Carla Benedetti

Acteur

Carla Benedetti is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Il muro di gomma

1991 | Mysterie

Italië 1991. Mysterie van Marco Risi. Met o.a. Corso Salani, Angela Finocchiario, Antonello Fassari, Pietro Gislandi en Carla Benedetti.

Een film die veel gevoelens losmaakte in Italië. Deze derde poging van regisseur Risi om actuele sociale en politieke kwesties aan te snijden, is op feiten gebaseerd, maar het onopgeloste raadsel rond een lijnvliegtuig dat in 1980 door een projectiel werd neergehaald, levert een onvolledig verhaal op. Salani speelt een journalist die onderzoek doet naar een ogenschijnlijk alledaagse vliegtuigramp, waarbij 81 passagiers met bestemming Sicilië om het leven zijn gekomen. Hij stuit echter op grotere raadsels: het vliegtuig werd getroffen door een projectiel van onbekende herkomst en de Italiaanse luchtmacht blijkt de zaak in de doofpot te hebben gestopt. De hele spanning in de film wordt opgebouwd rond het eenmansonderzoek van de journalist. Het einde suggereert dat een toestel van de NAVO het projectiel afvuurde. De film vormt een aanklacht tegen de arrogantie van de Italiaanse autoriteiten, die feiten achterhouden voor het publiek. Deze produktie kwam tot stand voordat de zwarte doos in het wrak werd teruggevonden, maar ook nu nog blijft het raadsel rond deze zaak onopgelost.

Matilda

1990 | Drama, Romantiek

Italië 1990. Drama van Antonietta De Lillo en Giorgio Magliulo. Met o.a. Carla Benedetti, Silvio Orlando, Gianni Agus, Milena Vukotic en Tino Schirinzi.

Matilda is een ambitieuze doch burgerlijke vrouw die, na een aantal desastreus verlopen relaties, een man wil zoeken. Ze vindt hem in Torquato, een lelijke en verlegen eenling die als archivaris werkt op het Culturele Instituut in Napels. Vastbesloten gaat zij geen enkele moeilijkheid uit de weg om hem aan de haak te slaan. De film gaat over de psychologische barrière tussen de midden- en arbeidersklasse en over de discrepantie tussen de koele, moderne levensstijl en de warme, huiselijke sfeer. Spel en regie zijn goed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carla Benedetti op televisie komt.

Reageer