Willard Carroll

Regisseur, Scenarist, Producer

Willard Carroll is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 8 films gevonden.

The Adventures of Tom Thumb & Thumbelina

2002 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 2002. Animatie van Glenn Chaika.

Toen Tom Thumb (Tom Duimpje met de stem van Elijah Wood) nog heel klein was wist hij te ontsnappen uit handen van een circusdirecteur. Thumbelina (Duimelijntje, zoetgevooisd door Jennifer Love Hewitt) deed zestien jaar over haar ontsnapping. Net op het moment waarop Thumbelina de beentjes neemt is ook Tom Thumb aan de wandel. In het begin klikt het niet zo tussen haar venijn en zijn goeiigheid. Maar een identiek postuur als gedeelde smart en kwaadaardige mollen als gemeenschappelijke vijand doen wonderen.

My Louisiana Sky

2001 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 2001. Drama van Adam Arkin. Met o.a. Juliette Lewis, Kelsey Keel, Shirley Knight, Amelia Campbell en Chris Owens.

De twaalfjarige Tiger Ann (Keel) baalt. Van haar boerse omgeving in Louisiana, en nog meer van haar ouders, die simpel zijn. Het is dan ook een opluchting voor haar dat ze met haar mondaine tante (Lewis) meemag naar grote stad Baton Rouge. My Louisiana sky is een kinderfilm voor het gezin, gemaakt voor tv. Debuterend regisseur Arkin (zoon van Alan) doet niks opvallends. De film moet het hebben van debutante Keel, die enkele prijzen won.

The Tangerine Bear

2000 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 2000. Animatie van Bert Ring.

Tangie, een bruin beertje, krijgt in de fabriek een verkeerde mond opgenaaid. In plaats van een hartelijke glimlach ziet hij er bedroefd uit. Hij wordt afgekeurd en komt in een spullenzaak van Winkle's Emporium terecht, waar ander speelgoed in soortgelijke zorgelijke omstandigheden de etalage bevolkt. Zo is er Jack, een duveltje-in-een-doosje, dat bang is in het donker, en Bird een koekoek die zijn huisje niet durft uit te komen als hij het uur moet slaan. Ook siert een zeemeermin een uurwerk dat uit de mode is. Tangie sluit snel vriendschap met hen. Hij doet verschrikkelijk zijn best om aardig over te komen met de bedoeling om zo snel mogelijk verkocht te worden aan een gezin. Hij sluit zelfs vriendschap met de barse waakhond Virgil van Mr. Winkle. Als het eindelijk zo ver is, realiseert Tangie zich dat het speelgoed om hem heen, zijn eigen familie is geworden. Naar het boek van Michael Paraskevas en Betty Paraskevas, die het scenario schreef. Het kinderboek van Michael en Betty is beter qua inhoud en mooier geïllustreerd dan de film. Bovendien komt de boodschap dat het innerlijk net zo belangrijk, zo niet belangrijker is dan het uiterlijk, veel beter over. Een en ander komt door de beperkte animatiemethode, hoewel dat de kleine kijker nauwelijks iets kan schelen. De kleuter discrimineert niet en eist nog niet stampvoetend Disneyproducten, die hem overigens beter zullen bijblijven dan deze film. In de originele versie met de stemmen van: Jonathan Taylor Thomas als Tangie, Tom Bosley, Jenna Elfman, David Hyde Pierce, Marlon Wayans en Howie Mandel, en de vertelstem is van Trisha Yearwood. Nog even positief: van iedere verkochte video of DVD gaat in Amerika een bepaald bedrag naar de Starlight's Children Foundation.

Tom's Midnight Garden

1999 | Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Japan 1999. Jeugdfilm van Willard Carroll. Met o.a. Anthony Way, Nigel Le Vaillant, Greta Scacchi, Joan Plowright en James Wilby.

In de jaren vijftig moet de veertienjarige Engelse puber Tom (Way) vanwege omstandigheden bij zijn oom en tante logeren. Er is weinig vertier totdat Tom op een nacht de klok dertien keer hoort slaan, het startsein voor de openbaring van een lommerrijke wereld van weleer waarin hij pardoes vriendschap sluit met een twaalfjarig weesmeisje dat zeventig jaar eerder leefde. Tom's Midnight Garden is een kinderfilm die hevig flirt met mysterie, mystiek en betovering. Helaas blijkt de houterige puber Anthony Way een storend amateuristische kindacteur wat de identificatie niet vergemakkelijkt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Philippa Pearce.

The Brave Little Toaster Goes to Mars

1998 | Animatie, Familiefilm, Fantasy, Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Animatie van Robert C. Ramirez.

Tekenfilm met niet echt voor de hand liggende hoofdpersonages, zoals een bureaulamp met een Surinaams accent, een hautaine magnetron, een spoelkraan met wulpse oogopslag enzovoorts, enzovoorts. Belangrijkste figuur - want titelheld - is het broodroostertje, dat is voorzien van een niet weg te branden big smile en malle multifunctionele handvatjes. Het avontuur draait om de geheime plannen van het gehoorapparaat uit de keukenla, dat 'zacht en duidelijk' signalen opvangt uit de ruimte. Voor de kleintjes is The brave little toaster goes to Mars ongetwijfeld een meesterwerk, maar ouders die het al elf jaar oudere origineel kennen, zullen zich snel vervelen.

Playing by Heart

1998 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Willard Carroll. Met o.a. Gillian Anderson, Gena Rowlands, Angelina Jolie, Ryan Phillippe en Madeleine Stowe.

Schrijver-regisseur Willard Carroll volgt in Playing by Heart zo'n tien mensen in Los Angeles die hannesen met leven en liefde. Een stel dat veertig jaar is getrouwd, een moeder die schoon schip wil maken met haar aan aids lijdende zoon, een getrouwde vrouw die een wat doelloze affaire heeft met een getrouwde man en een theaterregisseuse die niet goed verliefd durft te worden. Gaandeweg worden meer dwarsverbanden duidelijk. Carroll geeft de uitstekende cast scherpe, geestige dialogen die prettig klinken maar het geheel ook wat gladjes maken.

The Runestone

1992 | Horror

Verenigde Staten 1992. Horror van Willard Carroll. Met o.a. Peter Riegert, Joan Severance, William Hickey, Tim Ryan en Mitchell Laurence.

In een mijnschacht in westelijk Pennsylvania wordt een oude runesteen van de Noormannen ontdekt. Bij het wetenschappelijke onderzoek wat dan volgt, verandert een van de archeologen (Ryan) in een moorddadig, onkwetsbaar monster. Politie-inspecteur Riegert staat voor een schier onmogelijke taak om het bloeddorstige gedrocht uit te schakelen, want zijn politiemannen sterven als vliegen. Origineel verhaal door Carroll (in zijn regiedebuut) bewerkt naar de roman van Mark E. Rogers, en gefilmd op ambitieuze, maar onnodig ingewikkelde manier. Gebaseerd op de Noorse legende van Fenrir, die door de goden gezonden werd om de mensen een lesje te leren. Goede effecten van Max Anderson. Riegert relativeert zijn rol op zalige manier, terwijl Godunov lekker geheimzinnig mag doen. Donkere fotografie van Misha Suslov maakt de film minder geschikt voor de tv. Spectaculaire score van David Newman.

Rover Dangerfield

1991 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Jim George, Bob Seeley en Bob Seely.

Tekenfilm over een hond uit Las Vegas, die lijkt op een basset-hound, die gedumpt wordt en in de loop van het verhaal bijna wanhopige pogingen onderneemt terug te keren naar de gokstad. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Rodney Dangerfield, Susan Boyd, Ronnie Schell, Ned Luke, Shawn Southwick, Dana Hill , Albert Ash en Sal Landi. Scenario van Rodney Dangerfield.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Willard Carroll op televisie komt.

Reageer