Myriem Akheddiou: cast.
Er zijn 4 films en 1 serie gevonden.

Pandore

2022 | Drama, Thriller

België 2022. Drama van Anne Coesens. Met o.a. Anne Coesens, Peter Van den Begin, Yoann Blanc, Myriem Akheddiou en Salomé Richard.

Vijf jaar lang is vooraanstaand onderzoeksrechter Claire (Anne Coesens) bezig geweest met een grootschalige corruptiezaak als ze op de verjaardag van haar vader een telefoontje krijgt. Er zijn nieuwe feiten opgedoken in het onderzoek, waaruit blijkt dat diezelfde vader, een kopstuk van een grote politieke partij, nauw betrokken is bij het schandaal. Politieke thriller met behoorlijk wat verhaallijnen, waarbij Pandore van alles wil zeggen over #MeToo, populisme, corruptie, giftige mediadynamieken, activisme, victim blaming en ga zo maar even door. Die behoorlijk brede aanpak komt de geloofwaardigheid van de plot niet altijd ten goede, maar Pandore biedt – in lijn met een serie als House of Cards – wél een treffend cynische kijk op de (populistische) politieke werkelijkheid van nu, waarin macht, beeldvorming en opportunisme véél belangrijker zijn dan waarden, eerlijkheid en medemenselijkheid.

Sages-femmes

2023 | Drama

Frankrijk 2023. Drama van Léa Fehner. Met o.a. Khadija Kouyaté, Héloïse Janjaud, Myriem Akheddiou, Quentin Vernede en Tarik Kariouh.

Met de ervaringen van zes vroedvrouwen stelde Léa Fehrer dit drama samen, over de dagelijkse hoogte- en dieptepunten in een geboortekliniek in Toulouse. Huisgenoten Sofia (Kouyaté ) en Louise (Janjaud) zijn nieuw op de werkvloer en zullen snel moeten wennen aan de hoge werkdruk. Hun teamleider is ongeduldig maar heeft dan ook te maken met personeelstekort en krap budget. Voor enige verlichting zorgt een onhandige stagiair. Fijne cast in een indringend sociaal realistisch verhaal dat het belang voor goede zorg voor aanstaande moeders en nieuw leven uitdraagt.

Le jeune Ahmed

2019 | Drama

België 2019. Drama van Luc Dardenne en Jean-Pierre Dardenne. Met o.a. Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akheddiou, Victoria Bluck en Claire Bodson.

Wanneer de filmt begint is de dertienjarige Ahmed al duidelijk geradicaliseerd. Hij vertelt zijn broer en zus wat ze volgens de imam allemaal verkeerd doen, berispt zijn (witte) moeder vanwege een glaasje wijn, en ergert zich nog het meest aan zijn (Marokkaanse) juf, die te weinig respect voor de koran zou hebben. De Waalse gebroeders Dardenne (L’enfant; Deux jours, une nuit) leveren met Le jeune Ahmed andermaal een strak verteld, intrigerend verhaal af, dat bol staat van de rake observaties. En de jonge, ongevaarlijk ogende Ben Addi is perfect gecast als de wel degelijk gevaarlijke Ahmed. Winnaar beste regie op Cannes2019.

Une part d'ombre

2017 | Thriller

België​/​​Frankrijk​/​​Zwitserland 2017. Thriller van Samuel Tilman. Met o.a. Fabrizio Rongione, Natacha Régnier, Christophe Paou, Christophe Paou en Myriem Akheddiou.

Amper terug van een Vogezen-vakantie met gezin en vrienden wordt leraar David verdacht van de moord op een jonge juwelier. De sympathiekeling kán niet de dader zijn – totdat stukje bij beetje blijkt dat er schaduwzones in Davids leven en persoonlijkheid bestaan waarvan niemand weet had. Met het nagelbijtergenre van de psychothriller over identiteit en twijfel kan de Belgische debutant Tilman alvast goed uit de voeten: het raden-maar-spelletje wordt zonder haast en schokeffecten voortreffelijk tergend gespeeld. In de hoofdrol excelleert Rongione, als een jonge Daniel Auteuil, op het scherpst van de snede.

Piepkuikens

2015 | Jeugdfilm, Familiefilm

Frankrijk​/​​België 2015. Jeugdfilm van Olivier Ringer. Met o.a. Clarisse Djuroski, Léa Warny, Alain Eloy en Myriem Akheddiou.

Een verwend en verwaarloosd meisje krijgt van haar jofele gescheiden vader een eendenei voor haar tiende verjaardag. Reden voor puberaal gedrein, totdat haar nog sneuere vriendin tot eendenmoeder wordt gebombardeerd door het aaibare diertje. In de eerste jeugdfilm van Waalse filmmaker Olivier Ringer kwam de troost van een veulen, in de tweede was het een wolf, en nu dus een piepkuiken. En het werkt. Ringers films staan bol van authentiek jeugdleven, dat zich net iets buiten de gangbare realiteit afspeelt dankzij de inbreng van de dieren.