Lila Kaye: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Eskimo Day

1996 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Komedie van Piers Haggard en Jack Rosenthal. Met o.a. Maureen Lipman, Alec Guinness, Tom Wilkinson, David Ross en Benedict Sandiford.

Als hun kinderen allemaal het huis uit gaan om te studeren, belanden twee families in een crisis. Na een dag van heimwee, hoop op de toekomst en oude koeien heeft de dag een onverwacht einde

Dragonworld

1994 | Fantasy, Horror, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1994. Fantasy van Ted Nicolaou. Met o.a. Sam McKenzie, Andrew Keir, Courtland Mead, Brittney Powell en John Woodvine.

Een weesjongen ergens in Schotland wil dolgraag een vriendje en vindt een klein draakje. Jaren later wordt het tweetal ontdekt en de jongeman moet beslissen of hij zijn vriend, die tot reusachtige proporties is uitgegroeid, zal exploiteren voor geld. Een aardige kinderfilm van de producenten van goedkoop gemaakte griezel- en SF-films als REANIMATOR, TRANCERS en PUPPET MASTER. Een beetje voorspelbaar, maar het leuke verhaal, de innemende personages en de gezellige draak maken deze film tot een plezierige vertelling-voor-het-slapengaan. Het script van Suzanne Glazener Naha en Ted Nicolaou werd (omdat het goedkoper is) verfilmd in Roemenië in plaats van in Schotland, met Alan Trow achter de camera.

Mrs. Arris goes to Paris

1992 |

Verenigde Staten 1992. Anthony Shaw en Anthony Pullen Shaw. Met o.a. John Savident, Lila Kaye, Omar Sharif, Lothaire Bluteau en Diana Rigg.

Een weesjongen ergens in Schotland wil dolgraag een vriendje en vindt een klein draakje. Jaren later wordt het tweetal ontdekt en de jongeman moet beslissen of hij zijn vriend, die tot reusachtige proporties is uitgegroeid, zal exploiteren voor geld. Een aardige kinderfilm van de producenten van goedkoop gemaakte griezel- en SF-films als REANIMATOR, TRANCERS en PUPPET MASTER. Een beetje voorspelbaar, maar het leuke verhaal, de innemende personages en de gezellige draak maken deze film tot een plezierige vertelling-voor-het-slapengaan. Het script van Suzanne Glazener Naha en Ted Nicolaou werd (omdat het goedkoper is) verfilmd in Roemenië in plaats van in Schotland, met Alan Trow achter de camera.

Mrs 'Arris Goes to Paris

1992 | Komedie

Verenigde Staten 1992. Komedie van Anthony Shaw. Met o.a. Angela Lansbury, Diana Rigg, Lothaire Bluteau, John Savident en Lila Kaye.

John Hawkesworth bewerkte het korte verhaal van Paul Gallico over werkster Lansbury die een baljurk in de kast ziet hangen bij haar werkgeefster Lady Dant. Het kleed - gemaakt door Dior in Parijs - is zo prachtig dat Lansbury nog maar één wens heeft: ze wil ook zoiets schitterends bezitten. Na drie jaar sparen is het zover, maar de arrogante directie van Dior weigert de eenvoudige werkster met haar Cockney accent de toegang totdat stijve verkoopster Rigg meelij krijgt en haar een plaatsje geeft bij de modeshow. Charmeur Sharif speelt een markies met onconventionele ideeën, die het pittige mens uit Londen knipoogjes geeft. Amusant, suikerzoet, sentimenteel geval met fraaie productiewaarden, die het tijdperk goed weerspiegelen: 1952, de kroning van Koningin Elisabeth II. De gewaden zijn zeer de moeite waard. Regisseur Shaw is in werkelijkheid de zoon van Lansbury. Camerawerk van Lazlo George.

Reason For Living: The Jill Ireland Story

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Michael Rhodes. Met o.a. Jill Clayburgh, Lance Henriksen, Neill Barry, Lila Kaye en Jack Gwillim.

Filmactrice Jill Ireland (gespeeld door Clayburgh), die aan kanker is overleden, was de echtgenote van Hollywood`s grootste wreker, Charles Bronson (gespeeld door Henriksen). Het is gebaseerd op Ireland`s boek [KL]Life Lines[KLE] dat door Audrey Davis Levin tot scenario werd bewerkt. Kijkers die het boek niet kennen, verwachten het verhaal van Jill`s hero[KA3]ische gevecht tegen de kanker. In plaats daarvan gaat het over de strijd van Bronson en zijn vrouw die net onder chemotherapie is geweest waardoor ze even is opgekikt, tegen de verslaving van hun geadopteerde zoon Jason (Barry). Om hem van de hero[KA3]ine (en marihuana) af te krijgen stelt Jill hem voor op zoek te gaan naar zijn eigen moeder en vader. Het resultaat is weinig bemoedigend, want Jason ontdekt dat zijn oude heer ook aan de drugs is, al is de ontmoeting met zijn echte moeder (Ashley) wel verhelderend. De film is een oppervlakkige bewerking van voornoemd boek en het spel van de hoofdrollen, Ashley uitgezonderd, is niet om over naar huis te schrijven. Jammer. Correct camerawerk van Jon Kranhouse.

Antonia & Jane

1991 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Beeban Kidron. Met o.a. Imelda Staunton, Saskia Reeves, Patricia Leventon, Alfred Hoffman en Maria Charles.

Al zijn ze totaal verschillend van karakter, toch zijn Antonia (Reeves) en Jane (Staunton) al sinds hun jeugd vriendinnen. De een is een snobistische streber, die koste wat het kost haar doel wil bereiken, de ander een wat slordige maar zeer gevoelige losbol. Ze lopen bij dezelfde psychiater, en uit de gesprekken die ze daarmee voeren komt het beeld naar voren dat ze van elkaar hebben. Cynische, tragi-komische vrouwenfilm, die zich afspeelt in de artistieke kringen van de jaren 1960-70. Schitterend spel van beide hoofdrolspeelsters. In het rijke scenario van Marcy Kahan gaan beeld en dialoog niet steeds gelijk op, wat dikwijls leidt tot leuke momenten. De humor is vaak hard, maar steeds onvoorspelbaar en verfrissend. Het slot is onvergetelijk in zijn eenvoud. Camerawerk van Rex Maidment.

Nuns On The Run

1990 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1990. Komedie van Jonathan Lynn. Met o.a. Eric Idle, Robbie Coltrane, Janet Suzman, Camille Corduri en Doris Hare.

Nadat ze de Triaden van hun criminele winsten hebben beroofd, beduvelen twee boeven hun eigen niets-ontziende bende en verbergen zich met de buit in een nonnenklooster. Een heerlijke en soms scherpe komedie, niet altijd even oorspronkelijk, maar goed geschreven en gespeeld. Scenario van de regisseur.

Birds of a Feather: Falling In Love Again

1990 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1990. Komedie van Nic Phillips. Met o.a. Pauline Quirke, Linda Robson, Lesley Joseph, Benedick Blythe en Alun Lewis.

Een vrouw die op scheiden staat wint een reisje naar Berlijn, waar ze de dure auto van haar aan het gokken verslaafde en tot over de oren in de schuld zittende man hoopt te vinden. Zwakke, afgezaagde komedie met een vleugje gekunstelde ernst. Deze eerste speelfilm naar aanleiding van de bekroonde tv-serie blijkt behoorlijk tegen te vallen.

The Return of Sherlock Holmes

1987 | Mysterie, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1987. Mysterie van Kevin Connor. Met o.a. Margaret Colin, Michael Pennington, Lila Kaye, Connie Booth en Nicholas Guest.

Jane Watson (Colin), kleindochter van John H. Watson en op zichzelf een minder geslaagde priv[KA1]e-detective, erft diens woning en labo. Hier vindt ze tot haar verbazing het ingevroren lichaam van Sherlock Holmes (Pennington). Na ontdooiing is deze onmiddellijk weer de oude. Hij liet zich invriezen omdat hij door prof. Moriarty's broer met de fatale builenpest besmet werd, een ziekte die in onze tijd goed te genezen is. Aan zijn speurneus mankeert echter niets. Vermakelijke fantasie rond de legendarische detective die natuurlijk verbaasd staat over de vooruitgang in de beschaafde wereld. Pennington en Colin vormen een leuk Brits/Amerikaans duo. Een inventief scenario van Bob Shayne. Camerawerk van Tony Imi. Niet te verwarren met de tv- serie met dezelfde titel.

The Canterville Ghost

1986 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1986. Komedie van Paul Bogart. Met o.a. John Gielgud, Ted Wass, Andrea Marcovicci, Alyssa Milano en Harold Innocent.

Herverfilming van de gelijknamige prent (toen met Charles Laughton) uit 1944. Gielgud geeft als adellijk 17e eeuws spook, dat slechts bevrijd kan worden als een van zijn nakomelingen een heldendaad verricht, een fraaie rol weg, maar de film is lang zo eng niet als zijn illustere voorganger. De neutrale aanpak is opzettelijk gedaan om de film zo als avondvullend tv-voer voor de gehele familie geschikt te maken. Het scenario waaraan Sue Grafton, schrijfster van mystery-verhalen, meeschreef wijkt nogal af van de oorspronkelijke novelle van Oscar Wilde en dat komt het geheel ook niet ten goede. Milano is het dappere nazaatje. Desondanks aardig tijdverdrijf.

An American Werewolf in London

1981 | Komedie, Fantasy, Romantiek

Verenigde Staten 1981. Komedie van John Landis. Met o.a. David Naughton, Jenny Agutter, Griffin Dunne, John Woodvine en Brian Glover.

Twee Amerikaanse jongens, Naughton en Dunne, slenteren door de Engelse natuur en worden op een avond door een weerwolf aangevallen. Dunne sterft, maar Naughton overleeft en wordt verzorgd door de knappe verpleegster Agutter. Ze worden verliefd op elkaar, maar hij wordt geplaagd door 'weerwolf-visioenen'. Terwijl de eerste vollemaannacht nadert, krijgt hij ijzingwekkende fantasieën. Een klassieke horrorgeschiedenis met ludieke knipoogjes die voortdurend gegrinnik oproepen. Landis speelt duidelijk op twee fronten. Het was hem er niet in de eerste plaats om te doen het publiek de stuipen op het lijf te jagen, terwijl de griezelscènes meer effect krijgen door de humoristische intermezzi. Toch zullen de echte liefhebbers meer genoegen beleven aan The Howling met zijn vele inside jokes en verwijzingen naar klassieke films. Landis schreef het scenario, dat verfilmd werd door Robert Paynter. Tussen alle source-music door, is de symfonische score van Elmer Bernstein te horen. Rick Baker ontving een Oscar voor de make-upeffecten.

The Black Panther

1977 | Thriller, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1977. Thriller van Ian Merrick. Met o.a. Donald Sumpter, Debbie Farrington, Marjorie Yates, Sylvia O'Donnell en Andrew Burt.

Sterke, koudbloedige thriller met als onderwerp de misdaden van Donald Neilson, een methodische dief en moordenaar, met als hoogtepunt van zijn carrière een geruchtmakende ontvoering in 1974. In Engeland kan je snel vervolgd worden wegens smaad, vandaar, volgens een criticus, de koele stijl van de film.