John Stewart

Regisseur, Acteur, Componist

John Stewart is regisseur, acteur en componist.
Er zijn 7 films gevonden.

Hidden Obsession

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van John Stewart. Met o.a. Jan Michael Vincent, Heather Thomas, Nick Celozzi, David Glasser en Linda Krus.

Dom suspensewerkje waarin sheriff Ben Scanlon (Vincent) all- american girl Ellen Carlyle (Thomas), een voormalige tv- presentatrice met een strakke spijkerbroek, de stuipen op het lijf jaagt. Knappe vrouwendief Vincent voor een keertje in de rol van een hele erge engerd. Deze B-film belooft veel, maar laat bitter weinig zien. Het scenario is van David Reskin. Dolby. Kwam drie jaar later uit op video als Rage.

Cartel

1989 | Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van John Stewart. Met o.a. Miles O'Keefe, Don Stround, Greg Cummins, William Smith en Crystal Carson.

Piloot O'Keefe belandt door dubbelspel van cocaïnesmokkelaars in de bak, waar ook het boosaardige brein achter deze illegale importlijn zit opgesloten. Die runt zijn misdaadimperium gewoon vanachter de tralies en wil dat O'Keefe weer voor hem gaat werken. Als hij dat weigert, laat de drugsbaas O'Keefe's zuster vermoorden. O'Keefe breekt uit en neemt daarbij geholpen door zijn sexy vriendin, op een verschrikkelijke manier wraak. Uitsluitend kritiekloze kijkers stellen zich helemaal niet de vraag of de overheid ook nog had wat moeten doen en nemen deze bedenkelijke film vol harde actie en nodeloos geweld, serieus. Redelijk in elkaar gezet, dat wel.

Action USA

1988 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van John Stewart. Met o.a. Gregory Scott Cummings, William Hubbard Knight, Barri Murphy, William Smith en Cameron Mitchell.

Een goede actiefilm vol vaardige stunts met helaas een cliché-verhaal: een kleine misdadiger met een mooie vriendin wordt achternagezeten door de FBI en gangsters. Een kniesoor die daar op let. Regiedebuut van stuntman Stewart die door zestien voormalige collega's werd bijgestaan.

Sherlock Holmes and The Valley of Fear

1983 | Animatie, Familiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian Mackenzie.

Tekenfilmversie van Conan Doyle`s roman [KL]The Valley of Fear[KLE] waarin iemand zijn eigen dood ensceneert om te ontsnappen aan de wraak van een geheim Amerikaans genootschap. De politie roept de hulp in van de detective Sherlock Holmes (stem van Peter O'Toole) en zijn brave onopvallende assistent Dr. Watson en al gauw leidt het spoor naar een geheimzinnige plaats in Amerika die 'De vallei der verschrikking' heet. Op video onder die titel ook in het Nederlands gesproken uitgebracht.

Sherlock Holmes and The Sign of Four

1983 | Animatie, Familiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian Mackenzie.

Animatiefilm naar de roman van Sir Arthur Conan Doyle [KL]The Sign of Four[KLE], waarin een man op merkwaardige manier in zijn laboratorium om het leven komt. De vader van een knap meisje verdwijnt op mysterieuze wijze, waarop zijn aantrekkelijke dochter de hulp inroept van de briljante detective Sherlock Holmes (in de originele versie met de stem van Peter O'Toole). Het spoor leidt naar het lab waar een briefje gevonden wordt waarop het 'Teken van de Vier' staat. Houterig getekend, maar wel geschikt voor jong en oud. In de Benelux op video uitgebracht in een Nederlandse versie.

Sherlock Holmes and The Baskerville Curse

1983 | Animatie, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian MacKenzie.

Niet helemaal geslaagde animatieversie van de roman The Hound of the Baskervilles van Sir Arthur Conan Doyle, waarin de detective Sherlock Holmes het mysterie oplost van de geheimzinnige legende van de hond van de Baskervilles. De bewerking van het oorspronkelijke verhaal van Eddy Graham mag er zijn, maar de bewegingen zijn erg houterig.

The Wandering Jew

1933 | Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1933. Fantasy van Maurice Elvey. Met o.a. Conrad Veidt, Marie Ney, Basil Gill, Anne Grey en Dennis Hoey.

Beroemd Duits acteur Veidt in één van zijn eerste Britse rollen als de Wandelende Jood, die gedoemd is eeuwig te leven, maar die door de Spaanse Inquisitie sterft. Verteld in vier episoden naar het toneelstuk van E. Temple Thurston. Jonge Ashcroft, de latere eminente Dame van de Britse bühne, debuteerde in deze film als filmactrice in de rol van Olalla Quintana in de vierde episode.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Stewart op televisie komt.

Reageer