Dickie Moore: cast.
Er zijn 33 films gevonden.

Cody of the Pony Express

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Spencer Gordon Bennet. Met o.a. Jock Mahoney, Dickie Moore, Peggy Stewart, William Fawcett en Tom London.

Serial in vijftien hoofdstukken. Sam Katzman produceerde deze Columbia western-serial waarin Moore Bill Cody is. Postkoetsen worden voortdurend overvallen en Mahoney wordt aangewezen uit te zoeken wie daar verantwoordelijk voor is. Moore staat hem daarbij ter zijde. Lewis is de grote schurk - maar voor ze dáár achter zijn ..... Gene Autry zou een tv-western-serie produceren met Mahoney en Moore in de hoofdrollen: THE RANGE RIDER, een uitstekende serie vol actie. Moore zou vervolgens nog een Autry-serie krijgen op tv: BUFFALO BILL Jr. - de series telden resp. 78 en 42 afleveringen en werden geproduceerd in 1951/52 en 1955.

Tuna Clipper

1949 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1949. Drama van William Beaudine. Met o.a. Roddy McDowall, Elena Verdugo, Roland Winters, Rick Vallin en Dickie Moore.

Een slordig verhaal over de jeugdige McDowall die het ruige vissersleven wil meemaken om zichzelf te bewijzen.

16 Fathoms Deep

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Irving Allen. Met o.a. Lon Chaney jr, Lloyd Bridges, Arthur Lake, Eric Feldary en Tanis Chandler.

Onschuldig verhaal over sponsenduiken in Florida, waarin Bridges het keurig doet als duiker.

Out of the Past

1947 | Film noir, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1947. Film noir van Jacques Tourneur. Met o.a. Robert Mitchum, Jane Greer, Kirk Douglas, Rhonda Fleming en Richard Webb.

Alle kenmerken van de film noir zijn present in deze meesterlijke, fatalistische film. Ex-privédetective Jeff Bailey (Mitchum) probeert te ontsnappen aan zijn verleden, maar vindt zich gevangen in een uitzichtloze situatie wanneer zijn vroegere liefde opduikt. Out of the Past is een prachtig geënsceneerde zwart-wit film doordrenkt met intriges, moord en misdaad. De jonge talenten Mitchum, Douglas en Greer zijn geknipt voor hun rol als respectievelijk romantische cynicus, ingehouden vulkaan en kameleontische femme fatale. Naar de roman 'Build my gallows high' van Daniel Mainwaring.

Youth Runs Wild

1944 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Familiefilm van Mark Robson. Met o.a. Bonita Granville, Kent Smith, Tessa Brind, Lawrence Tierney en Jean Brooks.

De tieners in deze film, wier ouders en oudere broers en zusters oorlog voeren of in wapenfabrieken werken, doen precies wat de titel belooft. Deze film van producer Val Lewton, die anders altijd horror-films produceert, is interessant als tijdsbeeld, maar het verhaal is nogal clichématig. Vanessa Brown staat in de cast vermeld als Tessa Brind.

The Eve of St. Mark

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van John M. Stahl. Met o.a. Anne Baxter, William Eythe, Michael O'Shea, Vincent Price en Dickie Moore.

Blik op de menselijke aspecten van een oorlog, met soldaat Eythe en zijn vriendin Baxter bij het uitbreken van WO II. Naar een niet overal even geslaagd verhaal van Maxwell Anderson.

Sweet and Lowdown

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van Archie Mayo. Met o.a. Linda Darnell, Jack Oakie, Lynn Bari, James Cardwell en Allyn Joslyn.

Een miezerig verhaaltje over Benny Goodman die een arme muzikant een kans geeft waardoor ruzie ontstaat met vriendinnetje Darnell.

Happy Land

1943 | Drama

Verenigde Staten 1943. Drama van Irving Pichel. Met o.a. Don Ameche, Frances Dee, Harry Carey, Ann Rutherford en Cara Williams.

Oprechte, maar niet altijd succesvolle Amerikaanse toestanden over een treurende vader die de betekenis van de oorlog ten volle begint te beseffen als hij zich gaat afvragen waarom zijn zoon in WO II is gestorven. Eerste rol van de vijf jaar oude Natalie Wood.

The Adventures of Martin Eden

1942 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1942. Avonturenfilm van Sidney Salkow. Met o.a. Glenn Ford, Claire Trevor, Evelyn Keyes, Stuart Erwin en Dickie Moore.

Stoer Jack London-verhaal over zeeman aan boord van spookschip die een verslag schrijft over de zeetocht en vecht voor literaire erkenning.

Miss Annie Rooney

1942 | Romantiek

Verenigde Staten 1942. Romantiek van Edwin L. Marin. Met o.a. Shirley Temple, William Gargan, Guy Kibbee, Dickie Moore en Peggy Ryan.

Moore geeft Shirley haar eerste filmkus in dit weinig diepgaand verhaal over een meisje uit een minder bedeeld milieu dat verliefd wordt op een rijke jongeman.

Lincoln In The White House

1939 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1939. Historische film van William McGann. Met o.a. Frank McGlynn, Sr., Dickie Moore, John Harron, Raymond Brown en Erville Alderson.

Op 4 maart 1861 werd Abraham Lincoln (McGlynn) verkozen tot president van Amerika, op een ogenblik dat het land op de drempel stond van een verscheurende burgeroorlog. Ondanks zijn diplomatische vredespogingen kon hij de oorlog tussen Noord en Zuid niet verhinderen. Zijn grote bekommernis was de natie als één geheel te behouden, maar hij bleef bij zijn standpunt de slavernij te bannen. Zelfs in het congres heerste een dualiteit. De enen stonden onvoorwaardelijk achter hun president, terwijl de anderen hem zijn koppigheid verweten. Een erg geromantiseerd beeld van Lincolns strijd om Amerika bijeen te houden, gelardeerd met al zijn bekende uitspraken. De oppervlakkigheid komt nu haast karikaturaal over, temeer omdat de figuur van Lincoln eerder pompeus wordt neergezet. Charles L. Tedford schreef het scenario. Achter de camera nam Wilfrid M. Cline plaats.

The Gladiator

1938 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1938. Komedie van Edward Sedgewick en Edward Sedgwick. Met o.a. Joe E. Brown, Man Mountain Dean, June Travis, Dickie Moore en Lucien Littlefield.

Een verlegen, teruggetrokken jongen neemt een drankje in en wordt de held van de school. Eenvoudig, serieus en vermakelijk.

The Arkansas Traveler

1938 | Romantiek

Verenigde Staten 1938. Romantiek van Alfred Santell. Met o.a. Bob Burns, Fay Bainter, Jean Parker, Irvin S. Cobb en John Beal.

Burns raakt verzeild in een klein stadje, houdt de plaatselijke krant draaiende en speelt voor Cupido voor de dochter van de uitgever en de burgemeesterszoon. Aardig amusement drijft op de charme van Bazooka Bob.

My Bill

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van John Farrow. Met o.a. Kay Francis, Bonita Granville, Anita Louise, Bobby Jordan en Dickie Moore.

Francis is een door armoede getroffen weduwe met vier kinderen, die in een schandaal betrokken raakt; een goed gemaakte smartlap.

The Life of Emile Zola

1937 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1937. Biografie van William Dieterle. Met o.a. Paul Muni, Gale Sondergaard, Joseph Schildkraut, Gloria Holden en Donald Crisp.

De waarachtige film over het leven van de Franse romancier Emile Zola die het vermaarde geschrift [KL]J`accuse[KLE] publiceerde ter verdediging van legerkapitein Dreyfus (Schildkraut), een Elzasser die ten onrechte beschuldigd werd van hoogverraad tijdens de Frans-Duitse oorlog van 1870-1871. In werkelijkheid ging het schijnproces om diep gewortelde anti- semitisme. Een zeer goed werk met fraaie sc[KA2]enes en aandacht voor historische details. Scenario van Hein Herald en Geza Herczeg, naar de roman van Matthew Josephson [KL]Zola and his time[KLE]. Camerawerk van Max Steiner. De film kreeg Oscars voor Beste Film, Scenario en beste bijrol (Schildkraut).

The Bride Wore Red

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van Dorothy Arzner. Met o.a. Joan Crawford, Franchot Tone, Robert Young, Billie Burke en Reginald Owen.

Meer modeshow dan gegeven in dit typisch Crawford- glitterdrama over een meisje dat haar weg naar boven op de maatschappelijke ladder zoekt. Het scenario is van Tess Slesinger en Bradbury Foote naar het toneelstuk The Girl From Trieste van Ferenc Molnar. Het camerawerk is van George Folsey.

The Story of Louis Pasteur

1936 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1936. Biografie van William Dieterle. Met o.a. Paul Muni, Josephine Hutchinson, Anita Louise, Donald Woods en Fritz Leiber.

De levensloop van de beroemde Franse geleerde wordt in deze indrukwekkende film chronologisch weergegeven. Muni kreeg een Oscar en schrijvers Pierre Collings en Sheridan Gibney ontvingen er samen twee voor verhaal én scenario. Camerawerk van Tony Gaudio.

Tomorrow's Youth

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van Charles Lamont. Met o.a. Dickie Moore, John Miljan, Martha Sleeper, Jane Darwell en Franklin Pangborn.

Een goed gespeeld melodrama van Monogram. In de crisistijd spelend sociaal drama over jonge mensen en hun 'groeipijntjes'. Het bekende stramien, maar aardig gespeeld.

So Red the Rose

1935 | Drama, Western

Verenigde Staten 1935. Drama van King Vidor. Met o.a. Margaret Sullavan, Walter Connolly, Randolph Scott, Janet Beecher en Harry Ellerbe.

Deze film naar de gelijknamige roman van Stark Young, is soms fascinerend, soms heel teleurstellend. Men had er meer van verwacht, van dit drama uit de Burgeroorlog. De film kiest duidelijk de partij van de Zuidelijken, de verliezers dus, en dit was waarschijnlijk de reden dat de film geen kassucces werd. Sullavan is uitstekend op dreef, en het camerawerk van Victor Milner is perfect.

Peter Ibbetson

1935 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1935. Romantiek van Henry Hathaway. Met o.a. Gary Cooper, Ann Harding, John Halliday, Ida Lupino en Douglas Dumbrille.

Nauwgezet romantisch drama over een man die de echtgenoot van zijn ex-liefje vermoordt en daarvoor de rest van zijn leven moet boeten. Naar de roman van George Du Maurier. Camerawerk van Charles Lang.

Upperworld

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Roy Del Ruth. Met o.a. Warren William, Mary Astor, Ginger Rogers, Dickie Moore en Andy Devine.

William speelt een rijke zakenman die getrouwd is met Astor en zich - zeer tot zijn spijt - inlaat met een vari[KA1]et[KA1]e- artieste (Rogers). Een onderhoudend drama van Ben Hecht, dat aan kracht wint door de charme van Wiliam en de aanwezigheid van Rogers en dat alleen ontsierd wordt door het onbevredigende einde.

Gallant Lady

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Gregory La Cava. Met o.a. Ann Harding, Clive Brook, Otto Kruger, Tulio Carminati en Dickie Moore.

Knap uitgevoerde, maar weinig originele soap-opera over de ongetrouwde Harding die haar baby afstaat ter adoptie, en later hoopt op een tweede kans als de adoptiemoeder sterft. Opnieuw verfilmd als: ALWAYS GOODBYE.

Oliver Twist

1933 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1933. Familiefilm van William Cowan. Met o.a. Dickie Moore, Irving Pichel, William 'Stage' Boyd, Doris Lloyd en Barbara Kent.

Een oppervlakkige versie van Dickens' verhaal, overduidelijk gemaakt met een gering budget, in alle opzichten niet meer dan gemiddeld; stelt weinig voor in vergelijking met de later vervaardigde Engelse klassieker.

Gabriel Over the White House

1933 | Drama, Sciencefiction

Verenigde Staten 1933. Drama van Gregory La Cava. Met o.a. Walter Huston, Karen Morley, Franchot Tone, C. Henry Gordon en Samuel S. Hinds.

Fantasie waarvan het je gaat duizelen. In de tijd van de depressie, jaren dertig, wordt de boef Huston gekozen tot president van de Verenigde Staten. Hij ondergaat dan een mysterieuze verandering, die hem tot Superpresident maakt; hij besluit alle profiteurs eruit te gooien en de wereldvrede te bewerkstelligen. Bizar en fascinerend.

Winner Take All

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Roy Del Ruth. Met o.a. James Cagney, Virginia Bruce, Marion Nixon, Guy Kibbee en Alan Mowbray.

Een kleine, maar onderhoudende Cagney-produktie, waarin Cagney een dikhuidige, volkse beroepsbokser is die heen en weer wordt geslingerd tussen het Goede Meisje Nixon en het oppervlakkige meisje uit betere kringen Bruce.

Union Depot

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Alfred E. Green. Met o.a. Joan Blondell, Guy Kibbee, Alan Hale, David Landau en Frank McHugh.

Een verhaal met veel vaart en veel voorvallen waarin oplichter Fairbanks en werkloze revuedanseres Blondell elkaar op een druk spoorwegstation ontmoeten waar allerlei nevenverhalen bij elkaar komen. Grote pret en bruisend van de jaren-dertig-sfeer.

So Big

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van William A. Wellman. Met o.a. Barbara Stanwyck, George Brent, Dickie Moore, Bette Davis en Guy Kibbee.

Edna Ferbers klassieke verhaal over moederliefde laat virtuoos spel zien van Stanwyck als Selina Peake. Dank zij Perc Westmore's make-up ziet zij er echt als een zestigjarige uit. Davis behaalt een vroege triomf als de bruisende Dallas O'Mara. Eerder verfilmd in 1924, en later nog in 1953.

Million Dollar Legs

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Edward Cline. Met o.a. W. C. Fields, Jack Oakie, Andy Clyde, Ben Turpin en Dickie Moore.

Geschifte onzin met Fields als president van Klopstokia, een krankjorum landje dat aan de Olympische Spelen wil deelnemen. Oakie is een jonge Amerikaan die W.C.'s dochter, Susan Fleming, begeert. Gaaf komediewerk in de bijrollen.

Disorderly Conduct

1932 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1932. Misdaad van John W. Considine jr.. Met o.a. Sally Eilers, Spencer Tracy, El Brendel, Ralph Bellamy en Ralph Morgan.

Motoragent Dick (Tracy) geeft Phyllis een bon voor te hard rijden, maar het meisje lacht de agent uit omdat ze een zeer invloedrijke vader heeft. Dick wordt gedegradeerd tot straatagent en laat zich in met gangster Alsotto die hij inlicht over een razzia. Dat is nog maar de start van een aantal verwikkelingen waardoor Dick uiteindelijk toch weer motoragent wordt.

Blonde Venus

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Josef von Sternberg. Met o.a. Marlene Dietrich, Herbert Marshall, Cary Grant, Dickie Moore en Sidney Toler.

Dietrich wil haar man, Marshall, die radium-vergiftiging heeft opgelopen, in staat stellen om voor een therapie naar Duitsland te gaan. Daarom besluit de voormalige ster uit de Berlijnse muziekwereld, die na haar huwelijk naar Amerika vertrok, opnieuw op te gaan treden. Als `Blonde Venus` oogst ze een enorm succes. Wanneer Marshall is vertrokken, begint ze een relatie met Grant. Marshall ontdekt haar ontrouw, eist hun zoon op en verlangt dat ze uit hun leven verdwijnt. Fascinerend opgebouwd, ouderwets melodrama, waarvan de visuele flair het onzinnige verhaal (naar een scenario van Jules Furthman en S.K. Lauren) doet vergeten. Fragmentarisch verteld en theatraal vertolkt. Klassiek is Dietrichs optreden in apepak met de song 'Hot Voodoo'. Gefilmd door Bert Glennon.

The Squaw Man

1931 | Western, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1931. Western van Cecil B. DeMille en Cecil Demille. Met o.a. Warner Baxter, Lupe Velez, Eleanor Boardman, Paul Cavanagh en Lawrence Grant.

De derde verfilming van DeMille van het stuk van Edwin Milton Royle, hier bewerkt door Lucien Hubbard en Lenore J. Coffee, en veruit de saaiste van de drie. Baxter is de Engelsman die zijn land verlaat nadat hij beschuldigd werd van iets dat een neef deed. Hij ontmoet de Indiaanse Velez (geeft een uitstekend stukje acteren weg overigens), die hij uit handen van schurk Bickford redt. Hij trouwt later met haar en ze zouden ook nog een kind krijgen, Moore. Het einde van het verhaal is dat zijn Engelse liefje, Boardman, boven water komt en vertelt dat haar man heeft toegegeven de schurk te zijn, zodat hij ongestoord kan terugkeren naar Engeland. Velez sterft en Baxter gaat met Boardman en Moore naar Engeland. Harold Rosson was cameraman. De film werd een flop: hij was te langdradig.

Star Witness

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van William A. Wellman. Met o.a. Walter Huston, Sally Blane, Chic Sale, Frances Starr en Grant Mitchell.

Een gezin is getuige van de strijd van een groep gangsters en wordt geterroriseerd om hen uit de getuigenbank te houden. Huston speelt de idealistische officier van justitie; Sale steelt de show als de nukkige maar vindingrijke grootvader.

Son of the Gods

1930 | Drama

Verenigde Staten 1930. Drama van Frank Lloyd. Met o.a. Richard Barthelmes, Constance Bennett, Dorothy Matthews, Dickie Moore en Richard Barthelmess.

Een onbeduidend drama over Barthelmes die naar Europa gaat voor zijn studie, maar ontdekt dat het klokje thuis beter tikt.