Christian Bricout

Regisseur, Scenarist

Christian Bricout is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Le sang des tropiques

1987 | Komedie

Frankrijk 1987. Komedie van Christian Bricout. Met o.a. Patrick Norbert, Nicole Calfan en Carl West.

Het vrijwel bewegingloze scenario bestaat uit de lange zwerftocht van een personage dat wanhopig op zoek is naar een geliefde die ergens in Zuid-Amerika (het had echter om het even waar kunnen zijn) verdwenen is. Een film waarin alles om de camera draait en die (dat ligt eraan) betovert of irriteert, of boeit, maar gezien het dunne plot ook niet bang is voor langdradigheid. Het zal u wel niet verbazen dat deze regisseur maar twee speelfilms in dertien jaar gemaakt heeft...

Paradiso

1977 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1977. Drama van Christian Bricout. Met o.a. Didier Sauvegrain, Gérard Darrieu, Annie Savarin, Bernadette Le Saché en Poussine Mercanton.

Jean (Sauvegrain), een werkende jongere zoekt, tijdens een weekend vergeefs ontsnapping aan de troosteloosheid - ook van het ouderlijk huis - en vindt tenslotte enige warmte in de armen van een ook eenzame, onooglijke toiletjuffrouw. Deze debuutfilm lijkt een Franse echo zeventien jaar later van de Britse film SATURDAY NIGHT AND SUNDAY MORNING (1960) van Karel Reisz, waarbij zelfs het rebels vuur is gesmoord bij de jonge held die door Sauvegrain in alle geslotenheid zeer genuanceerd wordt geacteerd. Authentieke en sobere situatieschetsen waarvan de triestheid niet is aangedikt. De werkelijkheid is zelfs grauwer: het jongerencentrum waar de hoofdpersoon verstrooiing zoekt moest met opnamen in de Amsterdamse Melkweg worden gesuggereerd, want zelfs dat was er in Lille niet. Het scenario is van regisseur Bricout. Het camerawerk is van Philippe Rousselot. Eastmancolor, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christian Bricout op televisie komt.

Reageer