Lars Barthel

Cameraman

Lars Barthel is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Die Ex bin ich

2009 | Drama, Animatie

Duitsland 2009. Drama van Katrin Rothe. Met o.a. Maria Kwiatkowsky, Friederike Kempter, Heike Warmuth en Michael Krabbe.

Na de zelfmoord van kraker Bert begint zijn laatste liefje Anne (Kwiatkowsky) te graven in zijn verleden om te begrijpen wat er is gebeurd. Daarbij krijgt ze te maken met twee andere exen die de bevlogen jongeman natuurlijk ook claimen. In haar eerste lange speelfilm schetst Karin Rothe op lichte toon het linksalternatieve krakersmilieu in Berlijn begin jaren negentig, net na de val van de Muur: punkrock en romantische politieke idealen. Tussendoor duikt Bert als animatiefiguur op in vermakelijke beelden waarin hij van gene zijde terugblikt op zijn leven.

Madrid

2004 | Romantiek

Duitsland 2004. Romantiek van Daphne Charizani. Met o.a. Kathrin Angerer, Juan Carlos Lopez, Oliver Masucci, Ulrike Willenbacher en Jennifer Minetti.

TASHet scenario is van regisseuse Charizani. Het camerawerk is van Lars Barthel.

Flammend' Herz

2004 | Documentaire

Duitsland/Zwitserland 2004. Documentaire van Andrea Schuler en Oliver Ruts. Met o.a. Herbert Hoffmann, Karlmann Richter en Albert Cornelissen.

Tatoeages hebben een diepe culturele achtergrond, die men bijna overal ter wereld vindt. In Europa en in Amerika werden tot in de jaren 1980 tatoeages beschouwd als ordinair. Men trof ze aan bij mensen uit de lagere klasse zoals zeelieden, oorlogsveteranen, hells` angels, hardrockers, bepaalde hippie`s enz. Tegenwoordig is een tatoeage zoiets als een tache de beaut[KA1]e, die men eerder bij vrouwen dan bij mannen aantreft. Debuterende documentairemakers Ruts en Schuler hebben drie bejaarde mannen gevonden, die van top tot teen getatoe[KA3]eerd zijn. Ze hebben van hen een portret in de vorm van een soort drieluik gemaakt. Overigens, de heren kennen elkaar goed en zijn intiem bevriend. Naar voren komt een beeld van een soort verslaving van het aanbrengen van illustraties op de huid, inclusief het symbool uit de titel. Wat velen niet weten, is dat de tatoeage op de onderhuid het mooist is: als getaoe[KA3]eerde mensen na hun dood gelooid zouden worden, zien ze er pas echt mooi uit! Herbert Hoffmann met een forse baard is inmiddels 84. Hij was een slagerszoon uit het Pruisische Pommern, die na WO II (1939-45) vertegenwoordiger was totdat hij in de beginjaren 1960 in de Hamburgse wijk St. Pauli een tatoeëerstudio met de pretentieuze naam Älteste Tätowierstube Deutschlands kon overnemen. Het was toen nog 'avant la lettre', maar het legde hem geen windeieren als we hem mogen geloven. Herbert werd een levende legende bij de opkomende en volgende generatie. Hij trok zich voor zijn levensavond terug in Zwitserland. De inmiddels negentig-jarige Karl Hermann Richter, kortweg Karlmann, stamt uit een chique, steenrijke familie in Kiel. Hij was als kind gefascineerd door getatoeëerde arbeiders, maar werd als het zwarte schaap van de familie gedwongen te trouwen. Toen hij 57 jaar oud was besloot hij vlak voor de kerst voor wat zijn homoseksualiteit betreft uit de kast te komen, zijn vrouw en vier kinderen in de steek te laten, en ging bij Herbert Hoffmann in de leer om naderhand zijn eigen zaak te openen. Eindelijk voelde hij zich gelukkig. De eveneens negentig-jarige Albert Cornelissen is een Hollander, die uit een zeemansfamilie stamt. Voor hem waren tatoeages de normaalste zaak van de wereld. Nadat hij de wereld over de wilde baren voldoende had rondgezworven reisde hij met een mobiele tatoeëerstudio door Europa en kreeg in Hamburg eindelijk vaste grond onder de voeten. Hij sloot een hechte vriendschap met Herbert en Karlmann. Een fascinerend portret van oude cultknarren, dat bekroond werd op het filmfestival van Berlijn met een speciale prijs. Verplichte kost voor iedereen, die het sociaal psychologische verschijnsel van tatoeage wil bestuderen. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel. Het scenario is van beide regisseurs Schuler en Ruts. Het camerawerk is van Lars Barthel.

Outlaws

2001 | Documentaire, Drama

Duitsland 2001. Documentaire van Rolf Teigler.

De jonge vogelvrij verklaarden zitten in de strafgevangenis van Ichtershausen in Thüringen. Ze zijn begin twintig, afkomstig uit de voormalige DDR en maakten als kind de Duitse hereniging mee. Ze kwamen in aanraking met justitie wegens drugs en/of gewelddelicten. Ze zijn uit op erkenning, amusement, mooie kleren en snelle auto's. Acht van hen mogen meedoen aan zelfexpressie in het gevangenistheater en het maken van een korte film onder regie van Teigler, die probeert na te gaan waarom zij in de belangrijkste fase van hun leven op een of andere manier een aansluiting hebben gemist, in tegenstelling tot de meerderheid van de jongeren, die net zoals zij ook een deel van hun jeugd onder de communistische dictatuur hadden doorgebracht. Het antwoord zal waarschijnlijk zijn, dat zij zwak van geest zijn of geestelijk minder begaafd. Een interessante studie. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks OSTWIND. Het degelijke scenario is van regisseur Teigler. Het camerawerk is van Lars Barthel.

Null Risiko und reich

1996 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1996. Misdaad van Wolf Vogel. Met o.a. Jockel Tschiersch, Peter Fitz, Esther Schweins, Jenny Schily en Oscar Ortega Sánchez.

Junghans schikt zich in zijn rol van arme dichter, maar droomt van een zorgeloos leven aan de zijde van een mooie, rijke vrouw. Als hij zijn overbuurvrouw Sophie leert kennen en ene Starnberg hem vraagt om mee te werken aan een overval op een casino komt er ineens verandering in zijn dromerige leven. Starnberg verwacht echter van Junghans dat hij een ijzeren discipline opbrengt en zich niet bezighoudt met de liefde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lars Barthel op televisie komt.

Reageer