Connie Gilchrist: cast.
Er zijn 26 films gevonden.

Two on a Guillotine

1965 | Horror, Mysterie

Verenigde Staten 1965. Horror van William Conrad. Met o.a. Connie Stevens, Dean Jones, Cesar Romero, Parley Baer en Virginia Gregg.

Om de erfenis van haar overleden vader Romero in ontvangst te kunnen nemen moet Stevens een hele nacht in een spookhuis doorbrengen. Een bekend gegeven dat soms angstaanjagende scènes heeft.

Tickle Me

1965 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1965. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Jocelyn Lane, Julie Adams, Jack Mullaney en Merry Anders.

De titel geeft de enige manier aan om nog wat plezier van deze film te hebben. Elvis werkt op een boerderij, geheel bemand door meisjes en draait zijn repertoire van liedjes af.

The Misadventures of Merlin Jones

1964 | Fantasy, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1964. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Stuart Erwin en Alan Hewitt.

Student Kirk is de uitvinder van een machine die in staat is gedachten te lezen en te hypnotiseren. Na heel wat komisch bedoelde belevenissen staat hij in de rechtbank, waar hij de rechter hypnotiseert om hem te laten denken dat hij een dief is. Er is in elk geval heel wat hypnose nodig om de kijker wijs te maken dat hij zich amuseert bij deze ondermaatse komedie, die slecht is geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, slecht is gespeeld door een hinderlijk overacterende cast en slecht is getimed door een Stevenson die duidelijk met intelligentere zaken bezig was. Bespaar uw kinderen deze onzin uit de Disney-studios. In beeld gebracht door Edward Colman. Gevolgd door THE MONKEY'S UNCLE.

Swingin' Along

1962 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1962. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Tommy Noonan, Peter Marshall, Barbara Eden, Ray Charles en Roger Williams.

De stompzinnige streken van de ambitieuze componist Noonan en manager Marshall - met muzikale 'gaststerren' om de verveling ietwat te verlichten. Ook bekend als DOUBLE TROUBLE.

Say One for Me

1959 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1959. Musical van Frank Tashlin. Met o.a. Debbie Reynolds, Bing Crosby, Robert Wagner, Ray Walston en Les Tremayne.

Bing is een Broadway-priester die betrokken raakt bij een revuedanseresje (Debbie) en een liefdadigheidsshow voor tv. Heel erg bedacht. De muziek is niet de moeite waard.

Machine Gun Kelly

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Roger Corman. Met o.a. Charles Bronson, Susan Cabot, Barboura Morris, Morey Amsterdam en Wally Campo.

Interessant, psychologisch verantwoord, portret van gevreesde bankrover George R. Kelly, bijgenaamd Machine Gun Kelly, die omstreeks 1935 in Amerika staatsvijand nummer 1 was. Volgens Corman wordt Kelly's gedreven door doodsangst. Dit is in het script van Bob Campbell een belangrijk element. Hij benadert Kelly steeds via diens onzekerheid. Bronson levert een sterke prestatie in de titelrol, zijn eerste hoofdrol. Hij slaagt erin om de balans tussen moed en lafheid in de handelingen van Kelly in evenwicht te houden. Vanuit het oogpunt der kritiek een belangrijk keerpunt in de carriëre van zowel Corman als Bronson.

The Man in the Gray Flannel Suit

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Nunnally Johnson. Met o.a. Gregory Peck, Jennifer Jones, Fredric March, Marisa Pavan en Lee J. Cobb.

Een handige roman van Sloan Wilson over een zakenman van Madison Avenue die ervoor vecht om vooruit te komen en probeert na te gaan wat zijn leven thuis voor hem betekent. Een aardige bijrol van Harding als de vrouw van March. Scenario van regisseur Johnson.

The Far Country

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Anthony Mann. Met o.a. James Stewart, Walter Brennan, Ruth Roman, Corinne Calvet en John McIntire.

In deze prima western wordt Jeff Webster (Stewart) van alle kanten belaagd. Hij en zijn vriend Ben (Brennan) komen met hun vee in een stadje in Alaska aan. Daar ze een terechtstelling verstoren wordt hun kudde en daarmee hun hele bezit door plattelandsnotabele Gannon (McIntire) in beslag genomen - en hij is het die het ter plaatse voor het zeggen heeft. Jeff weet zijn kudde terug te stelen maar wordt daarna achtervolgd. Ben komt om het leven en Jeff raakt ernstig gewond. Twee vriendelijke dames (Roman en Calvert) lappen hem op zodat hij alsnog met Gannon kan afrekenen. Bordan Chase schreef het scenario, Aaron Rosenberg produceerde en William Daniels wist het landschap pico bello in beeld te brengen.

Long John Silver

1954 | Avonturenfilm, Familiefilm

Australië 1954. Avonturenfilm van Byron Haskin. Met o.a. Robert Newton, Connie Gilchrist, Kit Taylor, Grant Taylor en Rod Taylor.

Long John Silver (Newton) staat op non-actief op een door de Britten bezet eiland. Aan zijn eerste reis naar Schateiland heeft hij een kaart overgehouden voor een andere schat van kapitein Flint, maar om de juiste locatie te bepalen heeft hij het medaillon nodig dat in het bezit is van Jim Hawkins (Taylor). Hij weet de jongen te bevrijden van het schip van een collega-piraat, en een nieuw avontuur kan beginnen. Vervolg op Disney's succesfilm TREASURE ISLAND, maar onafhankelijk geproduceerd. Regisseur en hoofdacteur zijn herenigd, maar als Hawkins zien we ditmaal Taylor. Een vermakelijke en avontuurlijke piratenfilm zonder meer, met een kleurrijke cast, w.o. Gilchrist als een schitterende Purity en zelfs Rod Taylor in een klein rolletje. Scenario van Martin Rackin is geïnspireerd door de roman van Robert Louis Stevenson. Knappe fotografie van Carl Guthrie en een epische score van David Buttolph. Opnieuw uitgebracht als LONG JOHN SILVER'S RETURN TO TREASURE ISLAND.

One Big Affair

1952 | Romantiek

Verenigde Staten 1952. Romantiek van Peter Godfrey. Met o.a. Evelyn Keyes, Dennis O'Keefe, Mary Anderson en Connie Gilchrist.

Op locatie in Mexico gefilmde scènes vormen de hoogtepunten in deze lichtgewicht romance tussen Keyes en O'Keefe.

Flesh and Fury

1952 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1952. Drama van Joseph Pevney. Met o.a. Tony Curtis, Jan Sterling, Mona Freeman, Wallace Ford en Harry Guardino.

Curtis geeft een aanvaardbare rol weg van een dove bokser die alles in het werk stelt om zijn gehoor terug te krijgen en van een keurig meisje houdt. Scenario van Bernard Gordon naar een verhaal van William Alland. Camerawerk van Irving Glassberg.

Tripoli

1950 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1950. Oorlogsfilm van Will Price. Met o.a. John Payne, Maureen O'Hara, Howard Da Silva, Connie Gilchrist en Philip Reed.

Een goede bezetting is niet in staat het middelmatige scenario te redden over Amerikaanse mariniers die tegen Barbarijnse piraten vechten in 1805. Da Silva is als acteur het enige pluspunt in de film. Scenario van Winston Miller.

A Ticket to Tomahawk

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Richard Sale. Met o.a. Dan Dailey, Anne Baxter, Rory Calhoun, Walter Brennan en Charles Kemper.

Deze komische western werd door Mary Loos en Richard Sale geschreven. Een postkoetsbedrijf voelt zich door de komst van de spoorlijn bedreigd. Men huurt Calhoun in om de concurrent tegen te houden. Hij organiseert Indianenaanvallen, problemen met outlaws enz. maar Baxter, dochter van de spoorlijneigenaar en Dailey, een reizende vertegenwoordiger, geven tegengas. In kleine rollen zijn te zien: Marilyn Monroe als koormeisje en Jack Elam. Aan Indiaanse kant ook nog John War Eagle, Chief Thunder Cloud en Shooting Star. Yung zou later bekend worden als de kok op de Ponderosa in de TV-serie BONANZA, en eerder als Charlie Chans Nr. 1 zoon.

The Story of Molly X

1949 | Misdaad

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Crane Wilbur. Met o.a. June Havoc, John Russell, Dorothy Hart, Charles McGraw en Connie Gilchrist.

Havoc is bloedernstig als zij als gangsterweduwe op zoek gaat naar de moordenaar van haar man.

A Letter to Three Wives

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Jeanne Crain, Linda Darnell, Ann Sothern, Kirk Douglas en Paul Douglas.

Crain, Darnell en Sothern krijgen tijdens een picknick een brief van de vamp van de stad, die beweert dat ze ervandoor is met een van hun echtgenoten. De vraag is welke. Wat een leuk dagje uit had moeten worden, verandert in een maalstroom van twijfels en verdenkingen. Schitterende dramatische komedie, die toont hoe drie vriendinnen reageren op een brief die meer vragen dan oplossingen biedt. De stem van de schrijfster van de brief is van Celeste Holm. Spel is over de hele linie fantastisch. Mankiewicz kruidde het scenario, dat hij baseerde op Vera Caspary's adaptatie van John Klempners roman, met subtiele humor, die nog even actueel is als toen de film werd gedraaid. Hij sleepte dan ook twee Oscars in de wacht: voor de beste regie en voor het beste script. Uitstekende fotografie van Arthur Miller, en een licht dramatische score van Alfred Newman. In 1985 opnieuw gemaakt, als tv-film.

Act of Violence

1948 | Drama, Thriller, Film noir

Verenigde Staten 1948. Drama van Fred Zinnemann. Met o.a. Van Heflin, Robert Ryan, Janet Leigh, Mary Astor en Phyllis Thaxter.

De kreupele, verbitterde Ryan gaat op zoek naar Heflin, de man die tijdens de oorlog in een krijgsgevangenenkamp zijn mensen verraadde. Een adembenemend spannende 'kleine' film, die door de ontvangst bij het publiek destijds 'groot' werd. Het verhaal wordt in een razend ritme verteld, en op het sentimentele einde na zit er geen enkel zwak punt in de film. Heflin en Ryan schitteren in hun rol, maar ook sympathieke prostituée Astor steelt een deel van de show. Het sterk realistische scenario van Robert I. Richards is gebaseerd op een verhaal van Collier Young. Prachtige fotografie van Robert Surtees.

Bad Bascomb

1946 | Western

Verenigde Staten 1946. Western van S. Sylvan Simon. Met o.a. Wallace Beery, Margaret O'Brien, Marjorie Main, J. Carrol Naish en Marshall Thompson.

De voortvluchtige bandiet Zed Bascomb sluit zich bij een groep rondtrekkende mormonen aan. Hij heeft het op de goudschat voorzien waarmee de geloofsbroeders een ziekenhuis willen oprichten. Wanneer een klein eigenwijs meisje zijn hart verovert, verandert hij zijn plannen echter. Te lange western met mooie actiescènes, overschaduwd door ongelooflijk zoetsappige scènes met Beery en O'Brien. Scenario van William Lipman en Grant Garrett. Charles Schornbaum zette het in beeld.

Rationing

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Willis Goldbeck. Met o.a. Wallace Beery, Marjorie Main, Donald Meek, Gloria Dickson en Henry O'Neill.

Een slager in een stadje is de hoofdpersoon in een verhaal over problemen tijdens WO II. Een typische Beery-produktie.

Nothing But Trouble

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Sam Taylor. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Mary Boland, Philip Merivale en David Leland.

Stan en Oliver komen als butler en kok in dienst van een verwend jongetje dat later de koning blijkt te zijn. Ze proberen hem te beschermen tegen een moordcomplot. Zeker niet de beste film van het legendarische duo, wellicht omdat regisseur Taylor nauwelijks gebruik wist te maken van hun grote talent. De komieken lijken te beseffen dat ze over hun hoogtepunt heen zijn. Twee films later zouden Laurel en Hardy een punt achter hun carrière zetten. Maar zelfs in deze film zijn ze natuurlijk veel leuker dan veel hedendaagse komieken.

Swing Shift Maisie

1943 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1943. Romantiek van Norman Z. McLeod. Met o.a. Ann Sothern, James Craig, Jean Rogers, Connie Gilchrist en John Qualen.

Wanneer ze weer eens zonder werk zit krijgt actrice/danseres Maisie (Sothern) een baan aangeboden in een vliegtuigfabriek, waar ze zich al vlug opwerkt tot de mascotte van de werkplaats. Trouwhartig als altijd stelt ze nieuwelinge Rogers voor aan haar vriend, de piloot Craig. Rogers beloont haar niet alleen door haar vriend af te pakken, maar gaat bovendien rondbazuinen dat Maisie de fabriek saboteert. Vreselijk achterhaalde story, die kenmerkend is voor de oorlogsjaren. De Maisie-serie werkt volledig op formule en biedt weinig aantrekkelijks meer. Mary C. McCall Jr. en Robert Halff schreven het scenario, dat werd verfilmd door Harry Stradling. Gevolgd door MAISIE GOES TO RENO. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Presenting Lily Mars

1943 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1943. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Judy Garland, Van Heflin, Fay Bainter, Richard Carlson en Spring Byington.

Vrolijke musical volgens een beproefd recept volgt een meisje dat droomt van een zangcarrière op Broadway. De hier 21-jarige Garland, als kind gelanceerd als 'the little girl with the great big voice' is uiteraard de attractie en haar liedjes zijn de hoogtepunten van dit sprookje. Heflin speelt de producent wiens aandacht de wannabe star probeert te trekken. Met succes uiteraard.

Cry Havoc

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Richard Thorpe. Met o.a. Margaret Sullavan, Joan Blondell, Ann Sothern, Fay Bainter en Marsha Hunt.

Vrouwelijke vrijwilligers komen overwerkte Amerikaanse verpleegsters te hulp op het belegerde eiland Bataan in WO II. De film verraadt zijn oorsprong op het toneel, en er zijn verwachte clichés in verwerkt, maar hij laat ook een heel eerlijk beeld van de oorlog zien. Robert Mitchum is te zien in een piepklein rolletje van een stervende soldaat.

We Were Dancing

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Norma Shearer, Melvyn Douglas, Gail Patrick, Marjorie Main en Reginald Owen.

Een kitscherig verhaal over een prinses die er op haar verlovingsfeest met een ander vandoor gaat. Shearer en de haren proberen er nog wat van te maken. Tevergeefs. Ava Gardners eerste film. Het scenario is van Claudine West, Hans Rameau en George Froeschel naar een toneelstuk van Noel Coward. Het camerawerk is van Robert Planck.

Apache Trail

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Lloyd Nolan, Donna Reed, William Lundigan, Connie Gilchrist en Chill Wills.

Nolan is driftig in de weer om een Indianenopstand te voorkomen. Deze goed gemaakte western heeft vele bekenden in de bijrollen. In 1952 werd er een remake van dit verhaal van Ernest Haycox gemaakt: APACHE WAR SMOKE.

This Time for Keeps

1941 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Charles F. Reisner. Met o.a. Ann Rutherford, Robert Sterling, Guy Kibbee, Irene Rich en Virginia Weidler.

Een film in de KEEPING COMPANY-sfeer met een aantal gelijke spelers. Het glansloze verhaal was van Muriel Bolton, Harry Ruskin en Rian James.

The Wild Man of Borneo

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Robert B. Sinclair en Robert Sinclair. Met o.a. Frank Morgan, Mary Howard, Billie Burke, Donald Meek en Marjorie Main.

Goede spelers in een zwakke kermisklucht. Morgan is vermomd als de figuur uit de titel in één van zijn minst gedenkwaardige rollen.