doillon. Met o.a. Christophe Soto, Olivier Bousquet, Ann Zacharias, Roselyne Vuillaume en Martin Trévières.

Een jonge arbeider wordt ontslagen en moet de kamer ontruimen voor zijn opvolger. Samen met een vriend, een vrouwelijke collega en zijn vriendin gaat hij die kamer bezetten om schadevergoeding te verkrijgen. Het aanvankelijke enthousiasme wordt algauw gedoofd. Dit sociale drama is een regie-debuut met af en toe wat opmerkelijke spontaniteit en vanzelfsprekende humor. Scenario van regisseur Doillon en Philippe Defrance. Camerawerk van Yves Lafaye.

France société anonyme

1974 | Drama, Sciencefiction

Frankrijk 1974. Drama van Alain Corneau. Met o.a. Michel Bouquet, Allyn Ann McLerie, Roland Dubillard, Joël Barcellos en Michel Vitold.

Het hoofd van clandestiene Franse handel in drugs ziet zijn imperium bedreigd als de Verenigde Staten drugs willen legaliseren om de enorme illegale opbrengsten te kunnen herinvesteren in multinationals. Hij ziet zich genoodzaakt om oppositie te gaan voeren, maar verliest de strijd nu iedereen van overheidswege tot verslaafde wordt gemaakt. Corneau heeft in dit debuut al veel van de virtuoze vormbeheersing van zijn latere genrefilms, maar combineert dit met bizarre humor en ongebreidelde satire die doet betreuren dat hij hierin niet is doorgegaan. (De film speelt in 2222 als de hoofdpersoon uit diepvries-coma ontwaakt en wordt geïnterviewd over de jaren 1970-1980). Scenario van Jean-Claude Carrière en regisseur Corneau. Achter de camera stond Pierre William Glenn.