Börres Weiffenbach

Cameraman

Börres Weiffenbach is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Master of the Universe

2013 | Documentaire

Oostenrijk/Duitsland 2013. Documentaire van Marc Bauder.

Documentaire van Marc Bauder over bankier die terugdenkt aan de tijd waarin de banken voor het eerst op grote schaal met computers gingen werken.

Jeder schweigt von etwas anderem

2006 | Documentaire

Duitsland 2006. Documentaire van Marc Bauder en Dörte Franke.

Terwijl in 2006 de kaskraker Das Leben der Anderen de slachtoffers van het DDR-regime een gezicht gaf, verscheen in Duitsland ook deze documentaire, die zich meer richt op de langetermijngevolgen van het door de Stasi aangerichte leed. De regisseurs merkten op dat er jaren na de val van de Muur nog massaal werd gezwegen over het communistische verleden en wisten een aantal slachtoffers over te halen hun stilzwijgen voor de camera te doorbreken. De sobere, respectvolle aanpak levert een beklemmende en ontroerende film op.

grow or go - Die Architekten des global village

2003 | Documentaire, Drama

Duitsland 2003. Documentaire van Marc Bauder.

Deze interessante documentaire gaat over een nieuw slag adviseurs, die grote ondernemingen begeleiden bij overnames, fusies of verkoop. Investeringsbanken, participatiemaatschappijen, raadgevende bureaus, grote accountantsfirma`s enz. hebben deze eerzuchtige, zenuwachtige raspaardjes in dienst en krijgen een percentage van de miljardendeals die ze begeleiden. Een markt, waaraan met de globalisatie van de wereldhandel geen einde lijkt te komen. De film neemt een kwartet onder de loep, dat afstudeert of is afgestudeerd aan het gerenommeerde [KL]EBS[KLE] (European Business School) in de buurt van Wiesbaden. Het is geen uitzondering dat een 'briljante' ex-EBS-ser als 27-jarige een manager van een internationaal concern adviseert, die de vijftig gepasseerd is. Thomas en Diana, die summa cum laude afstudeerden, wonen samen. Ze gaan goed gekleed, beschikken over portable telefoons, laptops, reizen en verblijven in de beste hotels. Thomas werkt voor Boston Consulting Group en Diana voor Booz - Allen - Hamilton. Ze hebben het dus gemaakt, maar moeten in ruil daarvoor bijna dag en nacht werken. Wie het niet maakt, of te hoog gegrepen heeft, mag na een tijdje gaan. Steffi en Marc-Phillip moeten nog binnen komen. Steffi probeert via een praktijkdag, die door de Monitor Company werd georganiseerd er een job te krijgen, terwijl Marc-Phillip een sollicitatiegesprek heeft bij Bain & Company, waar hij hoopt aangenomen te worden. De toverwoorden zijn: optimalisatie, flexibiliteit, rationalisatie en efficiency. De klant is de held en zij maken hem tot 'Global Player'. Ze leggen hem uit: stilstand is achteruitgang. Het scenario is van regisseur Bauder. Het camerawerk is van Börres Weiffenbach. Opgenomen in de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Absolute Beginner.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Börres Weiffenbach op televisie komt.

Reageer