Cheikh Noureddine

Acteur

Cheikh Noureddine is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Patrouille à l'Est

1972 | Oorlogsfilm

Algerije 1972. Oorlogsfilm van Amar Laskri. Met o.a. Hadj Smain, Mohamed Hamdi, Djamel Bensaber en Cheikh Noureddine.

Een patrouille van het nationale bevrijdingsleger (FLN) heeft als missie een Franse gevangene tot aan de Tunesische grens te begeleiden. Er blijft niet veel over van de eenheid, maar een jonge boer slaagt erin zijn opdracht uit te voeren. Te zwart-wit met de gebruikelijke `eer aan de gestorven helden`. (Te veel) beïnvloed door de Russische film. Zeer sterke aanwezigheid van het troosteloze landschap, waarvan de kijker de verstikkende hitte haast lichamelijk ondervindt. Zeer realistische scènes. Het gaat dan ook om een interessante, maar toch ook wisselvallige film.

Les Hors-la-loi

1969 | Historische film, Drama, Misdaad

Algerije 1969. Historische film van Twefik Farès. Met o.a. Sid Ahmed Agoumi, Cheikh Noureddine, Mohamed Chouikh, Jacques Monod en Jeanne Augier.

De Franse overheid voert haar eigen structuren in tijdens de verovering van haar nieuwe kolonie (1830-1857), maar men slaagt er niet zonder meer in het in Algerije geldende ererecht te vervangen door een Napoleontische wetgeving. Dat heeft tot gevolg dat er 'bandieten van de eer' opstaan, waarvan in deze film de heldendaden verhaald worden. Zij bevinden zich in een paradoxale situatie. Het Franse rechtssysteem behandelt hen als misdadigers, maar de bevolking ziet hen als helden. Een mijlpaal in de geschiedenis van de film: eerste speelfilm van deze regisseur, eerste speelfilm in kleur en eerste film met een wezenlijke Franse deelname aan de 'casting'. Een heus gevoel voor epiek en schitterende, soms romantische kleuren in een explosief mengsel van satirische, komische en tragische elementen. Zeer kleurrijke en overtuigende personages. Traditionele muziek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cheikh Noureddine op televisie komt.

Reageer