Jean-Louis Daniel

Regisseur, Scenarist

Jean-Louis Daniel is regisseur en scenarist.
Er zijn 9 films gevonden.

Mayday

1995 | Actiefilm, Thriller

Frankrijk/Duitsland/Canada 1995. Actiefilm van Jean-Louis Daniel. Met o.a. Bruno Wolkowitch, Cécile Auclert, Carl Marotte, Macha Grénon en Paul Stewart.

Fransman Philippe Perrin gaat naar Canada voor een stage bij een helicopter-reddingsbrigade, die hun werkterrein in de hoge bergen van de Rocky Mountains hebben. De eerste actie gebeurt uitgerekend tijdens het kerstfeest als er een pilot, die met een sportvliegtuigje op een gletsjer een noodlanding heeft gemaakt, bevrijd moet worden.

Thelma

1994 | Thriller

Verenigde Staten/Frankrijk 1994. Thriller van Jean-Louis Daniel. Met o.a. Anja Kruse, Gwenaelle Simon, Ian Yule en Drummond Marais.

Een man die vijf jaar achter de tralies heeft doorgebracht wegens doodslag, vindt werk in een garage als automonteur. Hij wordt verliefd op de dochter van de baas en zij raakt van hem in verwachting. Dan duikt zijn ex-vriendin met de naam uit de titel (Kruse) op en hij valt opnieuw voor haar. Dat komt goed uit, want Thelma wil van haar man af die er warmpjes bij zit, en Vincent heeft een strafblad. Absoluut een verrassingsloze film al zijn de film-noir aspekten niet van de lucht. Het is helaas allemaal heel knullig gedaan. Een dieptepunt in de carri[KA2]eres van tv- actrice Kruse (die haar loopbaan begon in de enige verzetsfilm tegen de nazi`s DIE WEISSE ROSE uit 1982 in de rol van Traute Lafrenz) en filmactrice Gwenaelle Simon (CONTE D'ÉTÉ uit 1996), waaraan zij niet graag herinnerd worden.

Best Woman Wins

1993 | Erotiek, Thriller

Frankrijk 1993. Erotiek van Jean-Louis Daniel. Met o.a. Anja Kruse, Maura Maña en Richard Lukas.

De sexy zus van een verongelukte autocoureur zet met haar verleidingskunsten een val voor de moordenaars van haar broer en ontrafelt zo het complot, terwijl de politie faalde. Hol verhaaltje als omhulsel voor een 'spannende' seksfilm.

Le pilote du Rio Verde: Les emeraudes d'Amacura

1991 | Avonturenfilm

Frankrijk 1991. Avonturenfilm van Jean-Louis Daniel. Met o.a. Anja Kruse, Jean-Pierre Bouvier en Mario Adorf.

De sexy zus van een verongelukte autocoureur zet met haar verleidingskunsten een val voor de moordenaars van haar broer en ontrafelt zo het complot, terwijl de politie faalde. Hol verhaaltje als omhulsel voor een 'spannende' seksfilm.

Le pilote du Rio Verde

1991 | Avonturenfilm

Frankrijk 1991. Avonturenfilm van Jean-Louis Daniel en Patrick Jamain. Met o.a. Anja Kruse, Jean-Pierre Bouvier, Mario Adorf en Valeria Cavali.

De sexy zus van een verongelukte autocoureur zet met haar verleidingskunsten een val voor de moordenaars van haar broer en ontrafelt zo het complot, terwijl de politie faalde. Hol verhaaltje als omhulsel voor een 'spannende' seksfilm.

Peau d'ange

1985 | Drama

Frankrijk 1985. Drama van Jean-Louis Daniel. Met o.a. Robin Renucci, Alexandra Stewart en Véronique Delbourg.

Het werk van een nieuwkomer in de filmwereld met slechts twee spelers. Een nauwgezet, bijna geobsedeerd portret van de relatie tussen een rijke vrouw en haar secretaris. Een variatie op THE SERVANT van Joseph Losey, echter niet van hetzelfde kaliber. Overigens een intelligente, interessante en moedige maar moeizame poging, die de kijker niet kan boeien ondanks sommige zinsbegoochelende elementen.

Les fauves

1984 | Film noir, Thriller

Frankrijk 1984. Film noir van Jean-Louis Daniel. Met o.a. Daniel Auteuil, Philippe Léotard, Gabrielle Lazure, Véronique Delbourg en Jean-François Balmer.

Deze film is een somber en bloederig drama dat zich afspeelt in het wereldje van stuntmannen. Incestueuze liefde, wraak en een duel dat leidt tot de dood van de held tijdens een confrontatie op het eind zijn typisch de ingredi[KA3]enten van de film noir (hij zit echter ook vol met allerlei cliché's, te danken aan een serieuze maar overdreven nauwgezette productie). Scenario van Jean-Louis Daniel, Philippe Setbon en Catherine Cohen. Camerawerk van Richard Andry.

Même les mômes ont du vague à l'âme

1978 | Experimenteel, Drama

Frankrijk 1978. Experimenteel van Jean-Louis Daniel. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Guy Bedos, Bruno Cremer, Mimsy Farmer en Nathalie Nell.

Een klein jongetje is observator van het elkaar kruisend wel en wee van een drietal paren dat eindigt in een reeks moorden en zelfmoorden, omdat bezit(sdrang) nu eenmaal corrumpeert. De film maakt nergens waar dat met kinderogen wordt geobserveerd; alleen de collage van losse scènetjes doorbreekt de banaliteit en de gemeenplaatsen van de inhoud, maar ook deze anti-structuur levert niets anders op dan loze pretenties. De kwaliteitsacteurs bieden enig soelaas, maar doen wel twijfelen aan hun oordelingsvermogen. Een van de heldinnen sterft van verveling, de toeschouwer loopt hetzelfde risico.

Trottoir des allongés

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Jean-Louis Daniel. Met o.a. Catherine Lecoq, Jacques Burloux, Carla Marlier, Daniel Langlet en François Michaux.

De 25-jarige Marcel verliest zijn baan en dwaalt doelloos door de straten. Hij maakt kennis met twee vrouwen en die kennismaking zal zijn leven diepgaand veranderen. De ene, Anita, is een depressieve zwerfster, net als hij. De andere, Barbara, is een rijke bourgeoise die voor de lol derderangshotels afschuimt. Deze deprimerende, lelijk gefotografeerde film is een emotieloze, intellectualistische stijloefening en daardoor hypocriet en zinloos. Desalniettemin bekroond op het festival van Hyères. Ook bekend als LA BOURGEOISE ET LE LOUBARD.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Louis Daniel op televisie komt.

Reageer