Keoni Waxman

Regisseur, Scenarist, Producer

Keoni Waxman is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

The Keeper

2009 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 2009. Actiefilm van Keoni Waxman. Met o.a. Steven Seagal, Liezl Carstens, Luce Rains en Johnnie Hector.

Het zoveelste dertien-in-een-dozijn actievehikel van aikidomeester, parttime sheriff en dierenactivist Steven Seagal dat direct op dvd werd uitgebracht. Het achtergrondverhaaltje heeft uiteraard weinig om het lijf: een voormalig agent (Seagal) wordt door een oud-collega als bodyguard van zijn dochter ingehuurd, die vervolgens ontvoerd wordt. Connaisseurs van het genre zullen perfect kunnen invullen wat volgt. Enkel voor de echte liefhebber, die de humor van al die inwisselbare plots en gezapige oneliners wel kan inzien.

A Dangerous Man

2009 | Actiefilm

Verenigde Staten 2009. Actiefilm van Keoni Waxman. Met o.a. Steven Seagal, Jerry Wasserman en Mike Dopud.

Nadat hij zes jaar lang vast heeft gezeten in de gevangenis voor iets wat hij niet gedaan heeft, wordt Shane Daniels weer vrijgelaten met slechts excuses van de staat Arizona. In de eerste paar uur van zijn vrijheid wordt Shane getuige van een uit de hand gelopen politiecontrole waarbij twee doden vallen, waaronder een agent. De daders hebben echter nog twee dingen achtergelaten; een zak gevuld met geld en een vrouw. Het is nu aan Shane zich een weg te vechten door de corrupte stad en de vrouw in veiligheid te stellen.

Anna Nicole

2007 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 2007. Biografie van Keoni Waxman. Met o.a. Willa Ford, Richard Herd, Patrick Ryan Anderson en Allison Dunbar.

Anna Nicole Smith werd wereldberoemd als naaktmodel. Haar leven kende echter naast pieken ook diepe dalen en eindigde tragisch door een fatale drugsoverdosis.

Shooting Gallery

2005 | Misdaad

Verenigde Staten 2005. Misdaad van Keoni Waxman. Met o.a. Freddie Prinze jr, Ving Rhames, Roselyn Sanchez, Callum Keith Rennie en Angus Macfadyen.

Regisseur/scenarist Keoni Waxman grossiert in voor televisie en dvd geproduceerde genrefilms rond acteurs als Dolph Lundgren, Steven Seagal en Eric Roberts. Met de juiste verwachtingen is deze luchtige zwendelfilm van zijn hand, een soort kruising tussen de Paul Newman-klassiekers The Hustler en The Sting, prima te pruimen. Prinze jr is Jericho Hudson, een gewiekste poolspeler die indruk maakt op gangsterbaas Cue Ball (Rhames). Een agent wil Jericho inzetten om Cue Ball te kunnen inrekenen. Maar is deze wel te vertrouwen?

The Hostage Negotiator

2001 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2001. Thriller van Keoni Waxman. Met o.a. Gail O'Grady, Michael Bowen, Brian Bloom, Don S. Davis en Jason Schombing.

Theresa (O`Grady), moeder van twee kinderen en getrouwd met FBI-agent Frank Foley (Bowen), voert in crisis-situaties gesprekken met gijzelnemers, kidnappers en andere misdadigers om een goede afloop te bewerkstelligen. Ze is heel succesvol en houdt daarom ook voordrachten op uitnodiging van het politie- opleidingsinstituut Quantico Academy. Frank is jaloers op het succes van Theresa en denkt, dat zij een relatie heeft met zijn ex-partner Danny McBaine (Bloom). Frank raakt in opspraak over fraude op zijn afdeling en verdwijnt voor een jaar achter de tralies. Theresa staat er plotseling alleen voor, vindt troost bij Danny (toch!) en heeft een vaste baan nodig; ze gaat winkeldieven betrappen in een grootwarenhuis. Ondertussen ontsnapt er een bankrover, die meent dat hij het aan Theresa te danken heeft dat hij de gevangenis is ingedraaid. Hij zweert dure wraak: de enige genoegdoening is dat Theresa het met haar leven betaalt. Dan heeft de FBI haar weer hard nodig voor een nieuwe gijzelingszaak, die in een middag moet worden opgelost. Het scenario van Mark Lee was bedoeld voor een pilotfilm rond het personage van Theresa Foley, maar de losse gebeurtenissen vertonen nauwelijks een logische samenhang voor een hecht en spannend verhaal. Het spel van Bowen, die een niet onaanzienlijke aandeel in de film heeft, valt nogal tegen, en voor het overige is het allemaal veel te alledaags om voor opwinding te zorgen. Het camerawerk is van John Handler.

Sweepers

1998 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1998. Thriller van Keoni Waxman. Met o.a. Dolph Lundgren, Bruce Payne, Claire Stansfield, Ian Roberts en Fats Bookholane.

Christian leidt een team dat landmijnen opruimt. Wanneer nabij het huis van een Amerikaanse senator een A-6 landmijn wordt gevonden, gaat bomexpert Michelle samen met Christian undercover naar Angola om uit zoeken wie erachter de aanslag zit.

Almost Blue

1992 | Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1992. Biografie van Keoni Waxman. Met o.a. Michael Madsen, Lynette Walden, Garret Morris, Gail Mayron en Ed Battle.

Morris Poole (Madsen) is een geliefde en getalenteerde jazzsaxofonist. Vijf jaar na het overlijden van zijn vrouw is hij zijn inspiratie en ambitie kwijt. Hij is somber, verwijt zichzelf dat hij schuldig is aan haar dood en zondert zich af in zijn appartement van de buitenwereld. Zijn agent (Morris) probeert hem van zijn isolement te verlossen en boekt clubs voor hem, zodat Poole weer kan optreden. Een sfeervol drama over een man die terecht is gekomen in de neerwaartse spiraal van zelfmedelijden en schuldgevoelens en zijn comeback naar de creativiteit die eens zo kenmerkend voor hem was. Een solide portret zonder vals sentiment, subtiel maar zeker geregisseerd. Madsen en de bijrollen spelen de sterretjes van de hemel. Het camerawerk is van Steven Finestone, die zorgde voor de juiste rokerige, tobberige en jazzachtige sfeer. Een beetje zwaar op de hand en ging in première op de kabel-tv en kwam daarna uit op video. Het scenario is van regisseur Waxman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Keoni Waxman op televisie komt.

Reageer