Gayle Hunnicutt (1943): cast.
Er zijn 33 films gevonden.

Voices in the Garden

1991 | Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Pierre Boutron. Met o.a. Anouk Aimée, Joss Ackland, Samuel West, Kashia Figura en Gayle Hunnicutt.

Mark (West) is naar de Franse Rivi[KA2]era gelift en behoedt de rijpere Cuckoo (Aim[KA1]ee) voor een fatale sprong vanaf de rotsen in de diepte. Ze haalt hem uit dankbaarheid in haar huis. Er ontstaat een onvermijdelijke relatie tussen hen. Dan komt de nuchtere realiteit om de hoek kijken in de vorm van Lena (Figura), de vriendin van Mark. Het heeft echter een positief gevolg: Cuckoo en haar dorre echtgenoot Archie (Ackland), een kamergeleerde, beseffen dat ze nog om elkaar geven. Uitstekend spel van Aim[KA1]ee en Ackland. Scenario van Lee Langley (die ook de dialogen schreef) naar een fijngevoelige novelle van Dirk Bogarde. Camerawerk van Dominique Brabant.

Fantomas : l'étreinte du diable

1991 | Misdaad, Avonturenfilm, Thriller

Frankrijk 1991. Misdaad van Juan Luis Buñuel. Met o.a. Helmut Berger, Jacques Dufilho, Pierre Malet en Gayle Hunnicutt.

Fantomas, die ontsnapt is aan het schavot, blijft Frankrijk stelselmatig schrik aanjagen, door op de meest uiteenlopende plaatsen, en met gebruikmaking van zijn enorme fantasie, een reeks misdaden te plegen. De politie zit hem natuurlijk op de hielen. Dufilho als inspecteur Juve die zich met dit onderwerp bezighoudt, maakt deze film de moeite waard. Er is niet meer dan een verre verwantschap met het onwaarschijnlijk overkomende origineel, maar de zoon van Luis Buñuel ontbreekt het niet aan oorspronkelijkheid. Hij weet een sfeer te scheppen, die net zo eigen en angstaanjagend is als bij Franju.

La Filière brésilienne

1990 | Mysterie, Thriller, Misdaad

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1990. Mysterie van Henry Herbert. Met o.a. Simon Dutton, Gayle Hunnicutt en Nial Padden.

Een nieuw avontuur van de `Saint` (Simon Templar), anno 1990 opnieuw tot leven gebracht voor de televisie. Het gaat deze keer om de ontvoering en verkoop van een klein Londens meisje door haar kidnappers, hetgeen onze held held natuurlijk verhindert. De vertelling is uiteraard naar de twintigste eeuw verplaatst maar de technieken en stilistische aanpak van Ian Toynton zijn verouderd. Niettemin een verdienstelijke poging en aantrekkelijk spel.

Silence Like Glass

1989 | Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1989. Drama van Carl Schenkel. Met o.a. Jami Gertz, Martha Plimpton, Bruce Payne, Rip Torn en Jessica Kosmalla.

De negentien-jarige balletdanseres Gertz hoort dat ze kanker heeft. Haar wereld stort in elkaar. Ze komt in een therapiecentrum terecht en de vooruitzichten zijn somber. De verbitterde, fatalistische Plimpton wordt haar kamergenote. Ze kan van haar evenmin hoop verwachten. Ze zal zelf moeten leren dat wilskracht haar overeind kan houden. Opvallend optimistische film, die zich geheel afspeelt op de afdeling met kankerpatiënten, gebaseerd op persoonlijke ervaringen van Bea Hellmann, die samen met Schenkel het scenario schreef. De film zit vol hartelijke humor en Gertz is subliem in de uitbeelding van haar moeilijke rol, waarbij ze heen en weer geslingerd wordt tussen moed en wanhoop. Knap in beeld gebracht door Dietrich Lohmann.

Brazilian Connection

1989 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Thriller van Ian Toynton. Met o.a. Simon Dutton, Gayle Hunnicutt, David Ryall, Simon Rouse en Jenifer Landor.

De beroemde detective van Leslie Charter is niet kapot te krijgen. Dutton debuteert hier als de nieuwe Saint, die het vreemde verband moet onderzoeken tussen een gestolen baby en een Latijns-Amerikaanse god. Dure internationale tv-co-produktie op z`n slechtst: men neme een rommelig script (van Anthony Horowitz), laat het verhaal spelen op toeristische plaatsen (de climax is hier de Thames Barrier) en hoop dat het publiek de hoofdrolspeler leuk vindt.

Strong Medicine

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Guy Green. Met o.a. Pamela Sue Martin, Ben Cross, Patrick Duffy, Dick Van Dyke en Sam Neill.

De verfilming van Arthur Hailey's boek over de farmaceutische industrie en een vrouw die vastbesloten is carrière te maken in een internationaal geneesmiddelenkartel. Stijlvolle glitter voor de liefhebbers van damesromans. Oorspronkelijk vertoond in twee delen.

Dream Lover

1986 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1986. Thriller van Alan J. Pakula. Met o.a. Kristy McNichol, Paul Shenar, Ben Masters, Justin Deas en John McMartin.

Saaie thriller met McNichol als een meisje dat haar nachtmerries telkens werkelijkheid ziet worden. Pakula illustreert uitgebreid de wetenschappelijke manieren waarmee Shenar haar van die vervelende gewoonte wil afhelpen, en vindt het in dat verband ook nodig een cruciale scène tot zesmaal toe te herhalen. Als populair-wetenschappelijk werkje is DREAM LOVER misschien niet onverdienstelijk, als thriller is het een ramp.

Target

1985 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1985. Thriller van Arthur Penn. Met o.a. Gene Hackman, Matt Dillon, Gayle Hunnicutt, Josef Sommer en Guy Boy.

Walter Lloyd (Hackman) zit in de houthandel, leidt een rustig leven, doet het rustig aan in de auto, is, kortom, een saaie ouwe vent, althans volgens zijn zoon Chris (Dillon). Maar dan wordt Walters vrouw in Parijs ontvoerd en reizen vader en zoon af naar Europa om haar te zoeken. Aldaar blijkt dat Walter minder saai is dan Chris altijd dacht. Na Bonnie and Clyde (1967) stonden acteurs nog jaren in de rij om met regisseur Penn te mogen werken. Ondanks het verzamelde talent is Target een weinig onderscheidende spionagethriller, die het moet hebben van een paar sterke scènes.

A Woman of Substance

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Drama van Don Sharp. Met o.a. Deborah Kerr, Jenny Seagrove, Peter Egan, Nicola Pagett en Barry Bostwick.

Emma Harte (Kerr) is de eigenaresse van een olie-imperium. Zij verijdelt een complot dat haar kinderen tegen haar hadden opgezet om haar zaak in handen te krijgen. In het Engelse Yorkshire viert zij haar tachtigste verjaardag en zij herinnert zich hoe zwaar haar jeugd was en hoe zij heeft moeten knokken om het concern op te bouwen tot wat het nu is. Zij begon als een arm dienstmeisje (gespeeld door Seagrove), werkte voor een rijke familie, geraakte zwanger door de schuld van de jongste zoon van haar werkgever maar van een huwelijk kon geen sprake zijn. Net voor de oorlog werd zij verliefd op legermajoor Paul (Bostwick) die beloofde met haar te trouwen. Zij bouwt een eigen zaak op, vindt de liefde van haar leven en besluit in de finale haar fortuin af te staan aan een nichtje dat dezelfde karaktertrekken heeft als zij. Naar de gelijknamige bestseller over liefde en wraak van Barbara Taylor Bradford. Onderhoudende soap. Gevolgd door de sequel HOLD THAT DREAM (1986). Wordt meestal in twee delen uit gezonden en soms flink bekort.

The Return of the Man from U.N.C.L.E.

1983 | Komedie

Verenigde Staten 1983. Komedie van Ray Austin. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Patrick Macnee, Tom Mason en Gayle Hunnicutt.

Dolle pret wanneer Napoleon Solo en Illya Kuryakin het goede leventje de rug toekeren vijftien jaar nadat ze zijn gestopt met de wekelijkse televesieklus en ze opnieuw de strijd aanbinden met de verdorven Justin Sepheran (Zerbe) THRUSH. Nog altijd knetteren de vonken tussen de sterren, en Lazenby als James-Bond-voor-één-keer is een juweeltje.

Savage: In The Orient

1983 | Mysterie

Verenigde Staten 1983. Mysterie van Sidney Hayers. Met o.a. Joe Penny, Leif Erickson, John Saxon, Lew Ayres en Gayle Hunnicutt.

Penny, als privé-detective Peter Savage, krijgt de opdracht de vrijlating van een door terroristen gegijzelde man gedaan te krijgen. De zoveelste pilotfilm in deze tijd rond een privé-speurneus waar geen serie op volgde.

Return Of The Man From U.n.c.l.e.

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van Ray Austin. Met o.a. Gayle Hunnicutt, George Lazenby, Patrick Macnee, Robert Vaughn en Anthony Zerbe.

Penny, als privé-detective Peter Savage, krijgt de opdracht de vrijlating van een door terroristen gegijzelde man gedaan te krijgen. De zoveelste pilotfilm in deze tijd rond een privé-speurneus waar geen serie op volgde.

The Million Dollar Face

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Michael O'Herlihy. Met o.a. Tony Curtis, David Huffman, Herschel Bernardi, Gayle Hunnicutt en Lee Grant.

Een mislukte pilot voor hoofdrolspeler Curtis. Hij speelt de meedogenloze directeur van een firma in cosmetica. Hij is in een heftige concurrentieslag gewikkeld met zijn ex-geliefde Grant die ook zo'n firma leidt. Gebaseerd op een roman van Lois Wyse, Kiss Inc, door Jud Kinberg en Robert Hammer tot scenario bewerkt.

The Martian Chronicles

1980 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Rock Hudson, Gayle Hunnicutt, Bernie Casey, Christopher Connelly en Nicholas Hammond.

Mini-serie in drie delen. Een science-fiction-reeks waarin Hudson opdracht krijgt na te gaan waarom een tweetal eerder weggezonden verkenningseenheden naar Mars niet teruggekeerd zijn. Anderson maakte hier zijn tv-regie-debuut, reden waarschijnlijk dat de serie in Europa op meerdere plekken is opgenomen. Het totaal wil echter niet echt boven de doorsnee uitkomen.

Le Tramway fantôme

1979 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1979. Misdaad van Claude Chabrol. Met o.a. Helmut Berger, Jacques Dufilho, Pierre Malet en Gayle Hunnicutt.

Een van de twee televisiefilms van deze film- en televisieregisseur, gewijd aan de heldendaden van Fantomas. Deze keer ontvoert de crimineel de koning van Karpatek (sic), ergens in Transsylvanië. Wanneer Chabrol zich met een klusje tussendoor bezighoudt, gaat hij er niet als te keihard tegenaan. Meer valt er niet over te zeggen. Het is uiteindelijk toch wel het bekijken waard.

A Man Called Intrepid

1979 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada​/​​Verenigde Staten 1979. Oorlogsfilm van Peter Carter. Met o.a. David Niven, Michael York, Barbara Hershey, Flora Robson en Paul Harding.

TV-miniserie in drie delen. Een rijke Canadees gebruikte tijdens WO II zijn eigen fondsen om een groot spionagenet op te zetten. Niven in zijn tv-debuut is de man achter deze operatie, naar het boek van William Stevenson. Spannend.

Once in Paris...

1978 | Romantiek

Verenigde Staten 1978. Romantiek van Frank D. Gilroy. Met o.a. Wayne Rogers, Gayle Hunnicutt, Jack Lenoir, Clement Harari en Tanya Lopert.

Gilroy produceerde, regisseerde en schreef dit charmante verhaal over een scenarioschrijver uit Hollywood die naar Parijs gaat om aan een script te werken, maar in plaats daarvan verliefd wordt. Verrukkelijke op locatie gefilmde scènes.

Un Magnum speciale per Tony Saitta

1976 | Mysterie, Actiefilm

Italië​/​​Canada 1976. Mysterie van Alberto De Martino. Met o.a. Stuart Whitman, John Saxon, Martin Landau, Gayle Hunnicutt en Carole Laure.

Een politieman in Montréal onderzoekt de moord op zijn zuster die een hem onbekend morsig leven leidde. Hij zou op een derde van de film al achter de waarheid zijn gekomen als hij alle getuigen niet onmiddellijk in elkaar had geslagen, nog vóór ze zijn vragen konden beantwoorden. De knokpartijen en geweldscènes zijn doel op zich, zonder aanleiding of functie in de whodunit waarvan de ontknoping dan ook totaal uit de lucht komt vallen. De Hollywood-achtige B-acteurs moeten de co-produktie een Amerikaans aanzien geven, maar hun stereotiepe rollen hebben al evenmin verband met het verhaal. Laure is goed in de rol van het slachtoffer.

The Sellout

1976 |

Verenigd Koninkrijk 1976. Peter Collinson. Met o.a. Richard Widmark, Oliver Reed, Gayle Hunnicutt en Vladek Sheyball.

Benedenmaatse spionagefilm in Isra[KA3]el gesitueerd over een gepensioneerd CIA-man (Widmark) die door zijn vriendin (Hunnicut) belazerd wordt. Zijn problemen laten kijker onverschillig.

Blazing Magnum

1976 | Misdaad, Actiefilm

Canada 1976. Misdaad van Martin Herbert. Met o.a. Stuart Whitman, John Saxon, Martin Landau, Tisa Farrow en Carole Laure.

Een politieman onderzoekt de moord op zijn zuster. Whitman op de DIRTY HARRY-toer, maakt een vermoeide indruk en iedereen ziet er verdacht uit. De stunts worden goed uitgevoerd, maar de film is verder niet opvallend.

The Spiral Staircase

1975 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1975. Horror van Peter Collinson. Met o.a. Jacqueline Bisset, Christopher Plummer, Sam Wanamaker, Mildred Dunnock en Gayle Hunnicutt.

Deze rolbezetting van sterren geeft aan Ethel Lina White's mysterieroman Some Must Watch een wat andere loop, op een wat werktuiglijke manier die het toch niet kan halen bij de versie uit 1946. Scenario van Allan Scott en Chris Bryant.

Voices

1973 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Kevin Billington. Met o.a. David Hemmings, Gayle Hunnicutt, Lynn Farleigh, Adam Bridge en Peggy Ann Clifford.

Een echtpaar verliest tijdens een vrijpartij in een bootje hun zoontje David. Enkele jaren later probeert de man weer nader tot zijn vrouw te komen en meent dat een afgelegen landhuis de juiste plek voor een hereniging is. Dit pakt echter anders uit als de vrouw stemmen van kinderen hoort. Het verhaal heeft weinig om handen. Hemmings en Hunnicutt kunnen in de hele film niet een dusdanige spanning creëren dat de aandacht wordt vastgehouden.

The Legend of Hell House

1973 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van John Hough. Met o.a. Roddy McDowall, Pamela Franklin, Clive Revill, Gayle Hunnicutt en Roland Culver.

Vier personen laten zich een week opsluiten in Hell House om zo het lugubere geheim ervan bloot te leggen. Het wordt hen al vlug duidelijk dat in het huis een sfeer van absoluut kwaad heerst, waarop hun wetenschappelijke aanpak geen vat krijgt. Een aantal van hen zal het experiment met de dood bekopen, maar de rest zal de boosaardige krachten ten slotte overwinnen. Uitzonderlijk goed geslaagde spookfilm, minder subtiel dan Wise`s THE HAUNTING, maar veel angstaanjagender. Een film die ten zeerste af te raden is voor gevoelige zielen. Richard Matheson bewerkte (en verbeterde) zijn eigen roman [KL]Hell House[KLE]. De acteurs spelen het spel knap mee. Michael Gough is even (ongecrediteerd) te zien als lijk. Een lekkere kluif voor de liefhebbers en een bewijs dat een goede spookfilm geen bloederige bedoening hoeft te zijn. Geslaagde effecten van Roy Whybrow en sfeervolle beelden van Alan Hume.

Scorpio

1973 | Thriller

Verenigde Staten 1973. Thriller van Michael Winner. Met o.a. Burt Lancaster, Alain Delon, Gayle Hunnicutt, Paul Scofield en John Colicos.

Harde film over een CIA-agent in moeilijkheden en een huurmoordenaar die het rechte pad op wil maar gevangen zit in het systeem. Goede actie en dialogen, maar de welbekende situaties.

L' Homme sans visage

1973 | Avonturenfilm, Mysterie

Italië​/​​Frankrijk 1973. Avonturenfilm van Georges Franju. Met o.a. Jacques Champreux, Gayle Hunnicutt, Gert Fröbe, Josephine Chaplin en Ugo Paglai.

Een misdadiger, die vermommingskunstenaar is, heeft een historicus vermoord om achter de bergplaats van de Tempeliersschat te komen. In allerlei gedaantes en met al even geraffineerde handlangers neemt hij het op tegen de neef van de geleerde en een detective. De tweede poging van Franju - na JUDEX - om een film te maken in de stijl van het melodrama van vóór 1920. Het lukt ditmaal minder, omdat de toon aarzelt tussen parodie en hommage - aan Feuillades FANTOMAS - en omdat het gebruik van kleur het eigentijdse Parijs al te realistisch maakt voor de sfeer van de jaren twintig met mysterie en magie.

Running Scared

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van David Hemmings. Met o.a. Robert Powell, Gayle Hunnicutt, Barry Morse, Stephanie Bidmead en Edward Underdown.

Een universiteitsstudent wordt met de vinger gewezen, omdat zijn vriend zelfmoord pleegde. Hij wordt verliefd op de zus van zijn vriend, maar hij berooft zich ook van het leven. Deprimerende en onbeduidende studie over zelfdoding naar het boek van Gregory MacDonald. Regiedebuut van acteur Hemmings met zijn (tweede) echtgenote Hunnicut in de vrouwelijke hoofdrol.

Fragment of Fear

1971 | Misdaad

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Richard C. Sarafian. Met o.a. David Hemmings, Gayle Hunnicutt, Flora Robson, Wilfrid Hyde-White en Daniel Massey.

Hemmings is goed in teleurstellend moordmysterie dat goed begint, maar dan uiteenvalt. Gefotografeerd door de grote Oswald Morris. In Engeland gemaakt.

Freelance

1970 | Thriller, Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1970. Thriller van Francis Megahy. Met o.a. Ian McShane, Gayle Hunnicutt, Alan Lake, Luan Peters en Keith Barron.

Een onbeduidende oplichter van Engelse komaf is getuige van een aanval vanuit de onderwereld en wordt vervolgens zelf doelwit voor de moordenaar, een ontwikkeling die zijn zorgeloze levensstijl en vele seksuele uitspattingen danig verstoort. Het extistentialistische drama heeft de curieuze sfeer van 'Swinging London', wat niet meer zo in is. Ook bekend als CON MAN.

Marlowe

1969 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1969. Mysterie van Paul Bogart. Met o.a. James Garner, Gayle Hunnicutt, Carroll O'Connor, Rita Moreno en Sharon Farrell.

Marlowe (Garner) wordt door de jonge actrice Hunnicutt ingeschakeld om haar broer, die uit zijn hotelkamer verdween, op te sporen. Aanvankelijk voelt hij er weinig voor om zich in deze zaak te mengen, maar dan wordt een man uit het bewuste hotel onder duistere omstandigheden vermoord. Hij treft foto's aan die de rol van Hunnicutt in een vreemd daglicht plaatsen. Verwarde, niet bepaald originele, detectivefilm die sterk begint, maar zijn belofte niet inlost. De acteurs doen echter goed werk, vooral Moreno als stripper die Marlowe helpt. Bruce Lee is even te zien als hij het kantoor van Marlowe aan diggelen slaat. Stirling Silliphant heeft met zijn script geprobeerd de authentieke sfeer uit de roman The Little Sister van Raymond Chandler weer te geven, ten koste van de dramatische vertelling. William H. Daniels stond achter de camera.

Eye of the Cat

1969 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1969. Thriller van Leslie Stevens en David Lowell Rich. Met o.a. Michael Sarrazin, Gayle Hunnicutt, Eleanor Parker, Tim Henry en Laurence Naismith.

Op een dag krijgt de gewetenloze gigolo Sarrazin bezoek van een mysterieuze jonge vrouw, Hunnicutt. Zij beveelt hem haar in alles te gehoorzamen. Ze is schoonheidsspecialiste en werkt voor Sarrazins rijke tante Parker. Het blijkt dat deze haar fortuin heeft nagelaten aan haar ontelbare katten. Hunnicutt stelt de jongeman voor de genegenheid van zijn aan een rolstoel gekluisterde tante terug te winnen, zodat ze haar testament verandert. Er is echter één probleempje: Sarrazin is allergisch voor katten. Vreemde thriller, met fantastische elementen, geschreven door Joseph Stefano, die ook verantwoordelijk was voor PSYCHO. De suspense wordt virtuoos opgedreven naar een duizelingwekkende climax. Ray Berwick was de kattentrainer. Briljant camerawerk van Russell Metty en Ellsworth Fredricks.

The Smugglers

1968 | Avonturenfilm, Thriller

Verenigde Staten 1968. Avonturenfilm van Norman Lloyd. Met o.a. Shirley Booth, Carol Lynley, Gayle Hunnicutt, Michel J. Pollard en Kurt Kasznar.

Een ongelijkmatige mengelmoes van wrange humor en spanning in een aardig verhaal over Amerikaanse toeristen die voor smokkel worden gebruikt. Leuke rollen, goed locatiewerk, maar het abrupte einde schaadt de film.

P.J.

1968 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1968. Drama van John Guillermin. Met o.a. George Peppard, Raymond Burr, Gayle Hunnicutt, Brock Peters en Wilfrid Hyde-White.

Privé-detective accepteert een baantje als lijfwacht van de minnares van een magnaat. Alleen geschikt voor liefhebbers van dit genre, maar niet geweldig. De tv-versie duurt 101m, en laat veel geweld weg -inclusief de gedenkwaardige moord in de ondergrondse.

The Wild Angels

1966 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1966. Drama van Roger Corman. Met o.a. Peter Fonda, Nancy Sinatra, Bruce Dern, Diane Ladd en Lou Procopio.

Een motorbende onder leiding van Heavenly Blues (Fonda) en zijn vriendin Mike (Sinatra) doet wat bikers nu eenmaal schijnen te doen, scheuren, zuipen, blowen, vechten en verkrachten onder het motto: 'We willen gewoon doen wat we willen doen, zonder lastig gevallen te worden door The Man'. Regisseur Corman wist een grote mate van realisme te bereiken door een groep echte Hell's Angels in te huren als figuranten. Die waren overigens niet tevreden over de manier waarop ze geportretteerd werden en eisten schadevergoeding. Peter Fonda maakte drie jaar later de veel betere bikerfilm Easy Rider.