Tetsuro Tanba

Acteur

Tetsuro Tanba is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Jusan-nin no shikyaku

1963 | Misdaad, Drama, Avonturenfilm

Japan 1963. Misdaad van Eiichi Kudo. Met o.a. Chiezo Kataoka, Kotaro Satomi, Ryohei Uchida, Tetsuro Tanba en Kanjuro Arashi.

Het is 1844. Het tirannieke gedrag van Nariaki, de oudste broer van de Shogun, verontrust de ministers en ze besluiten een bende huurmoordenaars in te zetten om Nariaki uit de weg te ruimen. Dertien mannen zullen strijd leveren met de ruim vijftig bewakers van Nariaki. Een spectaculair, zij het bij vlagen langdradig epos met indrukwekkende gevechtstaferelen. Ook bekend als THIRTEEN MURDERERS.

Seppuku

1962 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Japan 1962. Avonturenfilm van Masaki Kobayashi. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Akira Ishihama, Shima Iwashita, Rentaro Mikuni en Masao Mishima.

Samoerai-tragedie die zich afspeelt in de 17de eeuw. Na jaren van uitputtende oorlogen tussen de diverse heren, dwalen vele samoerai rond zonder heer en dus zonder bron van inkomsten. Eén van hen klopt aan bij de clan Ii met het verzoek om zelfmoord te mogen plegen in hun tuin. Een groots, visueel indrukwekkend epos bekroond met de juryprijs op het festival van Cannes.

Hakuchu no buraikan

1961 | Misdaad, Drama

Japan 1961. Misdaad van Kinji Fukasaku. Met o.a. Tetsuro Tanba, Naoko Kubo, Hitomi Nakahara, Harumi Sone en Eijirô Yanagi.

Harde misdaadfilm waarin de overval op een geldtransport van het Amerikaanse leger tragische gevolgen heeft voor twee rivaliserende gangsterbendes. Spannend en in een vlot tempo geregisseerd. Ook bekend als HIGHNOON GANGSTERS.

Buta to gunkan

1961 | Drama, Misdaad, Oorlogsfilm

Japan 1961. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Hiroyuki Nagato, Jitsuko Yoshimura, Yoko Minamida, Masao Mishima en Tetsuro Tanba.

Sterk drama waarin de maker zowel de Amerikaanse na-oorlogse bezetting van Japan als het corrupte Japanse regime aanklaagt. De film is gesitueerd in een bordeelstadje dat leeft van de mariniers van een nabijgelegen Amerikaanse legerbasis. Een jongeman probeert munt te slaan uit de verwarde toestand, maar komt in het keiharde misdaadmilieu om het leven. Ook bekend als PIGS AND WARSHIPS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tetsuro Tanba op televisie komt.

Reageer