Pedro Armendáriz (1912-1963) is acteur.
Er zijn 107 films gevonden.

The Hero My Son

1963 |

1963. Duccio Tessari. Met o.a. Antonella Lualdi, Pedro Armendáriz en Jacqueline Sassard.

From Russia with Love

1963 | Avonturenfilm, Sciencefiction, Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1963. Avonturenfilm van Terence Young. Met o.a. Sean Connery, Daniela Bianchi, Lotte Lenya, Robert Shaw en Pedro Armendáriz.

Tweede James Bond film en een van de beste uit de reeks. 007 krijgt het te stellen met het internationale misdaadsyndicaat SPECTRE dat een boosaardig plan heeft ontworpen om de Koude Oorlog in een heuse oorlog te laten uitlopen. De tongue-in-cheek dialogen die Bond-films zo leuk maken, zijn hier beter dan ooit. Lenya doet haar best als lesbische, door en door verdorven spion en ook Shaw als psychopatische moordenaar is de moeite van het vermelden waard. Het spektakel begint zoals te doen gebruikelijk al vóór de credits. Muziekscore van John Barry.

Captain Sindbad

1963 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten/Duitsland 1963. Avonturenfilm van Byron Haskin en Bryon Haskin. Met o.a. Guy Williams, Heidi Brühl, Pedro Armendáriz, Abraham Sofaer en Bernie Hamilton.

Kapitein Sindbad (Williams) vaart uit, op zoek naar de ivoren toren met het hart van zijn aartsvijand. Onderweg moet hij allerlei gevaren trotseren zoals mensenvlees verslindende krokodillen, een meerkoppige kannibale reus en vleesetende vissen. Behoorlijk goed gedaan en de rollen hebben er zin in. Scenario van Samuel B. West en Harry Relis. Camerawerk van Günter Senftleben en Eugen Schüfftan.

La Bandida

1962 | Drama, Romantiek

Mexico 1962. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz, Ignacio López Tarso, Emilio Fernández en Katy Jurado.

Tijdens de Mexicaanse revolutie vechten twee mannen om de liefde van een prostituée, die de bijnaam 'de Straatroofster' heeft. Het is een acceptabele variant op het verhaal van Carmen, waarin bij uitzondering enkele belangrijke acteurs uit de Mexicaanse filmwereld bijeen zijn gebracht.

Arrivano i Titani

1962 | Avonturenfilm, Komedie

Spanje/Frankrijk/Italië 1962. Avonturenfilm van Duccio Tessari. Met o.a. Antonella Lualdi, Pedro Armendáriz, Jacqueline Sassard, Giuliano Gemma en Gérard Séty.

Persiflage op het Italiaanse spektakel-genre door middel van een spaghetti-peplum met actie, humor en een forse korrel zout bij de Griekse mythologie. Kleuren, kostuums en decors overtreffen het spel en het verhaal dat over de goden gaat die vinden dat de tiran van Thebe, Kadmos verslagen moet worden door een jonge god. Ze sturen hem naar de Aarde, maar eenmaal daar aangeland vindt deze laatste zijn liefde voor een prinses belangrijker dan zijn opdracht. Eerste rol van Gemma. Scenario van Ennio de Concini en de regisseur. Camerawerk van Alfio Contini.

Los valientes no mueren

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Pedro Armendáriz, Miguel Aceves Mejía, Ana Bertha Lepe en Marina Camacho.

Na veel misverstanden en verwarringen slagen twee nogal twistzieke machojongens erin te trouwen met de meisjes van wie zij houden. De film is besmet met de traagheid en de vermoeidheid van de veteraan-hoofdrolspelers en de regisseur.

Francis of Assisi

1961 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1961. Historische film van Michael Curtiz. Met o.a. Bradford Dillman, Dolores Hart, Stuart Whitman, Cecil Kellaway en Finlay Currie.

Weelderige, religieuze film die verhaalt van de stichter van de school van monniken. Met een sympathieke rol van Dillman. Goede rollen en atmosfeer. Scenario zakt wat af op foute momenten.

El tejedor de milagros

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Francisco del Villar. Met o.a. Pedro Armendáriz, Columba Domínguez, Begoña Palacios en Sergio Bustamante.

Een zwangere vrouw, die op een ezel rijdt, komt samen met haar man aan in een dorp, waar zij hulp vragen. Het is kerstnacht en zij baart een zoon in een kribbe; het hele dorp denkt dat er een wonder gebeurd is. De vergelijking met de geboorte van Christus diende om de verdorvenheid van de mens aan de kaak te stellen, maar de regie is vlak, saai en theatraal. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Hugo Argüelles.

La Cárcel de Cananea

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Gilberto Gazcón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Agustín de Anda, Sonia Furió en Teresa Velázquez.

Een sheriff krijgt de opdracht om een gevaarlijke bandiet van de ene stad naar de andere te brengen om hem te laten berechten. Het niveau van de Mexicaanse film in die tijd in aanmerking genomen, is dit een heel behoorlijke rolprent, vooral doordat de relatie tussen de twee hoofdpersonen goed tot uiting komt. Het slechtste van de film zijn de waterige kleuren. Een acceptabele avonturenfilm met een van de grootste Mexicaanse filmsterren in de hoofdrol.

El Indulto

1960 | Drama, Misdaad

Spanje 1960. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Pedro Armendáriz, Conchita Velasco, Manuel Monroy en Eulalia del Pino.

Een man wil zich wreken op zijn vrouw omdat zij verliefd is geworden op zijn broer...De film is geïnspireerd op een roman van Emilia Pardo Bazán. Een prachtig verhaal, dat helaas verminkt is door de slechte regie van Saenz de Heredia.

Yo pecador

1959 | Biografie, Drama, Musical

Mexico 1959. Biografie van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Pedro Geraldo, Libertad Lamarque, Javier Gómez en Pedro Armendáriz.

De biografie van de vermaarde Mexicaanse zanger José Mojica. Deze film illustreert perfect de diepe crisis die de Mexicaanse film destijds doormaakte.

The Wonderful Country

1959 | Western

Verenigde Staten/Mexico 1959. Western van Robert Parrish. Met o.a. Robert Mitchum, Julie London, Gary Merrill, Pedro Armendáriz en Jack Oakie.

Martin Brady (Mitchum) wordt door zijn Mexicaanse werkgever naar Puerto in Texas gezonden om wapens te kopen. Hij raakt gewond door een ongeval en moet er blijven. Hier ontmoet hij Ellen Colton (Londen), de vrouw van de Amerikaanse legerofficier Major Colton (Merrill). Hij wordt verliefd op haar. Ondertussen worden zijn wapens gestolen en de Mexicanen verdenken hem ervan dat hij ze zelf wilde verkopen. Zwoele, complexe western met een schitterende Mitchum en een London, die sensueler is dan ooit. Het scenario dat Robert Ardrey baseerde op een roman van Tom Lea geeft beiden de kans om zich van hun beste kant te laten zien, maar sleept zich op bepaalde momenten echt voort. Zeer mooie fotografie van Floyd Crosby en Alex Phillips.

El Hambre nuestro de cada día

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Rosita Quintana, Pedro Armendáriz, Ignacio López Tarso en Carlos Ancira.

Een jongen die in zijn jeugd grote armoede heeft gekend, wordt schatrijk en maakt zich dan schuldig aan machtsmisbruik. Zeer macho en melodramatisch, met een vleugje maatschappijkritiek.

Calibre 44

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Julián Soler. Met o.a. Rosita Quintana, Pedro Armendáriz, Eulalio 'Piporro' González en Rodolfo Landa.

Een tweeling wordt na de moord op hun vader gescheiden. De ene wordt grootgebracht door een vriend van de overledene en de ander door diens moordenaar. Groot geworden, komen zij tegenover elkaar te staan, totdat zij hun werkelijke identiteit ontdekken. Met heel gebrekkige middelen gemaakt. Was het begin van de samenwerking tussen de producent Sotomayor en de komiek 'Piporro'.

Sed de amor

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Silvana Pampanini, Pedro Armendáriz, Ana Luisa Peluffo en Jaime Fernández.

In een vissersdorpje wonen twee zusjes bij hun oma. Eén van hen wordt verkracht door een vreemde, waarna niemand meer met haar wil trouwen. De Italiaanse actrice Pampanini wist waarschijnlijk niet waar ze aan begon. Een belachelijke film.

Pancho Villa y La Valentina

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Elsa Aguirre, Carlos López Moctezuma en Humberto Almazán.

Een film bestaande uit zeven episoden uit het leven van de beroemde Pancho Villa. Deze film zou een vervolg krijgen in CUANDO !VIVA VILLA! ES LA MUERTE, eveneens met anekdotes over het leven van de beroemde revolutionair. Middelmatig.

Los Desarraigados

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ariadna Welter, Agustín de Anda en Sonia Furió.

Als gevolg van een ongeval moet een Mexicaanse haar intrek nemen bij een Mexicaanse familie in Texas. En dan volgt een eindeloze reeks debatten over het leven van de verschillende leden van de familie. Bleef volkomen onopgemerkt op het festival van Venetië, en terecht: je kunt tenslotte niet een hele film lang blijven roepen dat je maar beter in je eigen land kunt blijven.

Las Señoritas Vivanco

1958 |

Mexico 1958. Mauricio de la Serna. Met o.a. Pedro Armendáriz, Sara García, Prudencia Grifell en Ana Luisa Peluffo.

Om beslaglegging te voorkomen, besluiten twee oude vrijsters uit stelen te gaan. De film is een hommage aan twee van de meest vooraanstaande Mexicaanse actrices: García en Grifell. Een alleszins acceptabele satire op de politieke situatie van het land aan het eind van de negentiende eeuw, voor het uitbreken van de Mexicaanse Revolutie.

La Cucaracha

1958 | Western

Mexico 1958. Western van Ismael Rodriguez. Met o.a. María Félix, Emilio Fernandez, Dolores Del Rio, Pedro Armendáriz en Antonio Aguilar.

Een Mexicaans westerndrama uit de tijd van Pancho Villa, begin 20ste eeuw. Felix is La Cucaracha en zij wordt verliefd op kolonel Fernandez. Deze laat haar echter zwanger en al zitten. Als ze het leger ziet terugkomen hoort ze dat Fernandez dood is. Het is zeer dramatisch, maar de film heeft een vrij bekende internationale naam gekregen als één van de weinige westerns die in Mexico gemaakt zijn.

Dos hijos desobedientes

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Pedro Armendáriz, Antonio Aguilar, María Duval en Elvira Quintana.

Twee broers besluiten veehouders te worden, om zo de dieren terug te krijgen die eens van hun ouders waren, maar nu van een ietwat mannelijk aandoende vrouw en haar twee dochters. Een routinematige komedie, zonder iets bijzonders.

Cuando !Viva Villa! es la muerte

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Alma Rosa Aguirre, Elda Peralta en Carlos López Moctezuma.

Vervolg op PANCHO VILLA Y LA VALENTINA, eveneens bestaande uit zeven episoden uit het leven van Pancho Villa, en net zo middelmatig als zijn voorganger.

Café Colón

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz, Jorge Martínez de Hoyos en Francisco Jambrina.

Twee van de populairste sterren aller tijden van de Mexicaanse film vertolken de hoofdrollen in deze komedie die zich afspeelt tijdens de legendarische revolutie van Juárez. Veel liedjes. Een sympathieke film.

The Big Boodle

1957 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1957. Misdaad van Richard Wilson. Met o.a. Errol Flynn, Pedro Armendáriz, Rossana Rory, Jacques Aubuchon en Gia Scala.

Armzalig derderangs product, dat de nadruk legt op Flynns neergaande carrière en waarin het gaat om een bende gangsters en vals geld; speelt in Havana. Scenario van Jo Eisinger naar een roman van Robert Sylvester. Camerawerk van Lee Garmes.

Manuela

1957 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Guy Hamilton. Met o.a. Trevor Howard, Elsa Martinelli, Pedro Armendáriz, Donald Pleasence en Warren Mitchell.

Sobere, gevoelige romantiek tussen kapitein Howard van middelbare leeftijd en de jonge verstekelinge Martinelli.

Los Salvajes

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Mary Esquivel, Carlos Baena en Anita Blanch.

Een meisje wordt gedwongen om met een ruwe en boertige man te trouwen, totdat diens broer op het toneel verschijnt: een blijmoedige en ongedwongen jongeman op wie zij verliefd wordt. Vertoond op het Festival van Venetië van dat jaar; ter illustratie het commentaar van de regisseur Eric Rohmer: 'Ik heb er maar de voorkeur aan gegeven te lachen'. Een melodrama van de slechtste soort.

La Mujer que no tuvo infancia

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Pedro Armendáriz, Elsa Cárdenas en Freddy Fernández.

Door de dood van haar man keert een vrouw terug naar haar kinderfase. Een aanstellerig melodrama.

Flor de mayo

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. María Félix, Jack Palance, Pedro Armendáriz en Juanito Múzquiz.

Een man keert terug naar een vissersdorp om de huidige echtgenoot van zijn ex-minnares een plan te ontvouwen om grotere vangsten te doen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Blasco Ib[KA1]a[KA6]nez. Het resultaat van deze voor die tijd ongekende monsterproduktie was matig, ondanks de medewerking van acteurs van formaat als Palance en F[KA1]elix (de eerste maakt de indruk in een andere film rond te lopen).

El Zarco

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rosita Quintana, Armando Silvestre en José Elías Moreno.

Een bandiet, bijgenaamd 'El Zarco', zaait verwarring in een streek maar wordt verliefd op een rijke grootgrondbezitster, waarmee hij op de vlucht gaat, achtervolgd door haar erfgenaam. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ignacio M. Altamirano, een klassieke Mexicaanse roman uit de 19e eeuw. De film brengt het niet verder dan tot een melodramatische avonturenfilm, met de allure van een mislukte superproduktie.

Así era Pancho Villa

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Elena Marqués, Elsa Aguirre, Carlos López Moctezuma en Humberto Almazán.

Zeven vertellingen rond de heldendaden van Pancho Villa, te weten: No materás, El herreje, Boda macabra, Qué lindo pelao!, Las mujeres de mi general, Mi coronel, El señor cura en Jesusita en Chihuahua. Simpel en voorspelbaar, maar grappig en goed verfilmd.

Ando volando bajo

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, Pedro Armendáriz, Lilia Prado en Celia D'Alarcón.

De wisselende liefdes van een piloot. Innemende en vlotte komedie naar het voorbeeld van de Hollywood-films uit de jaren dertig van Chester Morris en Richard Arlen (hier Armendáriz en Aguilar)

Viva Revolution

1956 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1956. Avonturenfilm van Roberto Gavaldon. Met o.a. Pedro Armendáriz en María Félix.

Een goed gemaakte film met een mooie hoofdrol van Armendariz over de Mexicaanse revolutie.

Uomini e lupi

1956 | Drama

Italië/Frankrijk 1956. Drama van Giuseppe de Santis. Met o.a. Silvana Mangano, Yves Montand, Pedro Armendáriz, Irene Cefaro en Guido Celano.

Tijdens de winter in de Abruzzo wordt het vee bedreigd door hongerige wolven en trekken de wolvenjagers van dorp tot dorp om hun diensten aan te bieden. Twee concurrenten bestrijden elkaar de opdracht van een landeigenaar, maar als de oudste door wolven wordt verscheurd zal de jongste voor diens gezin zorgen. Een schilderachtige avonturenfilm met melodramatische aspecten en een (vervalst) sociaal alibi: de wolvenjachten waren tientallen jaren eerder verboden dan de tijd waarin de film is gesitueerd.

The Conqueror

1956 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1956. Avonturenfilm van Dick Powell. Met o.a. John Wayne, Susan Hayward, Pedro Armendáriz, Agnes Moorehead en Thomas Gomez.

De Mongolen tegen de Tartaren. John Wayne in de belachelijkste rol van zijn carrière, als Dzjenghis Khan. Dure film waarbij Powell als regisseur debuteerde, maar noch hij, noch de eerlijke Wayne konden de absolute idioterie van het hele idee goed maken. Scenario van Oscar Millard. Camerawerk van Joseph LaShelle, Leo Tover, Harry J. Wild en William Snyder.

El Impostor

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Pedro Armendáriz, Amanda del Llano, Silvia Derhez en Jaime Fernández.

Een man geeft zich uit voor de neef van een beroemd generaal die tijdens de Revolutie om het leven is gekomen bij een poging om zijn familie uit de misère te helpen. Deze absoluut ongevaarlijke film deed er vier jaar over om in première te gaan.

Diane

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van David Miller. Met o.a. Roger Moore, Lana Turner, Pedro Armendáriz, Marisa Pavan en Cedric Hardwicke.

Intriges en amoureuze verwikkelingen aan de hofhouding van Henry II (Moore) in het 16de-eeuwse Frankrijk. De aandacht gaat vooral uit naar de relaties met zijn vrouw en zijn raadgeefster en minnares Diane de Poitiers (Turner). Goed geacteerde nonsens, die niets te maken heeft met de geschiedenis, maar die het Frankrijk van die periode volgens Hollywood-normen herconstrueert. Het is wel amusant, maar zo doorzichtig als glas. De laatste film van Turner voor MGM. Er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de luxueuze kostuums en de weelderige decors. Christopher Isherwood baseerde zich op de roman van John Erskine. Voor het prachtige camerawerk tekende Robert Planck. Gedraaid in Cinemascope.

The Littlest Outlaw

1955 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1955. Familiefilm van Roberto Gavaldon. Met o.a. Pedro Armendáriz, Joseph Calleia, Rodolfo Acosta, Andres Velasquez en Pepe Ortiz.

Een weinigzeggende kleine Disneyfilm over een Mexicaanse jongen (Velasquez) die wegloopt met een paard uit angst dat het gedood zal worden voor zijn vergrijpen; op locatie gefilmd.

Tam-Tam mayumbe

1955 |

Italië/Frankrijk 1955. Gian Gaspare Napolitano. Met o.a. Charles Vanel, Pedro Armendáriz, Kerima, Marcello Mastroianni en Jacques Berthier.

Een met gezondheidszorg belaste ambtenaar in het Congo van 1925 zoekt bewijzen voor alcoholverkoop aan inboorlingen door dranksmokkelaar. Ondertussen is zijn geliefde onderwerp van rivaliteit tussen een jonge arts en politieke vluchteling. Exotische avonturen in het koloniale tijdperk, gefilmd in een periode dat daar nog weinig politieke vraagtekens bij werden geplaatst.

La Escondida

1955 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1955. Avonturenfilm van Roberto Gavaldón. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz en Andres Soler.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie ontstaat een liefdesgeschiedenis...Een voor honderd procent Mexicaanse film, met bovendien twee van de grootste sterren in de hoofdrollen.

Fortune carrée

1955 | Avonturenfilm, Romantiek

Italië/Frankrijk 1955. Avonturenfilm van Bernard Borderie. Met o.a. Pedro Armendáriz, Paul Meurisse, Folco Lulli, Anna Maria Sandri en Fernand Ledoux.

Een Arabische avonturier loopt over naar een vijandige stam waarvan hij met behulp van een wapensmokkelaar koning hoopt te worden. Doordat de wapens te laat aankomen wordt de stam verslagen. Tot inkeer gekomen ontkomt hij aan de wraak van zijn verraden vrienden en hij begint een nieuw leven met zijn geliefde hengst en zijn toegewijde slavin. Dit exotische avontuur naar de roman van Joseph Kessel heeft door het cinemascope-formaat van de woestijnlandschappen en de massale gevechten, een imponerende werking, al is het verhaal te simpel voor de lengte van de film, zodat een spectaculaire zeestorm tenslotte het ontbrekende drama visueel moet compenseren.

Canasta de cuentos mexicanos

1955 | Drama, Komedie, Romantiek

Mexico 1955. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Pedro Armendáriz, Arturo De Córdova, Mari Blanchard, Lorraine Chanel en Jack Kelly.

Een typische episoden-film in drie delen naar korte verhalen van B. Traven. Het eerste verhaal gaat over de huwelijksperikelen van een jong echtpaar, het tweede over een Amerikaans echtpaar dat de zaak van hun leven wil doen met een Mexicaanse mandenvlechter en het laatste verhaal gaat over een prachtige femme fatale, die alle heren het hoofd op hol brengt totdat zij haar gelijke ontmoet in een Don Juan, Don Carlos. Aardig voor wie niet bekend is met dit soort cinema, wat schering en inslag is in de Mexicaanse bioscoop. De exportversie is 87m en kwam een jaar later uit. Als regisseur wordt José Kohn vermeld. De Fotografie was in handen van Gabriel Fuguera.

Tizoc

1954 | Romantiek

Mexico 1954. Romantiek van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Félix en Eduardo Fajardo.

Binnen een stam Indiaanse Mexicanen ontluikt de liefde. Een melodrama met poëtische pretenties, gemaakt ter ere van het paar Armendáriz en Félix. Geen slechte film.

La rebellion de los colgados

1954 |

Mexico 1954. Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Ariadna en Pedro Armendáriz.

Mexico, 1910. Landarbeider Candido gaat als houthakker werken om de operatie van zijn doodzieke vrouw te kunnen bekostigen. In het Mahagoni-Camp van de gebroeders Montellano valt hij ten prooi aan pure slavernij. Als ook zijn zus en zoon slachtoffer worden, is voor hem de maat vol en vindt hij de tijd rijp om een opstand te organiseren

La Rebelión de los colgados

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Fernández en Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ariadna Welter, Carlos López Moctezuma, Víctor Junco en Alvaro Matute.

Een familie gaat in de bossen werken als houtvesters en wordt op wrede wijze uitgebuit. De film werd een flop op het in datzelfde jaar gehouden filmfestival van Venetië; dit vanwege de overmaat aan overbodige gruweldaden. Het scenario is van H. Wien naar de roman van B. Traven. Het camerawerk is van Antonio Díaz Conde.

Dos mundos y un amor

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Pedro Armendáriz, José María Linares en Nicolas Rodríguez.

Een beroemde pianiste wordt verliefd op een architect met een enorm minderwaardigheidscomplex. IJskoud.

Border River

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van George Sherman. Met o.a. Joel McCrea, Yvonne De Carlo, Pedro Armendáriz, Howard Petrie en Erika Nordin.

Louis Stevens schreef het verhaal voor deze avontuurlijke western die rond 1865 speelt. Samen met William Sackheim maakte hij het scenario. McCrea is officier bij de Zuidelijken tijdens de Burgeroorlog. Hij wil van de Amerikaanse rebellen-generaal Armendariz wapens kopen met goud ter waarde van tweehonderd duizend dollar dat van de Noordelijken gestolen is. De Mexicaan wil McCrea belazeren: hij wil wél het goud hebben, maar geen wapens leveren. Hij wordt door de troepen van keizer Maximiliaan vernietigd en McCrea kan mét wapens terug naar Amerika. Irving Glassberg schoot de plaatjes.

Reto a la vida

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Pedro Armendáriz, Susana Canales, Francisco Jambrina en Arturo Vázquez.

Een man wordt ter dood veroordeeld omdat hij de tiran van het dorp heeft vermoord, uit wraak op de moord op zijn broer. De film bestaat uit een droomscène, waarin twee personen tegelijkertijd dezelfde droom hebben. Bracho laat de schat aan mogelijkheden die de film biedt volkomen onbenut.

Mulata

1953 | Drama

Mexico/Cuba 1953. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ninón Sevilla, René Cardona en Ricardo Román.

Na het overlijden van haar moeder wordt een halfbloed dochter opgevoed door de bazin van een pension die haar hard laat werken. De film slaagt er goed in de beklemmende atmosfeer over te brengen.

Lucrèce Borgia

1953 | Drama, Historische film, Erotiek

Italië/Frankrijk 1953. Drama van Christian-Jaque. Met o.a. Martine Carol, Pedro Armendáriz, Massimo Serato, Valentine Tessier en Arnoldo Foà.

Cesare Borgia huwelijkt zijn zuster Lucretia uit en laat haar huwelijken ontbinden in dienst van zijn politieke intriges. Zij troost zich met talrijke minnaars van wie er een zich ontpopt als hertog van Aragon en met wie ze van haar broer moet trouwen. Deze ontdekt wat voor spel er met hem wordt gespeeld, maar vergeeft zijn vrouw. Zijn zwager laat hem echter vermoorden. De film neemt een loopje met de geschiedenis en flatteert Lucretia ten behoeve van het ster-imago van Carol die zowel in en uit bed mooi is om naar te kijken, maar geen enkele emotie weet te suggereren. Misschien dat haar tegenspelers daarom dubbelop acteren.

Les Amants de Tolède

1952 | Drama, Romantiek

Italië/Frankrijk 1952. Drama van Henri Decoin. Met o.a. Alida Valli, Pedro Armendáriz, Gérard Landry, Françoise Arnoul en Marisa de Leza.

In 1825 wordt in Toledo een lid van een verzetsgroep tegen een wrede politiedictator gearresteerd. Zijn verloofde gaat bij de dictator pleiten en kan zijn vrijlating bewerkstelligen op voorwaarde dat ze met de tiran trouwt. Het verhaal van Stendhal Le coffre et le revenant werd in de filmbewerking een zorgvuldig, maar emotieloos prentenboek, ondanks de dramatiek van de situaties en de inzet van Valli.

El Tirano de Toledo

1952 | Avonturenfilm

Italië/Spanje/Frankrijk 1952. Avonturenfilm van Henri Decoin en Fernando Palacios. Met o.a. Alida Valli, Pedro Armendáriz, Marisa de Leza en Gérard Landry.

In de 19de eeuw probeert een groep guerillastrijders de man die grote politieke invloed in Toledo heeft te verdrijven. Een sympathieke, maar onsamenhangende avonturenfilm.

El Rebozo de Soledad

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Arturo de Córdova, Pedro Armendáriz, Estela Inda en Domingo Soler.

Anders dan zijn collega, die rijk is geworden door abortussen, heeft de arts Alberto een welhaast religieuze opvatting van zijn beroep; hij leeft daardoor in armoede. Een bewonderenswaardige film met indrukwekkende beelden.

El Bruto

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Pedro Armendáriz, Katy Jurado, Rosa Arenas, Andrés Soler en Andres Soler.

Een verhaal over het leven van een slachter die te lomp is om zijn vrouw seksueel te bevredigen. Een bijna vulgair melodrama dat wordt gered door het vermogen van Buñuel omgeving en mensen te observeren.

Los Tres alegres compadres

1951 | Avonturenfilm, Komedie

Mexico 1951. Avonturenfilm van Julián Soler. Met o.a. Jorge Negrete, Pedro Armendáriz, Andrés Soler en Rebeca Iturbide.

Een vader en twee zoons houden zich bezig met het kaartspel en bedriegen hun tegenspelers. Er zitten goede momenten in de overigens zwakke en routineuze film.

La Noche avanza

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rebeca Iturbide, Anita Blanch en José María Linares.

Een sportman wordt vermoord bij een overval om een vrouw. Veel te ingewikkeld en uiteindelijk nietszeggend.

Ella y yo

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Pedro Armendáriz, Miroslava, Manuel Tamés Jr. en Francisco Fuentes.

Door een ongeval zien drie mannen (waaronder één rokkenjager) en een meisje zich genoodzaakt voor vier dagen onderdak te zoeken in een herberg. De komieken Régulo en Madaleno doen verwoede pogingen om het publiek een glimlach te ontlokken, zonder daar ook maar een moment in te slagen.

Carne de presidio

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Pedro Armendáriz, Martha Roth, José María Linares en Carlos López Moctezuma.

Een man wordt veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij per ongeluk zijn buurman heeft vermoord. Ondanks een goed script doet Gómez Muriel geen enkele moeite om de latent aanwezige maatschappijkritiek in dit trieste melodrama uit te buiten.

Tierra baja

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Armendáriz, Zully Moreno, Luis Aldás en Julio Villarreal.

De hartstocht, wrok en haat tussen de bewoners van een dorp. Naar het gelijknamige boek van de Spaanse schrijver Angel Guimer[KA1]. Een film op niveau met prachtige beelden, ondanks een paar regiefouten.

The Torch

1950 | Avonturenfilm, Actiefilm

Mexico 1950. Avonturenfilm van Emilio Fernandez. Met o.a. Paulette Goddard, Pedro Armendáriz, Gilbert Roland en Walter Reed.

Een Mexicaanse opstandeling neemt een stadje in en wordt verliefd op de dochter van een plaatselijke adellijke heer. Een erg onevenwichtig scenario maar prachtig opgenomen.

Rosauro Castro

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Carlos López Moctezuma, María Douglas en Arturo Martínez.

De twaalf laatste levensuren van een gevreesde en gehate dorpstiran die de plaatselijke autoriteiten in zijn zak heeft. Goed gefilmd, maar zonder overtuiging en een beetje ongeïnteresseerd.

Por la puerta falsa

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rita Macedo, Luis Beristáin en Andrea Palma.

Om haar bezittingen weer terug te krijgen, huwelijkt een moeder haar dochter uit aan een ex-werknemer van haar, die nu de hypotheek op haar huis bezit. Een mislukte poging van de filmer om zijn successen van de jaren dertig te herhalen, met als enig resultaat een matig plagiaat van de films van 'Indio' Fernández.

La Loca de la casa

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Pedro Armendáriz, Susana Freyre, Beatríz Aguirre en Julio Villarreal.

Een novice besluit het klooster te verlaten en te trouwen om haar vader van een bankroet te redden. Gebaseerd op de roman van Benito Pérez Galdós. Bustillo Oro kwam niet verder dan een conventioneel melodrama met ellenlange dialogen en slecht filmwerk.

We Were Strangers

1949 | Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1949. Romantiek van John Huston. Met o.a. Jennifer Jones, John Garfield, Pedro Armendáriz, Gilbert Roland en Ramon Novarro.

Een zich traag ontwikkelend liefdesverhaal tegen de achtergrond van een Cubaans komplot met een veelbelovende rolverdeling en een goede regisseur, maar met teleurstellende resultaten.

Tulsa

1949 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1949. Avonturenfilm van Stuart Heisler. Met o.a. Susan Hayward, Robert Preston, Pedro Armendáriz, Lloyd Cough en Chill Wills.

Hayward, die haar vader verloor bij een explosie van een oliebron, vindt zelf olie op een stuk land met hulp van geoloog Preston. Ze worden verliefd op elkaar, maar Preston heeft zijn bedenkingen over haar meedogenloze gejaag naar gewin en dan steekt Indiaan Armendariz de zaak in de fik. Een explosief en luidruchtig drama.

Pancho Villa vuelve

1949 | Avonturenfilm

Mexico 1949. Avonturenfilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Pedro Armendáriz, Esther Fernández, Rodolfo Acosta en Rafael Alcayde.

Een van de mannen van Pancho Villa moet worden gefusilleerd als hij weigert een opdracht uit te voeren die hem door Villa is opgedragen. De film is buitengewoon middelmatig. Van deze film zijn twee versies gemaakt: een Spaanse en een Engelse. In de Engelse versie werd Pedro Armendáriz vervangen door Leo Carillo vanwege zijn contract met Mary Pickford, dat hem niet toestond mee te werken aan films zonder haar toestemming.

La Malquerida

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Fernández en Emilio Fernandez. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Columba Domínguez, Dolores del R¡o en Columba Dominguez.

Een vrouw die voor de tweede maal is getrouwd, wordt gehaat door haar stiefdochter. De film is gebaseerd op het populaire boek van Jacinto Benavente. De regie is niet echt om over naar huis te schrijven en bovendien is de muziek veel te schreeuwerig.

El Charro y la dama

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Pedro Armendáriz, Mantequilla, Miguel Angel Ferriz en Jorge Reyes.

Een weerbarstig jong meisje wordt door haar vader naar een rancho gestuurd om tot inkeer te komen. Op weg wordt de koets waarin zij reist overvallen. Het script bood mogelijkheden, maar Cortés benutte ze niet.

El Abandonado

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Pedro Armendáriz, Martha Roth, Carlos López Moctezuma en Miguel Angel Ferriz.

Een eerlijke boer moet zich verweren tegen een jonge, rijke man, die misbruik van hem maakt. Zelfs het prachtige camerawerk kan deze lege en afgezaagde film niet optrekken.

The Pearl

1948 | Drama

1948. Drama van Emilio Fernandez. Met o.a. Maria Marques en Pedro Armendáriz.

Een eerlijke boer moet zich verweren tegen een jonge, rijke man, die misbruik van hem maakt. Zelfs het prachtige camerawerk kan deze lege en afgezaagde film niet optrekken.

Maclovia

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz en Carlos López Moctezuma.

Een visser en een schone Indiaanse willen met elkaar trouwen. Haar vader, de Indianenhoofdman van het dorp, verzet zich hier echter tegen. Dit is een soort derde versie van JANITZIO - de eerste werd in 1934 door Carlos Navarro geregisseerd - en is een erg mooie, romantische film met indrukwekkend camerawerk.

Fort Apache

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van John Ford. Met o.a. John Wayne, Henry Fonda, Shirley Temple, John Agar en Pedro Armendáriz.

Meesterlijke western van virtuoos John Ford met Henry Fonda als gedegradeerde en uiterst starre commandant van een afgelegen cavaleriepost. Ondergeschikte John Wayne is de onbaatzuchtige teamspeler met hart voor de manschappen en de Indianen. John Ford en scenarist Frank S. Nugent propageerden het ideaalbeeld van de cavalerie als eerste echte smeltkroes, als een broederlijk hechte pioniersgemeenschap die na de Amerikaanse Burgeroorlog plaats bood voor voormalige vijanden. Fort Apache was de koploper van Fords cavalerietrilogie, gevolgd door She Wore a Yellow Ribbon (1949) en Rio Grande (1950).

En la hacienda de la Flor

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Ernesto Cortazar. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rosario Durcal en Pedro Galindo.

De zoon van de beroemde Juan Charrasqueado wil de jonge Rosa veroveren, maar daarvoor moet hij in de clinch met haar verloofde en zijn goede vriend. Dit zeer zwakke vervolg op JUAN CHARRASQUEADO is net zo'n 'macho'-film als de voorgaande en is tevens bekend als EL HIJO DE JUAN CHARRASQUEADO.

Al caer la tarde

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Rafael E. Portas. Met o.a. Pedro Armendáriz, Carmen Montejo en Queta Lavat.

Een rijke grondbezitter vergrijpt zich aan een jong meisje; uit wraak verkracht haar broer op zijn beurt de dochter van de rijkaard. Er zijn zowaar een paar leuke scènes in deze achterlijke film.

3 Godfathers

1948 | Western, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1948. Western van John Ford. Met o.a. John Wayne, Pedro Armendáriz, Harry Carey jr, Ward Bond en Mae Marsh.

Cowboy John Wayne speelt een goudeerlijke boef die rond de kerst met twee kameraden wordt opgejaagd door een sheriff vanwege een bankoverval. Onderweg maken de dieven tijd voor hulp bij een bevalling en beloven de stervende moeder dat ze zich zullen ontfermen over het kind. Maar een baby verzorgen in de woestijn valt nog niet mee. Prachtige Technicolor-plaatjes van Death Valley en het innemend houterige acteerwerk resulteren in een fijne kerstfilm. De toespelingen naar het christelijke kerstverhaal zijn weliswaar theatraal opzichtig maar de hoofdmoot is dramatisch sterk.

The Fugitive

1947 | Drama

Verenigde Staten/Mexico 1947. Drama van John Ford. Met o.a. Henry Fonda, Dolores Del Rio, Pedro Armendáriz, J. Carrol Naish en Leo Carrillo.

In een Zuid-Amerikaans land komt een priester overhoop te liggen met de overheid, die allerlei anti-kerkelijke bepalingen afkondigt. Hij krijgt de politie op zijn hielen en moet de wijk nemen naar een naburig land, maar hij gaat terug over de grens om de laatste sacramenten toe te dienen aan een stervende bandiet, die hem verraadt. Spannend, goed gespeeld en strak geregisseerd. Prachtig camerawerk van Gabriel Figueroa.

La Casa colorada

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Pedro Armendáriz, Amanda del LLano en Bernardo Sancristóbal.

Een vrouw verlaat haar man en dochter om er met haar geliefde vandoor te gaan. Als de echtgenoot hen achtervolgt, wordt hij door de minnaar vermoord. De film is vreselijk, niet in het minst vanwege de zwaar dramatische effekten.

Juan Charrasqueado

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Ernesto Cortazar. Met o.a. Pedro Armendáriz, Miroslava en Fernando Soto 'Mantequilla'.

Een jonge man gaat naar zijn dorp om zijn verloofde te ontvoeren. Haar familie wil namelijk niet dat zij met hem trouwt. Deze film heeft als motto: Leve de macho!

Albur de amor

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ana Bronté en Susana Cora.

Een welgestelde jonge vrouw woont alleen in een dorp, dat vol verdorvenheid en haat is. Alleen de bijrollen zijn opvallend, gespeeld door de 'Indiaan' Bedoya, Gilberto 'Sute' González en Julio Ahuet. Zij halen de film nog een beetje op, maar de rest is niets bijzonders.

Enamorada

1946 | Avonturenfilm

Mexico 1946. Avonturenfilm van Emilio Fernández. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz en Fernando Fernández.

Een jong meisje gaat trouwen met haar Noordamerikaanse verloofde. Tijdens de Mexicaanse revolutie echter, wordt zij verliefd op een revolutionaire generaal. Dit is een van de beste typisch Mexicaanse films die ooit is gemaakt, met zeer goede acteerprestaties.

Rayando el sol

1945 | Drama, Musical

Mexico 1945. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Domingo Soler en David Silva.

Het einde van een oude vriendschap door toedoen van een mooi meisje. Derde film van Gavaldón, even onbetekenend als zijn twee voorgaande produkten.

Las Abandonadas

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Emilio Fernandez. Met o.a. Dolores del Rio, Pedro Armendáriz en Víctor Junco.

Een meisje wordt door haar vader op straat gezet en vindt werk in een bordeel, waar een generaal verliefd op haar wordt. Onsamenhangend.

La Perla

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Emilio Fernandez. Met o.a. Pedro Armendáriz en Maria Elena Marques.

Een in Mexico opgenomen verhaal van Nobelprijswinnaar John Steinbeck over een arme visser wiens leven bepaald niet gelukkiger wordt na het vinden van een waardevolle parel. Subtiel en schrijnend.

Entre hermanos

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Carmen Montejo en Rafael Baledón.

Twee jongens en een meisje die samen zijn opgegroeid krijgen het moeilijk als gevolg van de Revolutie. Zeer matige verfilming van het postume werk van Federico Gamboa, schrijver van Santa.

El Corsario negro

1944 | Avonturenfilm

Mexico 1944. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Pedro Armendáriz, June Marlowe en María Luisa Zea.

De `Zwarte Boekanier` zweert de dood van zijn broer, de `Rode Boekanier`, te wreken. Slechte avonturenfilm waarin op een bepaald moment zelfs de [KL]Cancion del pirata[KLE] (het piratenlied) van Espronceda wordt aangeheven.

El Capitán Malacara

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Carlos Orellana. Met o.a. Pedro Armendáriz, Manolita Saval en Amelia Wilhelmy.

Tijdens een feest verovert een kapitein een mooie vrouw om kort daarop tot de ontdekking te komen dat zij de verloofde van zijn broer is. Uitzonderlijk vulgair.

Bugambilia

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz en Julio Villarreal.

Een jonge soldaat wordt vermoord door de vader van het meisje waarop hij verliefd is. Matig melodrama van 'Indio' Fernández; zijn vierde film waarin zich een romance ontwikkelt tussen Del Rio en Armendáriz.

Alma de bronce

1944 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1944. Drama van Dudley Murphy. Met o.a. Pedro Armendáriz, Gloria Marín en Carlos Orellana.

De strijd in een dorp tussen een jonge libertijn en een oude reactionair. Tweede en laatste Mexicaanse film van de Noordamerikaan Murphy. Hoewel vervelend en langdradig, werd het toch een groot kassucces. Onbegrijpelijk.

María Candelaria

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Alberto Galán, Margarita Cortés en Rafael Icardo.

Een vreemde en romantische geschiedenis rond het schilderij van een naakte Indiaanse, waarvan de schilder geen afstand heeft kunnen doen. Prachtige beelden van Gabriel Figueroa ondersteunen een eenvoudig maar betoverend verhaal door de regisseur en Mauricio Magdaleno tot scenario bewerkt. Bekroond op het festival van Cannes in 1949. Ook bekend als XOCHIMILCO.

Las Calaveras del terror

1943 | Western

Mexico 1943. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Tito Junco, Alicia de Phillips en Crox Alvarado.

Een serie die uit vijftien episodes bestaat en waarin de hoofdpersonen allerlei avonturen beleven. Aardig maar wat de regie betreft matig.

La Guerra de los pasteles

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Mapy Cortés, Domingo Soler en Pedro Armendáriz.

Omdat niemand in de zaak komt van de Franse bakker André, verzint diens winkelmeisje een list om klanten te winnen. Middelmatige en warrige, slecht verfilmde musical.

Konga roja

1943 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1943. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Antonieta Pons en Carlos López Moctezuma.

Ergens in een haven in het Caribisch gebied moet een man er voor zorgen dat, ondanks de sabotage door de concurrentie, bananen toch ingescheept worden. Een middelmatige avonturenfilm, opgeluisterd met overvloedige muziek.

Flor silvestre

1943 | Romantiek

Mexico 1943. Romantiek van Emilio Fernández. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Margarita Cortés en Carlos Riquelme.

Twee mensen die op de vlucht zijn voor de justitie worden op elkaar verliefd. De derde film en één van de beste van Fernández, een film die in die tijd zowel in de pers als in de zaal goed is ontvangen.

Distinto amanecer

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Andrea Palma, Pedro Armendáriz en Alberto Galán.

Het verhaal van drie studenten die met het klimmen der jaren van idealen en instelling veranderen. Deze film is van een ongewone vaagheid en pedanterie.

Soy puro mexicano

1942 | Avonturenfilm

Mexico 1942. Avonturenfilm van Emilio Fernández. Met o.a. Pedro Armendáriz, David Silva en Raquel Rojas.

Een ter dood veroordeelde bandiet wordt gered door zijn kameraden tijdens WO II. De tweede film die werd geregisseerd door de 'Indiaan' Fernández, en behoorlijk slecht.

No sangre ni arena

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Elvia Salcedo, Susana Guízar en Pedro Armendáriz.

Door omstandigheden moet een arme drommel stierenvechter worden. De angst die hij voelt moet hij verbergen. Deze parodie op de beroemde film van Mamoulian BLOOD AND SAND trok zeer veel publiek.

La Isla de la pasión

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. David Silva, Isabela Corona, Pituka de Foronda en Pedro Armendáriz.

Het tragische avontuur van een vergeten bataljon op een eiland. Het debuut van de acteur 'Indiaan' Fernández. De voortreffelijke fotografie is het werk van Jack Draper.

La Epopeya del camino

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Luisa Zea, Antonio R. Frausto en Irma Rosado.

Als haar moeder is gestorven wordt de jonge Angela meegenomen door een vrachtrijder die haar mee naar huis neemt. Daar wonen ook de grootvader en -moeder. Conventioneel melodrama, zeer routinematig geregisseerd.

Del rancho a la capital

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Susana Guízar, Pedro Armendáriz en Carlos López Moctezuma.

Een plattelandsfamilie verhuist naar de stad waar zij moet wegvluchten door de vernederende ontvangst van de welgestelde familieleden. Een aardige film.

El Zorro de Jalisco

1940 | Avonturenfilm

Mexico 1940. Avonturenfilm van José Benavides Jr.. Met o.a. Pedro Armendáriz, Consuelo de Alba, Emilio Fernández en Agustín Insunza.

Een mysterieuze gemaskerde man beschermt een heel dorp tegen de aanval van bandieten. Een bescheiden maar zeer achtenswaardige film die zich afspeelt, zonder daarvan een geheim te maken, in dezelfde landelijke omgeving van Jalisco als de film LA MARCA DEL ZORRO die in 1920 door Fred Niblo werd geregisseerd.

El Secreto del sacerdote

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Arturo de Córdova, Alicia de Phillips, Pedro Armendáriz en René Cardona.

Een biechtgeheim brengt verdeeldheid onder drie onafscheidelijke vrienden. Het debuut van deze regisseur, die aan het zo afgezaagde Mexicaanse melodrama niets nieuws heeft bijgedragen.

Los Olvidados de Dios

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. Adriana Lamar, Ramón Pereda, Isabalita Blanch en Pedro Armendáriz.

Een arbeider wordt beschuldigd van de moord op de directeur van de fabriek waar hij werkt. Speciale vermelding verdient het ervaren spel van Armendáriz, Antonio Bravo en Alfonso Bedoya, die deel uitmaken van een groep dorpelingen.

Con los dorados de Villa

1939 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1939. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Pedro Armendáriz, Susana Cora en Lucha Reyes.

Het verhaal over de Mexicaanse Revolutie opgesmukt met roemrijke heldendaden. De film is zo slecht geregisseerd dat hetgeen men heeft willen ophemelen, namelijk de revolutie, totaal belachelijk wordt.

Los Millones de Chaflán

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Rolando Aguilar. Met o.a. Carlos López 'Chaflán', Emma Roldán, Joaquín Pardavé en Pedro Armendáriz.

Een eigenaar van een ranch krijgt een fortuin voor zijn grond en vertrekt naar de stad om daar als een 'nouveau riche' te gaan leven. Langzaam, beroerd opgenomen, zonder pretenties en gewoon slecht.

La China Hilaria

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Roberto Curwood. Met o.a. Alicia Ortiz, Pedro Armendáriz, Gilberto González en Ernesto Velázquez.

Een jongeman laat zijn verloofde in het dorp achter en gaat op zoek naar het geluk; intussen wordt zij een beroemde zangeres. Totaal onnozel melodrama, dat door de regie van Curwood (die de vreemde kundigheid bezit de dingen gecompliceerd te maken) erg verward en zelfs onbegrijpelijk is geworden.

El Indio

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Armando Vargas de la Maza. Met o.a. Consuelo Frank, Pedro Armendáriz, Eduardo Vivas en Gloria Morel.

In een mijn worden de Indiaanse arbeiders slecht behandeld door de baas, die de archeologische schatten uit de omgeving wil bemachtigen. Men heeft getracht de deugden van de Indiaanse bevolking op te hemelen. Zwakke regie.

Canto a mi tierra

1938 | Musical

Mexico 1938. Musical van José Bohr. Met o.a. Pedro Vargas, Nancy Torres, Carmelita Bohr en Pedro Armendáriz.

De impresario en regisseur van een theaterstuk zijn wanhopig omdat zij geen tenor kunnen vinden voor hun voorstellingen. Deze film is enkel en alleen gemaakt om de bekende stem van Vargas te laten horen.

Mi candidato

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, Pedro Armendáriz, Joaquín Pardavé en Elena D'Orgaz.

Een dorpstiran buit mijnwerkers, boeren en goudzoekers uit. Een zogenaamd sociaal drama met af en toe een politieke noot. Niet veel meer dan een opeenvolging van scènes, de ene nog slechter dan de andere.

Rosario

1935 | Drama

Mexico 1935. Drama van Miguel Zacarias. Met o.a. Gloria Morel, Pedro Armendáriz, Natalia Ortiz en Jorge Treviño.

De smartelijke lijdensweg van een jonge vrouw die op zoek is naar het geluk, maar slechts gemeenheid ontmoet. Ongelooflijk slecht.